?>

Batmanlı gençler eskrimde milli sporcu olmak için çalışıyor

Kente 3 yıl önce atanan antrenör Mücahit Barto sayesinde eskrim sporuyla tanışan öğrenciler, milli sporcu olabilmek için yoğun bir şekilde çalışmalarını sürdürüyor.

Spor - 2 yıl önce

Batman

Batman'a 3 yıl önce eskrim antrenörünün atanmasıyla bu spor dalıyla tanışan öğrencilerin hedefi milli sporcu olabilmek.

Batman'a 2019'da Gençlik ve Spor Bakanlığı tarafından ilk kez eskrim antrenörü olarak Mücahit Barto atandı.

Okulları gezerek eskrime yatkın ve meraklı öğrencilerden bir takım oluşturan Barto, salgın sürecinden sonra çalışmalarını yoğunlaştırdı.

Antrenör Barto sayesinde 30 genç lisans aldı. Haftanın 4 günü Batman Çok Amaçlı Spor Salonunda antrenmanlarını sürdüren öğrenciler, eskrimde kendilerini geliştirip milli sporcu olabilmek için yoğun bir şekilde çalışmalarını sürdürüyor.

Sporcularından 7 yaşındaki Çınar Aksu, AA muhabirine yaptığı açıklamada, bir yıl önce eskrim sporuna başladığını, eğlenceli bir spor olduğunu belirterek, milli sporcu olmak istediğini dile getirdi.

Enes Efdal Pilatin ise eskrim sporunu sevdiğini, milli sporcu olabilmek için yoğun bir şekilde çalıştığını söyledi.

Mücahit Barto: "Eskrimde Batman'ı ileri bir noktaya getirmek istiyoruz"

Antrenör Mücahit Barto da aslen Bitlisli olduğunu, 2019'da Batman'da göreve başladığını kaydederek, antrenörlükle birlikte il temsilciliği görevini de yürüttüğünü anlattı.

Kente geldikten sonra okulları gezerek sporcu taraması yaptığını belirten Barto, şunları söyledi:

"Eskrime meraklı çocuklarla çalışmaya başladık, antrenmanlarımızı düzenli bir şekilde yapıyoruz. Tam maça hazırlanırken pandemi dönemine denk geldik. Bu talihsiz olaydan dolayı müsabakalara ve antrenmanlara ara vermek zorunda kaldık. Pandemi bittikten hemen sonra hızlı bir şekilde antrenmanlarımıza kaldığımız yerden devam ettik. Şu anda 30 lisanslı eskrim sporcumuz var."

Barto, "Batmanlı gençlere eskrimi sevdirmek, kendilerini bu alanda geliştirmelerini sağlamak ve eskrimde Batman'ı ileri bir noktaya getirmek istiyoruz." ifadelerini kullandı.

Burak Eren: "Lisanslı sporcu sayısını artırmak istiyoruz"

Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü Spor Şube Müdürü Burak Eren, 22 branşta faaliyet yürüttüklerini ve bu branşlardan birinin de Batman'da daha önce faal olmayan eskrim sporu olduğunu söyledi.

Gençlik ve Spor Bakanlığı tarafından kente eskrim antrenörünün atanmasıyla bu alanda da çalışmalar yürüttüklerini aktaran Eren, eskrim sporuna yönelik eğitimlerin aralıksız sürdüğünü bildirdi.

Eren, "Günden güne bu branşa olan ilgi artıyor. Hedefimiz ilimizde faal olmayan branşları aktif hale getirmek ve bu branşlarla çocuklarımızı tanıştırmaktır." diye konuştu.

Okul taraması yaparak yetenekli sporcuları keşfettiklerini ve eskrime yatkın gençlere eğitim verdiklerini ifade eden Eren, şunları kaydetti:

"Çalışmalar haftanın 4 günü yoğun bir şekilde devam ediyor. Müdürlük olarak hocamıza ve sporcularımıza malzeme desteği veriyoruz. Bu branşı daha aktif hale getirmek, lisanslı sporcu sayısını artırmak istiyoruz. Çocuklarımızın en iyi şekilde ilimizi, ulusal ve uluslararası platformlarda temsil etmelerini sağlamayı umuyoruz."

Kaynak: AA

dikGAZETE.com
Haftanın Öne Çıkanları

Emekli polis memuru 32 yıldır vatandaşın "arzuhalini" kağıda döküyor

2022-12-01 12:18 - Çevre-Hayat

Polonyalı futbolcu Milik'ten Mbappe için 'scooter' çözümü

2022-12-03 19:28 - Spor

Bakan Dönmez, doğal gaz hizmeti götürülen Ceylanpınar'da konuk olduğu aileyle çay içti

2022-12-04 12:15 - Çevre-Hayat

Meloni hükümeti, İtalya'nın Akdeniz'deki rolünü güçlendirme hedefinde

2022-12-03 23:39 - Dünya

Rusya Başbakan Yardımcısı Novak: Rus petrolüne yönelik talebin süreceğine inanıyoruz

2022-12-02 16:02 - Dünya

Belarus ve Rusya, bölgesel güvenlik anlaşmasında değişiklik öngören protokol imzaladı

2022-12-03 19:22 - Dünya

Peru'da gözaltına alınan eski Cumhurbaşkanı Castillo cezaevine gönderildi

2022-12-08 08:13 - Dünya

Şehit ve gazi çocukları Millet Kütüphanesi'nde teknoloji etkinliğine katıldı

2022-12-03 18:03 - Kültür Sanat

ABD'nin Georgia eyaletinde 2. tura kalan Senato seçimleri yapılıyor

2022-12-06 20:02 - Dünya

Sırbistan’dan Türk çeliğine yoğun ilgi

2022-12-07 16:46 - Ekonomi

İlgili Haberler

Milli atıcı Dikeç, NATO dışişleri bakanlarına Antalya'yı gezdirecek

18:13 - Spor

Gaziantep'in uğrak mekanlarında "kupa" yoğunluğu

16:12 - Spor

10. Uluslararası Edirne Maratonu 1000 atletin katılımıyla koşulacak

13:52 - Spor

Türkiye Futbol Federasyonu, futbolcu uygunluğu talimatnamesini revize etti

13:43 - Spor

Bisiklette dünyanın kalbi Sakarya'da atacak

12:32 - Spor

Günün Manşetleri

Türkiye, Libya'daki askeri gerginliğin yakından takip edildiğini bildirdi

18:57 - Gündem

Borsa günü yatay tamamladı

18:38 - Ekonomi

EBRD'den Adıyaman ve Hatay'da kritik altyapı projeleri için 195 milyon avro finansman

18:22 - Ekonomi

DENİZKURDU-II/2025 Tatbikatı'nın Seçkin Gözlemci Günü faaliyetleri tamamlandı

18:18 - Gündem

BM, yaklaşık 1,9 milyon yerinden edilmiş Suriyelinin geri döndüğünü bildirdi

18:13 - Dünya