?>

Bayraktar Kızılelma'nın ilk uçuşu Baykar'da kutlandı

Türkiye'nin ilk insansız savaş uçağı Bayraktar Kızılelma'nın ilk uçuşuna ilişkin Baykar'da kutlama etkinliği gerçekleştirildi

Teknoloji - 3 yıl önce

İstanbul

Baykar'ın öz sermayesiyle milli ve özgün olarak geliştirdiği Bayraktar Kızılelma, 14 Aralık'ta ilk uçuşunu başarıyla gerçekleştirdi ve 18 dakika süren ilk uçuşu ile Türk havacılık tarihinde yeni bir dönemin perdesini açtı. Bu uçuşa ilişkin Özdemir Bayraktar Milli Teknoloji Merkezi​​​​​​​'nde kutlama yapıldı ve Baykar çalışanları Bayraktar Kızılelma'nın önünde hatıra fotoğrafı çektirdi.

Baykar Yönetim Kurulu Başkanı ve Teknoloji Lideri Selçuk Bayraktar, konuya ilişkin Twitter hesabından yaptığı paylaşımda, "20 yıldır hayalini kurduğumuz Kızılelma'nın ilk uçuşunu Baykar ailesi ile birlikte kutladık." ifadelerini kullandı.

Baykar Genel Müdürü Haluk Bayraktar da "Genç ve dinamik ekibimizle yapacak çok işimiz, yürüyecek uzun bir yolumuz var." değerlendirmesinde bulundu.

Türkiye'nin caydırıcılığında çarpan etkisi yapacak

Bayraktar Kızılelma, özellikle kısa pistli gemilere iniş kalkış kabiliyetiyle muharebe sahasında devrim gerçekleştirecek bir platform olacak. Türkiye'nin inşa ettiği ve halihazırda seyir testlerini gerçekleştirdiği TCG Anadolu gemisi gibi kısa pistli gemilere iniş ve kalkış kabiliyetine sahip olacak şekilde geliştirilen Bayraktar Kızılelma, bu yeteneği sayesinde denizaşırı görevlerde önemli rol üstlenecek. Bu kabiliyetiyle Mavi Vatan'ın korunmasında stratejik bir rol üstlenecek.

Bayraktar Kızılelma, tasarımından elde edeceği düşük radar izi sayesinde en zorlu görevleri başarıyla gerçekleştirecek. 6 ton kalkış ağırlığına sahip olması hedeflenen Türkiye'nin ilk insansız savaş uçağı milli olarak geliştirilen tüm mühimmatları kullanacak ve planlanan 1500 kilogram faydalı yük taşıma kapasitesiyle büyük bir güç çarpanı olacak. İnsansız savaş uçağı, milli AESA radar ile yüksek durumsal farkındalığa da sahip olacak.

İnsansız hava araçlarından farklı olarak agresif manevralarla insanlı savaş uçakları gibi hava-hava muharebesi gerçekleştirebilecek olan Bayraktar Kızılelma, yerli hava-hava mühimmatları ile hava hedeflerine karşı da etkinlik sağlayacak. Bu kabiliyetleriyle harp sahasında dengeleri değiştirecek. Türkiye'nin caydırıcılığında çarpan etkisi yapacak.

Kaynak: AA

.

dikGAZETE.com

Haftanın Öne Çıkanları

Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Başarı Teşvik Programı"nı açıkladı

2022-12-12 21:03 - Siyaset

"Türkiye'nin İlk Yerli Tasarım Lokomotif Motoru" tanıtıldı

2022-12-16 13:41 - Teknoloji

Taraftarlar Dünya Kupası'nın "ikonik stadı" 974'e veda ediyor

2022-12-15 16:40 - Spor

Bakan Varank'tan KOBİ'lere destek müjdesi

2022-12-13 13:33 - Ekonomi

Şahsenem’in Türk Dünyası için yaptıkları ses getiriyor

2022-12-14 10:26 - Magazin

Japon "ispace"in uzay aracı Ay'a yollandı

2022-12-11 16:08 - Teknoloji

Türkiye-Ukrayna ilişkilerinin 31. yılı

2022-12-15 15:23 - Gündem

Kosova Cumhurbaşkanı Osmani, ABD Batı Balkanlar Özel Temsilcisi Escobar ile görüştü

2022-12-12 22:32 - Dünya

Hırvatistan 2022 Dünya Kupası'nı üçüncü tamamladı

2022-12-17 20:48 - Spor

Bayraktar Kızılelma ilk uçuşunu gerçekleştirdi

2022-12-14 19:29 - Teknoloji

İlgili Haberler

TÜRKSAT'tan Sahil Güvenlik Radyosu'na uydu desteği

15:43 - Teknoloji

Üroloji kongresinde robotik cerrahi operasyonlar hekimlerce canlı izlendi

14:43 - Teknoloji

Niğde'de akademisyen doğal tohum kaplama malzemesi geliştirdi

12:12 - Teknoloji

Take Off İstanbul 2025 için ziyaretçi kayıtları başladı

18:02 - Teknoloji

Röntgenden yapay zeka destekli sistemlere görünmeyeni gösteren X ışınlarının 130 yıllık yolculuğu

13:18 - Teknoloji

Günün Manşetleri

MHP Genel Başkanı Bahçeli'den 10 Kasım Atatürk'ü Anma Günü mesajı

18:08 - Gündem

Hamas, 2014'te esir aldığı İsrailli askerin cesedini Kızılhaç'a teslim etti

17:03 - Dünya

Fatih Karagümrük, Konyaspor’u 2-0 yenerek 8 maçlık galibiyet hasretine son verdi

16:48 - Spor

İsrail’in "Cilad" kampındaki Filistinli tutuklular felaket koşullarda yaşıyor

16:42 - Dünya

Bakan Uraloğlu, Mısır'da düzenlenen TransMEA 2025 Fuarı'na katıldı

16:38 - Ekonomi