?>

Başörtülü avukat mahkeme salonundan çıkarıldı

İtalya'nın Bologna kentinde, başörtüsü takan stajyer avukat Esma Belfakir hakim tarafından mahkeme salonundan çıkarıldı.

Dünya - 7 yıl önce

ROMA

İtalyan basınına yer alan habere göre, ülkenin kuzeyindeki Bologna kentindeki Bölge İdare Mahkemesinde bir duruşmaya giren Fas doğumlu stajyer avukat Esma Belfakir, başörtüsü taktığı gerekçesiyle hakim tarafından mahkeme salonundan çıkarıldı.

Hakim Giancarlo Mozzarelli, sabah saatlerindeki duruşmaya gelen 25 yaşındaki Belfakir'den başını açmasını ya da salondan ayrılmasını istedi. Başörtüsünü çıkarmayı reddeden Esma Belfakir, mahkeme salonundan ayrıldı.

İtalyan AGI Ajansına konuşan Belfakir, "Daha önce böyle bir şey başıma gelmemişti. Bugüne kadar onlarca duruşmaya katıldım Bölge İdare Mahkemesi'nde, hatta Danıştay'da bile kimse başörtümü çıkarmamı istemedi. Gerekçe güvenlikse, başörtüsü yüzümü kapatmıyor yani kesinlikle tanınabilir durumdayım." dedi.

Hakimin hukuk adına değil kültür adına konuştuğunu belirten Esma Belfakir, hakimin, salondan çıktığı esnada, "Bu kültürümüze ve geleneklerimize saygıyla alakalı." ifadelerini kullandığını aktardı.

İtalyan ANSA Ajansının haberine göre ise Bologna İslam Topluluğu Koordinatörü Yasin Lafram, mahkeme salonunda başörtüsünü yasaklayan herhangi bir yasa bulunmadığını ve hakimin "keyfi" bir tutum sergilediğini bildirdi.

Genç İtalyan Avukatlar Derneği de hakimin hareketini "kabul edilemez ve anayasal ilkelere aykırı" olarak niteleyerek, genç stajyerle dayanışma sergiledi.

Sosyal medyada da büyük tepki çeken olayda, Belfakir'e hem İtalyan hem de Türk kamuoyundan destek geldi.

Bazı sosyal medya kullanıcıları, 2018 yılında hala göçmenlere, farklı kültür ve inançlara saygı gösterilmemesini eleştirirken, bir kısmı da "bu durumda rahibelerin de salona alınmaması gerektiğini" söyledi.

Muhabir: Ecenur Çolak

dikGAZETE.com
Haftanın Öne Çıkanları

Almanya pazarından 4 milyon turist bekleniyor

2018-01-16 14:32 - Ekonomi

Barcelona, Mina'yı kadrosuna kattı

2018-01-11 17:12 - Spor

AA Finans'ın PPK Beklenti Anketi sonuçlandı

2018-01-15 21:02 - Ekonomi

Pisten uçağı kaldıracak vinçler havalimanında

2018-01-17 18:52 - Genel

Kazdağları beyaza büründü

2018-01-15 19:22 - Gündem

Denizli'de kahvehane kurşunlandı

2018-01-17 13:32 - Asayiş

Genelkurmay Başkanı Orgeneral Akar'dan 'kritik' görüşme

2018-01-16 13:02 - Dünya

Japonya'dan Suu Çi'ye Arakan çağrısı

2018-01-12 18:52 - Genel

Uçuruma yuvarlanan araçtan son anda atladı

2018-01-14 01:02 - Asayiş

Air Berlin'in malzemeleri satışa çıkarıldı

2018-01-15 19:13 - Genel

İlgili Haberler

Trump: "(İran lideri Hamaney) Onu ortadan kaldırmayacağız, en azından şimdilik"

19:52 - Dünya

Trump: İran semaları üzerinde artık tam ve eksiksiz kontrolümüz var

19:32 - Dünya

İsrail askerlerinin Lübnan topraklarına girerek bir kişiyi kaçırdığı bildirildi

19:22 - Dünya

AB, Ukrayna'yı roaming bölgesine dahil etmeye hazırlanıyor

18:53 - Dünya

İspanya hükümetine göre genel elektrik kesintisi çok faktörlü nedenlerden kaynaklandı

18:03 - Dünya

Günün Manşetleri

Trump: "(İran lideri Hamaney) Onu ortadan kaldırmayacağız, en azından şimdilik"

19:52 - Dünya

İstanbul'da "Büyük Güç Rekabeti ve Orta Doğu" forumu yapıldı

19:48 - Gündem

Trump: İran semaları üzerinde artık tam ve eksiksiz kontrolümüz var

19:32 - Dünya

İsrail askerlerinin Lübnan topraklarına girerek bir kişiyi kaçırdığı bildirildi

19:22 - Dünya

Rize'de yamaçtan kopan kaya parçasının otomobilin önüne düşme anı güvenlik kamerasında

19:03 - Gündem