?>

Batman'da kadın muhtar kentte misafir edilen depremzedeler için seferber oldu

Batman'da Sağlık Mahallesi Muhtarı Fatma Türkan, Kahramanmaraş merkezli depremlerin ardından mahallesinde misafir edilen depremzedelere, hayırseverlerin katkısıyla destek sunuyor.

Çevre-Hayat - 2 yıl önce

Batman

Kentteki iki kadın muhtardan biri olan Türkan, 6 Şubat'ta meydana gelen depremlerden etkilenen illerden Batman'a gelen afetzedelerin ihtiyaçlarının karşılanması için adeta seferber oldu.

Mahallesinde 16 aileyi misafir eden Türkan, ziyaret ettiği depremzedelerle görüşüyor ve ihtiyaçlarını tespit ediyor.

Tespit edilen eksiklerin giderilmesi için vatandaşlarla omuz omuza çalışan Türkan, hayırseverlerle depremzedeler arasında gönül köprüsü oldu.

Türkan, AA muhabirine, yaşanan büyük depremlerin ardından Batman'a 12 bini aşkın depremzedenin geldiğini belirterek, Sağlık Mahallesi'nde 16 aileyi misafir ettiklerini söyledi.

"Depremzedelerimizle birebir görüştük. Ev ihtiyacı olanlara ev bulduk. Beyaz eşya ihtiyacı olanlara beyaz eşya temin ettik. Gıda ihtiyacı olanlara gıda temin ettik. Hasta olan depremzedelerimiz vardı. Onlara da ilaç temin ettik" diyen Türkan, hayırseverler, akrabalar, dostlar ve komşular aracılığıyla temin edilen yardımları afetten etkilenen vatandaşlara ulaştırdıklarını aktardı.

"Yaralarına derman olana kadar desteklerimiz sürecek"

Mahalledeki bazı kadınların yaptıkları tandır ekmeğini depremzedelere ikram ettiğini anlatan Türkan, boş evi olanların da dairelerini onlara tahsis ettiğini kaydetti.

Türkan, "Mahallemizde bir hayırsever vatandaşımız iki katlı evini depremzede ailelere tahsis etti. Hürriyet Mahallesi'nde bulunan boş bir eve Malatya'dan gelen bir depremzedemizi yerleştirdik. Bu evlerde eşya olmadığı için mobilya ve beyaz eşya da gerekiyordu. Mahalle sakinleri olarak bu ihtiyaçları temin ederek evleri döşedik." dedi.

Batman'da 2006'da sel felaketi yaşandığını anımsatan Türkan, o dönem yaşadıkları sıkıntıları göz önüne alarak bu hassasiyetle depremzedelerin yarasını sarmaya çalıştıklarını dile getirdi.

Türkan, "Bundan da gurur duyuyoruz. Yardımlarımızı gönülden ve el birliğiyle yapıyoruz. Yaralarına derman olana kadar, kendi ayakları üzerinde durana kadar onlara desteklerimiz sürecek." ifadesini kullandı.

"Mahalle muhtarımızın yardımıyla ihtiyaçlarımız karşılandı"

Hatay'ın İskenderun ilçesindeki evleri depremde ağır hasar gören ve Batman'a gelen Birgül Yavuz ise kentte kardeşinin yanına sığındığını belirtti.

"Büyük bir felaketti. Bu şekilde kurtulacağımızı bile beklemiyorduk. Saniyelerle binadan kurtulduk. Değerli mahalle muhtarımızın yardımıyla ihtiyaçlarımız karşılandı. Kendisine çok teşekkür ediyorum" ifadesini kullanan Yavuz, oturdukları bina için yıkım kararı verildiğini anlattı.

Diyarbakır'da evleri yıkılan ve Batman'a gelen Ayten İkincisoy da ilk kez böyle bir deprem yaşadıklarını belirterek, yaşadıkları korkunun etkisinin sürdüğünü vurguladı.

İkincisoy, "Evimiz yıkıldı. Çok şükür kurtulduk ve Batman'a geldik. Allah herkesten razı olsun. Bize bir ev buldular. Şu anda iyiyiz. Mahalle muhtarımız her konuda bize yardımcı oldu." sözlerini sarf etti.

Kaynak: AA

dikGAZETE.com
Haftanın Öne Çıkanları

Hatay'da 173 binanın enkazı kaldırılacak

2023-02-27 00:14 - Gündem

Peru'da depremzedeler için toplanan yardım malzemesi Türkiye'ye gönderildi

2023-02-27 09:33 - Dünya

Afganistan ile Pakistan arasındaki Torkham Sınır Kapısı yeniden açıldı

2023-02-25 10:28 - Dünya

FETÖ'nün Atatürk Havalimanı'nı işgal girişimi davası yeniden görülmeye başlandı

2023-02-21 21:09 - Gündem

Enkazda hatıraları için bekliyorlar

2023-02-21 14:03 - Çevre-Hayat

Güney Kore'de son 3 yıldır ölüm sayısı, doğum sayısından yüksek

2023-02-22 16:12 - Dünya

Cumhurbaşkanı Yardımcısı Oktay: Hatay merkezli depremin ardından yaklaşık 20 artçı sarsıntı yaşandı

2023-02-20 22:45 - Gündem

Ankara'daki öğrenci yurdu, depremzedelere sıcak yuva oldu

2023-02-25 11:57 - Çevre-Hayat

Enkaz çalışmalarında arızalanan iş makineleri için seyyar tamir hizmeti

2023-02-22 17:53 - Gündem

Depremlerden etkilenen Osmaniye'deki OSB'de asgari düzeyde üretim yapılıyor

2023-02-21 17:03 - Ekonomi

İlgili Haberler

Orman yangınında şehit olan AKUT gönüllüsü Sarıyıldız'ın diploması ailesine teslim edildi

15:32 - Çevre-Hayat

Mersin'de çevre duyarlılığı oluşturan Aras, yaşıtlarıyla ağaçlık alanı temizledi

14:38 - Çevre-Hayat

Down sendromlu Enes, Kur'an kursunun neşesi ve ilgi kaynağı oldu

14:07 - Çevre-Hayat

Güçlerini birleştiren 9 kadın, kurdukları işletmede yöresel yemekler hazırlıyor

13:28 - Çevre-Hayat

Hatay'da 6 yılda 984 kişi Yeşilay Danışmanlık Merkezi sayesinde bağımlılıktan uzaklaştı

13:22 - Çevre-Hayat

Günün Manşetleri

İçişleri Bakanlığınca Suriyelilerin gönüllü geri dönüşlerini konu alan kısa film hazırlandı

16:53 - Gündem

AB Komisyonu uçak yolculuklarında sıvı miktarı sınırının kaldırılmasının yolunu açtı

16:48 - Dünya

Ukrayna: Rusya'da bir dizi önemli tesise saldırılar düzenlendi

16:43 - Dünya

Kimya sektörü temmuzda 3,4 milyar dolarlık ihracatla rekor kırdı

15:42 - Ekonomi

Cumhurbaşkanı Yardımcısı Yılmaz'dan dış ticaret verilerine ilişkin paylaşım

15:37 - Ekonomi