?>

Batı Şeria'da Filistin yönetimi ile Cenin'deki silahlı gruplar arasında anlaşma sağlandı

İşgal altındaki Batı Şeria'da Filistin güvenlik güçleri ile Cenin kampındaki silahlı gruplar arasında anlaşma sağlandı

Dünya - 8 ay önce

Ramallah

Cenin Mülteci Kampındaki Islah Toplumu Komitesi Başkanı Ahmed Salah, Filistin yönetimi ile silahlı direniş grupları arasında yapılan anlaşma sonrasında dün, Filistinli güvenlik güçlerinin kampa giriş yaparak etrafa konuşlandığını söyledi.

Krizin zor olduğunu ve bunun sonucunda gözaltılar ve ölümler açısından da bazı karmaşık sorunları ortaya çıkardığını aktaran Salah, kamptaki molozların kaldırılması ve patlayıcı maddelerin imhası çalışmalarının bugün başlayacağını dile getirdi.

Salah, "kamptaki silahların veya silahlı grup üyelerinin Filistin güvenliğine teslim edilmeyeceğini" vurguladı.

Filistin Güvenlik Güçleri Sözcüsü Enver Receb de yaptığı açıklamada, anlaşmanın dün polis ve güvenlik güçlerinin Cenin'de konuşlandırılmasıyla yapıldığını belirterek, ardından yolların açıldığını, bariyerler kaldırıldığını ve diğer güvenlik güçlerinin kampta konuşlanmasının önü açıldığını ifade etti.

Receb, "Cenin Tugayının talepleri yetkililer tarafından onaylandı ve polisin kamp alanına kısmen girmesi konusunda kendileriyle mutabakata vardık, geri kalan düzenlemeler tamamlanacak. Eğer süreç üzerinde mutabık kalınan şekilde ilerlerse, biz de kendi tarafımızdan tüm taahhütlerimizi yerine getireceğiz. Ancak bu, Filistin güvenlik güçlerinin anlaşmaya bağlı kalmasına bağlıdır." şeklinde konuştu.

Filistin güvenlik güçleri, 14 Aralık’tan itibaren "kanun dışı kişiler" olarak adlandırdıkları şahısları yakalamak gerekçesiyle Cenin Mülteci Kampı'nda operasyonlar başlatmıştı.

Hamas, Filistin Halk Kurtuluş Cephesi ve İslami Cihad gibi Filistinli gruplar, güvenlik güçlerini, direnişçileri hedef almakla suçluyor.

Batı Şeria ve Gazze'den 135 sivil toplum kuruluşunu bünyesinde barındıran Filistin Sivil Toplum Örgütleri Ağı, 22 Aralık’ta "Cenin'deki krizin çözümü için diyalog yolunun benimsenmesi" çağrısında bulunmuş, gerilimin azaltılmasına engel olan sorunların çözülmesinde rol almaya hazır olduklarını açıklamıştı.

Cenin Mülteci Kampında operasyonlarda 6'sı güvenlik güçlerine mensup, biri Cenin Tugayı liderlerinden olmak üzere 15 kişi canından oldu.

Kaynak: AA

.

dikGAZETE.com

Haftanın Öne Çıkanları

Yerli 'Jack Sparrow' Ankara sokaklarında

2025-01-15 12:02 - Magazin

Menajer Ayşe Barım'a yönelik soruşturmada tanık olarak dinlenen oyuncu Serenay Sarıkaya'nın ifadesine ulaşıldı

2025-01-16 16:23 - Magazin

10 soruda 'Aile Yılı' desteklerinin merak edilenleri

2025-01-14 15:37 - Analiz/Röportaj/Dizi/Rapor

Gazze'deki ateşkes ilanı Filistinli çocuklarda buruk bir sevinç oluşturdu

2025-01-17 23:03 - Dünya

Oyuncu Serenay Sarıkaya, menajer Ayşe Barım'a yönelik soruşturma kapsamında ifade verdi

2025-01-15 13:08 - Magazin

Bahçeşehir Koleji, BKT Avrupa Kupası'nda yarın Trefl Sopot'a konuk olacak

2025-01-14 11:00 - Spor

Beşiktaş taraftarı, Twente deplasmanında tribündeki yerini alabilecek

2025-01-15 21:18 - Spor

Yalova'da sağlıkçılar kan bağışını artırmak için kısa film çekti

2025-01-12 11:57 - Sağlık

Suriye'de devrik rejimin tonlarca uyuşturucuyu paketlediği en büyük karargah

2025-01-12 17:58 - Dünya

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın ‘Cumhurbaşkanlığı adaylığı’ açıklaması Rus medyasında geniş yer aldı

2025-01-13 09:09 - Özel Haber

İlgili Haberler

Filistinliler, açılacağı duyurulmasına rağmen Kral Hüseyin Köprüsü sınırından yine geçemedi

18:42 - Dünya

ABD Başkanı Trump: Gazze konusunda bir anlaşmaya vardığımızı düşünüyorum

18:02 - Dünya

Rusya, bazı İngiliz düşünce kuruluşu yöneticisi, bürokrat ve siyasilere ülkeye giriş yasağı getirdi

17:58 - Dünya

BM Genel Kurulu’nda protesto edilen Netanyahu boş salona konuştu

16:42 - Dünya

BM Genel Kurulu'nda Netanyahu'yu protesto eden çok sayıda ülke temsilcisi salonu terk etti

16:33 - Dünya

Günün Manşetleri

İstanbul'da haftanın son iş gününde trafik yoğunluğu yüzde 74'e ulaştı

18:52 - Gündem

TİKA'dan Lübnan Devlet Güvenlik Müdürlüğü'ne medya altyapı desteği

18:47 - Gündem

Filistinliler, açılacağı duyurulmasına rağmen Kral Hüseyin Köprüsü sınırından yine geçemedi

18:42 - Dünya

ABD Başkanı Trump: Gazze konusunda bir anlaşmaya vardığımızı düşünüyorum

18:02 - Dünya

Rusya, bazı İngiliz düşünce kuruluşu yöneticisi, bürokrat ve siyasilere ülkeye giriş yasağı getirdi

17:58 - Dünya