Batı Avustralya'daki orman yangınları kontrol altına alınamadı

Avustralya'nın Batı Avustralya eyaletinin başkenti Perth'in kuzeydoğusunda dört gündür kontrol altına alınamayan orman yangınlarında kullanılamaz hale gelen ev sayısının 81'e yükseldiği açıklandı.

Dünya - 6 yıl önce

Melbourne
Batı Avustralya İtfaiye ve Acil Durum Hizmetleri Departmanı Müfettişi Peter Sutton, 500 kadar itfaiyecinin yangınları kontrol etmeye çalıştığını, arazi ve kötü hava şartları dikkate alındığında yangının bir hafta veya daha fazla sürebileceğini söyledi.
Sutton, 10 bin hektardan fazla alanı küle çeviren yangınlarda kullanılamaz hale gelen ev sayısının 81’e çıktığını bildirdi.
WA eyaletinin Başbakanı Mark McGowan da Perth'te düzenlediği basın toplantısında, başkentin çevresinde 4 gündür etkili olan yangınların tehlike oluşturmaya devam ettiğini belirterek "Bu orman yangınlarının neden olduğu yıkım çok büyük.
Hepimiz evlerini kaybedenleri düşünüyoruz." ifadelerini kullandı.
Yeni Güney Galler eyaletinden gelen yangın söndürme uçaklarının da yardımıyla dün gece bazı evlerin kurtarılmasının iyi haber olduğunu, itfaiyecilerin değişken hava koşullarına karşı yangınla mücadeleye bugün de devam edeceğini söyleyen McGowan, yangında evleri yıkılanlara dörder bin, evleri hasar görenlere de ikişer bin dolarlık acil fon sağlayacağını duyurdu.
Hava koşullarının hafta sonuna kadar iyileşmesinin beklenmediği bölgede yangıların elektrik hatlarına zarar vermesinden dolayı bölgede 1300’den fazla eve elektrik verilemiyor.
Perth'te, 10 ayın ardından ilk yerel yeni tip koronavirüs (Kovid-19) vakasının tespit edilmesinin ardından 31 Ocak Pazar günü, 5 günlük karantina uygulamasına gidilmişti.
Alevlerin tehdit ettiği kırsal bölgelerdeki evlerinden güvenli bölgelere tahliye edilen yüzlerce kişiye, Kovid-19 riskine karşı tedbirli olmaları, maskelerini takmaları ve mümkün olduğunca kendilerini izole etmeleri uyarısında bulunulmuştu.
Avustralya'da, Eylül 2019’da başlayan ve Mart 2020'ye kadar devam eden eşi görülmemiş ölçekteki orman yangınlarında doğrudan etkilenen 34, duman gibi zararlı etkilerden dolayı da 445 kişi hayatını kaybetmişti.
Ülke tarihine "Kara Yaz" (Black Summer) olarak geçen yangıların yok ettiği 18 milyon hektardan fazla alanda 3 bin 500 ev, 5 bin 852 bina yanmış, çok sayıda hayvan telef olmuştu.

Kaynak: AA

dikGAZETE.com

Haftanın Öne Çıkanları

İstanbul'da hava kirliliği 2020 yılında yüzde 10 azaldı

2021-01-28 18:47 - Gündem

Tataristan Müftülüğü, Rus aşılarını helallik açısından test etmek istiyor

2021-01-29 21:46 - Dünya

Türkiye'nin Moskova Büyükelçisi Mehmet Samsar, Ulyanovsk ziyaretine hazırlanıyor

2021-01-30 09:22 - Özel Haber

Bakan Elvan: 110 milyar liralık alacak yapılandırıldı

2021-02-02 16:48 - Ekonomi

Türkiye mezunu Afganistan milletvekili Yoldaş: Ülkedeki kaosun sebebi olarak ABD'yi görüyoruz

2021-01-30 16:36 - Dünya

Yunus Mallı, Trabzonspor için Türkiye'de

2021-01-30 20:36 - Spor

İngiltere'de Kovid-19 nedeniyle son 24 saatte 1200 kişi öldü

2021-01-31 00:26 - Dünya

Çin, İngiltere'nin Hong Konglular için çıkarttığı pasaportları artık tanımayacak

2021-01-29 19:26 - Dünya

Antalya'nın yaylalarına yağan kar güzel görüntüler oluşturdu

2021-01-28 21:06 - Gündem

PFDK Alanyasporlu futbolcu Tzavellas'a 2 maç men cezası verdi

2021-01-28 21:16 - Spor

İlgili Haberler

Belçika'da 2026'nın en sıcak günü yaşandı

18:48 - Dünya

İran, savaş nedeniyle Keşm Adası'nda 3,2 hektarlık alanda petrol kirliliği tespit edildiğini du

18:43 - Dünya

Belçika'da aşırı sıcaklar etkisini sürdürüyor

18:38 - Dünya

Fransa'da Anayasa Konseyi, 15 yaş altındakilere yönelik sosyal medya düzenlemesini iptal etti

18:28 - Dünya

Pakistan: İslamabad Mutabakatı'nın "maddeten ve manen" uygulanması ileriye dönük tek

17:57 - Dünya

Günün Manşetleri

TBMM'de sandalye dağılımı değişti

18:52 - Gündem

Belçika'da 2026'nın en sıcak günü yaşandı

18:48 - Dünya

İran, savaş nedeniyle Keşm Adası'nda 3,2 hektarlık alanda petrol kirliliği tespit edildiğini du

18:43 - Dünya

Belçika'da aşırı sıcaklar etkisini sürdürüyor

18:38 - Dünya

İletişim Başkanı Duran, Pakistan'ın Bağımsızlık Günü'nü kutladı

18:33 - Gündem