?>

Bayraktar AKINCI'dan bir irtifa rekoru daha

Baykar tarafından milli ve özgün olarak geliştirilen Bayraktar AKINCI TİHA, kendisine ait milli havacılık irtifa rekorunu 45 bin 118 feete taşıyarak üçüncü kez kırdı.

Teknoloji - 4 yıl önce

İstanbul

Savunma Sanayii Başkanlığı liderliğinde yürütülen AKINCI Projesi kapsamında Baykar tarafından milli ve özgün olarak geliştirilen Bayraktar AKINCI TİHA'nın (Taarruzi İnsansız Hava Aracı) 2 adet 750 beygir motor ile donatılan modeli Bayraktar AKINCI B, kendisine ait olan milli havacılık irtifa rekorunu daha yükseğe taşıdı.

Baykar açıklamasına göre, Hava Kuvvetleri Komutanlığına teslim edilmek üzere Savunma Sanayii Başkanlığı ve Hava Kuvvetleri Komutanlığı heyetleri huzurunda dayanım, yüksek irtifa ve yüksek hız testleri gerçekleştirmek için 21 Haziran'da havalanan Bayraktar AKINCI B, kendisine ait olan milli bir hava aracıyla ulaşılan en yüksek irtifa rekorunu üçüncü kez kırdı.

Test kapsamında 45 bin 118 feet (13 bin 716 metre) irtifaya kadar yükselen Bayraktar AKINCI B, 20 saat 23 dakikalık uçuşun ardından Çorlu Hava Meydan Komutanlığındaki Bayraktar AKINCI Uçuş, Eğitim ve Test Merkezi'ne döndü.

Bayraktar #AKINCI TİHA kendine ait olan milli havacılık tarihimizin irtifa rekorunu bir kez daha kırdı!Bayraktar #AKINCI B, 20 saat 23 dakika süren uçuşta 4️⃣5️⃣.1️⃣1️⃣8️⃣ feet yüksekliğe çıktı!Köklerden Göklere...#MilliTeknolojiHamlesi ✈️???????????????????? pic.twitter.com/5SMtm0WsQG

— BAYKAR (@BaykarTech) June 22, 2022

İrtifa rekorunu 3 defa kırdı

Bayraktar AKINCI TİHA'nın 2 adet 450 beygirlik motor konfigürasyonuyla görev yapan Bayraktar AKINCI A modeli, 8 Temmuz 2021'de gerçekleştirilen test kapsamında 38 bin 039 feet irtifaya çıkarak rekor kırmıştı.

Bayraktar AKINCI B modeli ise 11 Mart 2022'de 40 bin 170 feet irtifaya çıkarak kendine ait rekoru daha yükseğe taşıdı. 22 Haziran 2022'de ise 45 bin 118 feet irtifaya çıkan Bayraktar AKINCI B, üçüncü kez irtifa rekoru kırmış oldu.

6 bin 406 kilometre yol kat etti

Hava Kuvvetleri Komutanlığı'na teslim edilecek Bayraktar AKINCI B'lerin kabul faaliyetleri için Bayraktar AKINCI Uçuş, Eğitim ve Test Merkezi'nde bulunan Savunma Sanayii Başkanlığı ve Hava Kuvvetleri Komutanlığı heyetleri de bu tarihi anlara tanıklık etti.

AKINCI B, yüksek hız denemelerinin de gerçekleştirildiği 20 saat 23 dakika süren uçuş boyunca toplam 6 bin 406 kilometre yol kat ettikten sonra test faaliyetini başarıyla tamamladı.

AKINCI ilk kez Anadolu Kartalı'nda

Bayraktar AKINCI B, halihazırda devam eden test faaliyetlerinin yanı sıra eş zamanlı olarak Anadolu Kartalı Tatbikatı'nda da görev alıyor.

Rekor uçuşunun gerçekleştirildiği sıralarda Doğu Akdeniz'de tatbikat kapsamındaki senaryoda görev uçuşunu gerçekleştiren Bayraktar AKINCI, böylece Türk Silahlı Kuvvetleri envanterine girdiği 29 Ağustos 2021'den itibaren ilk kapsamlı Hava Kuvvetleri tatbikatında boy göstermiş oldu.

