?>

Batı Şeria ve Gazze'de 16 Filistinli yaralandı

İsrail askerlerinin, işgal altındaki Batı Şeria ve Gazze Şeridi'nin sınır bölgelerinde düzenlenen gösterilere müdahalesinde 16 Filistinlinin yaralandığı bildirildi.

Dünya - 8 yıl önce

RAMALLAH

İşgal altındaki Batı Şeria'nın Ramallah, Tulkerem, El-Halil ve Nablus kentleri bugün bir kez daha Filistinlilerin, ABD'nin Kudüs'ü "İsrail'in başkenti" olarak tanıma kararını protesto amacıyla düzenlediği gösterilere sahne oldu.

Filistin Kızılayından yapılan yazılı açıklamaya göre, İsrail askerlerinin gösterilere müdahalesinde 11 kişi plastik mermi ve diğer sebeplerle yaralandı. Açıklamada 59 Filistinlinin de göz yaşartıcı gazdan etkilendiği kaydedildi.

Gazze Şeridi'de 5 Filistinli yaralandı

İsrail askerlerinin, Gazze Şeridi'nin sınır bölgelerinde düzenlenen gösterilere müdahalesinde 5 Filistinlinin yaralandığı bildirildi.

Gazze'deki Filistin Sağlık Bakanlığı Sözcüsü Eşref el-Kudra, yaptığı yazılı açıklamada, İsrail askerlerinin, Gazze sınırında gösteri düzenleyen Filistinlilere müdahalesinde 5 kişinin gerçek mermiyle yaralandığını, 20 kişinin gazdan etkilendiğini belirtti.

Yaralıların Gazze'deki çeşitli hastanelere kaldırıldığını kaydeden Kudra, yaralılar arasında hayati tehlikesi bulunan kimsenin olmadığını aktardı.

ABD Başkanı Donald Trump'ın geçen hafta Kudüs'ü "İsrail'in başkenti" olarak tanıma kararının ardından, başta işgal altındaki Doğu Kudüs olmak üzere, Batı Şeria'nın çeşitli yerlerinde ve Gazze sınırında düzenlenen gösterilere, İsrail güçlerinin müdahalelerinde yüzlerce Filistinli yaralandı.

Trump, 6 Aralık'ta düzenlediği basın toplantısında, BM Güvenlik Konseyinin 1980 yılında İsrail'in Doğu Kudüs'ü ilhak ederek başkent ilan etmesini geçersiz sayan 478 sayılı kararına rağmen, "Kudüs'ü resmen İsrail'in başkenti olarak tanıma zamanı geldi." ifadesini kullanmıştı.

Trump, ayrıca Dışişleri Bakanlığına, ülkesinin Tel Aviv'deki büyükelçiliğinin Kudüs'e taşınması için hazırlıklara başlaması talimatı verdiğini açıklamıştı.

Muhabir: Eshat Fırat

dikGAZETE.com
Haftanın Öne Çıkanları

Hamas'tan İsrail'e cezayı ödeme tarihinin yaklaştığı tehdidi

2017-12-14 03:02 - Dünya

Şair Cafer Turaç, Filistinli gözleri bağlı çocuğun şiirini yazdı: Kalbim Sizin Olsun

2017-12-14 20:47 - Özel Haber

TÜSİAD Başkanı Bilecik: Büyüme hakikaten alkışlanacak başarı, lamı cimi yok

2017-12-12 19:19 - Ekonomi

Omega 3 nedir? Omega 3 faydaları nelerdir? |Omega 3, yaşlanmaya karşı etkili oluyor

2017-12-09 02:32 - Sağlık

'Avrupalı turistlerin tercihi yeniden Türkiye'

2017-12-12 18:18 - Ekonomi

'Türkiye Rusya'dan sonra Ortadoğu'nun en etkin ülkesi'

2017-12-12 18:12 - Gündem

TBMM'de bütçe mesaisi başlıyor

2017-12-10 15:31 - Politika

Cavaliers'ın serisini Pacers bitirdi

2017-12-09 15:17 - Spor

Üçüzlerin hayali 17 yıl sonra gerçek oldu

2017-12-11 06:02 - Gündem

'Grip ve komplikasyonları her yıl binlerce can alıyor'

2017-12-14 19:37 - Sağlık

İlgili Haberler

Şam’da devrik Esed rejimi enkazlardan yapay dağ oluşturdu

12:12 - Dünya

Nijerya'nın yüzyıllık sesi: Duman Girke

12:02 - Dünya

Alpler'in ortasında düşsel bir vadi: Lauterbrunnen

11:33 - Dünya

Fransa'da Louvre Müzesi soygunuyla bağlantılı 2 kişi tutuklandı

11:17 - Dünya

Melissa Kasırgası'nın neden olduğu sel sonucu Haiti'de 25 kişi hayatını kaybetti

11:12 - Dünya

Günün Manşetleri

Şam’da devrik Esed rejimi enkazlardan yapay dağ oluşturdu

12:12 - Dünya

İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı, hakem Zorbay Küçük'ün ifadeye çağrılmadığını bildirdi

12:08 - Gündem

Nijerya'nın yüzyıllık sesi: Duman Girke

12:02 - Dünya

Abdülkerim Bardakcı, Galatasaray formasıyla 100. Süper Lig maçına hazırlanıyor

11:57 - Spor

Bakan Kurum, İzmir depreminde hayatını kaybeden vatandaşları andı

11:53 - Gündem