?>

Baykar'ın Kahramanmaraş'ta kurduğu 520 konteyner depremzedelere teslim edildi

Baykar tarafından 6 Şubat'ta meydana gelen depremlerin merkez üssü Kahramanmaraş'ta kurulan 520 konteyner ailelere teslim edildi.

Gündem - 2 yıl önce

Kahramanmaraş

Onikişubat ilçesindeki Hanefi Mahçiçek Stadyumu alanına yerleştirilen 520 konteynere, AFAD tarafından tesliminin yapılmasıyla aileler yerleşmeye başladı.

"Baykar Konteyner Kent"te oyun parkı, çamaşırhane, kütüphane, kreş, çocuk ve kadın atölyeleri, sosyal market, sağlık ocağı, psikososyal destek birimi ve mescit bulunuyor.

"Çocuklarımız için de birçok aktivite alanı mevcut"

Pınarbaşı Mahallesi'ndeki evi ağır hasar gören Nermin Arslantürk, AA muhabirine, depremde eşinin yanında olmadığını ve 4 çocuğuyla çok zor bir gün yaşadıklarını söyledi.

Depremin ardından bir süre çadırda kaldıktan sonra İstanbul'daki yakınlarının yanına gittiklerini belirten Arslantürk, "Tam hasarlı evime gelecektim, konteyner çıktı. Buraya yerleştik. Konteyner evden çok daha güvenli ve çok güzel. Burada komşularımızla günlerimiz güzel geçiyor. Yeniden bir başlangıç yapacağız. Çocuklarımız için de birçok aktivite alanı mevcut." dedi.

"Yaşayacak alanımız oluştu"

Dulkadiroğlu ilçesi Doğukent Mahallesi Güneşler Sitesi'ndeki evlerinde depremi yaşayan Songül Dodak ise 6 Şubat'ta bir felaket yaşadıklarını ve o günü halen unutamadıklarını belirtti.

Depremin ardından devlet ve milletin el ele vererek kendilerine her türlü yardımı sağladığına işaret eden Dodak, "Bir süre araçta daha sonra arkadaşımızın iş yerinde kaldık. Şimdi ise konteynerimiz çıktı. Artık yeni evimiz burası. Buna çok şükür, yaşayacak alanımız oluştu. Herkesten Allah razı olsun. Tüm halkımız, devletimiz seferber oldu." diye konuştu.

Depremzede Ferhat Tepeli de depremde çok zor günler yaşadıklarını, depremin ardından eşi ve çocuğunu Ankara'ya yakınlarının yanına gönderdiğini ifade etti.

Konteyner çıkınca hamile eşi ve çocuğunu yeniden Kahramanmaraş'a getirdiğini anlatan Tepeli, depremde evlerinin ağır hasar aldığını, konteyner sayesinde iyi şartlarda bir yaşam alanına kavuştuklarını söyledi.

Mehtap Ceylan ise depremde kızı, damadı ve iki torununu kaybettiğini ve evlerinin tamamen yıkıldığını belirtti.

Depremin etkisinden hala kurtulamadıklarını anlatan Ceylan, şunları kaydetti:

"Yaklaşık 2 aydır Ankara'daydım. Konteyner çıkınca buraya geldik. Konteynerler çok güzel. Allah devletimizden, milletimizden razı olsun. Hiçbir şeyimizi eksik etmiyorlar. Ben çok memnunum. Allah Cumhurbaşkanımızdan ve devletimizden razı olsun. Burası bizim için çok iyi bir yaşam alanı oldu."

"Böyle devam ederse inşallah kısa sürede toparlanacağız"

Yaşadıklarını gözyaşları içinde anlatan Nimet Nalbantbaşı ise evlerinin depremde ağır hasar gördüğünü ve yıkılacağını belirtti.

Depremin adından Ankara'ya kızının yanına gittiğini, konteyner çıkınca da geri geldiğini dile getiren Nalbantbaşı, şunları söyledi:

"Burası çok rahat. Her şey güzel burada. Allah'ıma binlerce kez şükürler olsun, buraya bir canımızla geldik, dayalı döşeli konteyner verdiler. Eşyalarımız evde kaldı ama burada hiçbir eksiğimiz yok. Konteyner kentte iftar ve sahur da veriliyor. Tüm ihtiyaçlarımız da karşılanıyor. Böyle devam ederse inşallah kısa sürede toparlanacağız."

Yetkililere teşekkür eden Nalbantbaşı, böyle bir felaketin bir daha yaşanmaması temennisinde bulundu.

Kaynak: AA

dikGAZETE.com
Haftanın Öne Çıkanları

Tayvan: Ada çevresinde Çin'e ait 26 hava aracı ve 7 gemi tespit edildi

2023-04-13 09:14 - Dünya

AB'nin Çin mesaisi yoğunlaşıyor

2023-04-11 14:57 - Dünya

Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanlığı 10-11 Nisan Dezenformasyon Bülteni'ni yayımladı

2023-04-12 13:08 - Medya

Kadın ve erkek milli haltercilerin Avrupa Şampiyonası'nda madalya beklentisi yüksek

2023-04-10 14:44 - Spor

Rusya'ya hububat ve bakliyat ihracatı martta yüzde 586 arttı

2023-04-10 11:17 - Ekonomi

Büyük bölümü su altında kalan eski Yusufeli'nde yaklaşık bin sahipsiz hayvan kurtarıldı

2023-04-12 12:14 - Çevre-Hayat

Düzce'de otizmli çocuğun polislik hayali bir günlüğüne gerçeğe dönüştü

2023-04-14 11:48 - Çevre-Hayat

Tahran Milletvekili Kevseri, başörtüsü kuralını ihlal edenlerin yargılanacağını söyledi

2023-04-11 10:45 - Dünya

Bakan Çavuşoğlu, Togg'u kullanarak Mısırlı mevkidaşı Şukri ile iftara gitti

2023-04-13 20:48 - Gündem

Bakırköy'de kiracısını tehdit edip darbeden ev sahibine 24 yıl hapis talebi

2023-04-12 11:44 - Gündem

İlgili Haberler

Kars'ta sağanak ve dolu nedeniyle taşkın meydana geldi

19:02 - Gündem

Türkiye, Pakistan ile Hindistan arasında ateşkes ilan edilmesinden memnun olduğunu bildirdi

18:08 - Gündem

Beylikdüzü'nde durakta bekleyen metrobüse arkadan gelen metrobüs çarptı, 14 kişi yaralandı

17:23 - Gündem

MHP Genel Başkanı Bahçeli'den "Anneler Günü" mesajı

17:17 - Gündem

İSG kültürü sanal gerçeklik ve oyunlarla yaygınlaştırılıyor

17:12 - Gündem

Günün Manşetleri

Kars'ta sağanak ve dolu nedeniyle taşkın meydana geldi

19:02 - Gündem

Cumhurbaşkanı Erdoğan,
Süper Lig'e yükselen Gençlerbirliği'ni tebrik etti

18:58 - Spor

İsrail'in Gazze'ye saldırıları genişletme planı Stockholm'de protesto edildi

18:53 - Dünya

Yeni Kaledonyalı bağımsızlık yanlılarının serbest bırakılması için Paris'te yürüyüş düzenlendi

18:48 - Dünya

Konyaspor, sahasında Rizespor’u 2-1 yendi

18:42 - Spor