Bayraktar AKINCI TİHA, İzmir Seferihisar'da icra edilen EFES-2022 Müşterek Atışlı Fiili Tatbikatı'nda Batman'da konuşlu olduğu üsten kalkış yaparak Seferihisar'daki Doğanbey Atışlı Tatbikat Bölgesi'nde belirlenen hedeflere atışlarını başarıyla gerçekleştirmiş ve Batman'daki üssüne geri dönmüştü.

İhracat görüşmeleri sürüyor

Bayraktar AKINCI TİHA için şimdiye kadar 4 ülkeyle, Bayraktar TB2 SİHA için ise 22 ülke ile ihracat sözleşmesi imzalandı.

Yapılan sözleşmeler kapsamında Bayraktar TB2 SİHA'ların teslimatları sürerken, Bayraktar AKINCI TİHA ve yer sistemlerinin 2023'den itibaren periyodik olarak teslim edilmesi hedefleniyor.

2021'de 664 milyon dolarlık S/İHA sistemi ihracatı gerçekleştiren Baykar, Türkiye İhracatçılar Meclisi tarafından açıklanan verilere göre savunma ve havacılık alanında en çok ihracat yapan firma oldu.

Milli TİHA Bayraktar AKINCI ve Bayraktar TB2 SİHA'ya ilgi duyan birçok ülke ile görüşmeler devam ediyor.

Kaynak: AA

dikGAZETE.com
Haftanın Öne Çıkanları

Dinamo Kiev-Fenerbahçe maçı Polonya'da oynanacak

2022-06-22 15:28 - Spor

Kaybolan babasını bulmak için İstanbul-Sivas yolunu ilanlarla donattı

2022-06-19 14:06 - Çevre-Hayat

Çin, üçüncü uçak gemisini suya indirdi

2022-06-17 15:35 - Dünya

Kayseri'deki barajlarda su seviyesi son yağışlarla yükseldi

2022-06-16 13:44 - Çevre-Hayat

Hindistan'daki sellerde ölenlerin sayısı 71'e yükseldi

2022-06-20 13:45 - Dünya

Kanada’da aşırı sıcaklar rekor kırıyor

2022-06-20 18:53 - Dünya

Diyanet İşleri Başkanı Erbaş: Yeryüzünde iyilik egemen oluncaya kadar çalışmaya devam etmeliyiz

2022-06-20 19:59 - İslam-Hayat - Receb 1447

Guterres, BM Güvenlik Konseyinden Suriye'ye insani yardımların bir yıl daha uzatılmasını istedi

2022-06-21 00:40 - Dünya

Formula 1'de sıradaki durak Kanada

2022-06-17 09:58 - Spor

Fransa'da PKK sempatizanlarının saldırısına uğrayan Türk öğrenciler suç duyurusunda bulunacak

2022-06-22 15:21 - Dünya

İlgili Haberler

Teknoloji dünyasının en büyük buluşmalarından "CES 2026" Las Vegas'ta başladı

12:38 - Teknoloji

Nvidia ve Siemens endüstriyel yapay zeka sistemleri geliştirmek için işbirliğini artıracak

22:57 - Teknoloji

Grönland'ın Prudhoe buz tabakası, yaklaşık 7 bin yıl önce 2100 için öngörülen sıcaklıklarda eri

17:48 - Teknoloji

Bilim insanları, evrenin erken dönemlerine ait olduğu düşünülen astronomik bir nesne türü keşfetti

17:23 - Teknoloji

Gökmen Uzay Havacılık Eğitim Merkezi, 2025'te 1 milyona yakın ziyaretçiyi ağırladı

16:58 - Teknoloji

Günün Manşetleri

Kamu işçilerine verilecek ek ödemenin tarihleri belli oldu

09:18 - Ekonomi

ABD'de cenaze töreninde düzenlenen silahlı saldırıda 2 kişi öldü, 3'ü ağır 8 kişi yaralandı

09:02 - Dünya

CMK kapsamında görevlendirilen avukatlara yapılacak ödeme miktarları belli oldu

08:37 - Gündem

Güne dem… -Arzu Leyal yazdı-

08:18 - En Son Yazılar

ABD'li Senatör Graham, Trump'ın Rusya'ya karşı yaptırım tasarısını onayladığını bildirdi

08:17 - Dünya