?>

Başkurtistan, yatırım açısından en cazip bölge olmayı hedefliyor

Rusya Federasyonu’na bağlı Başkurtistan Cumhuriyeti’nin, yatırım açısından en cazip bölge olmayı hedeflediği ifade edildi

Özel Haber - 5 yıl önce

MOSKOVA - ÖZEL

Rusya Federasyonu'na bağlı Başkurtistan Cumhuriyeti, yatırım açısından en cazip bölge olmayı hedefliyor.

Başkurtistan Cumhuriyeti'nin Sibay kentinde düzenlenen Tüm Rusya Yatırım Sabantuyu: "Zauralye-2020" başlıklı dev forumunda konuşan bölge yönetimi, bu konuda uluslararası alanda da çalışmalar yapacaklarını belirtti.

Foruma, Başkurtistan Cumhuriyeti lideri Radiy Habirov, Stratejik Girişimler Ajansı Genel Müdürü Svetlana Çupşeva, Başkurtistan Cumhuriyeti Başbakan Birinci Yardımcısı Andrey Nazarov, Başkurtistan Cumhuriyeti Dış Ekonomik İlişkiler Devlet Komitesi Başkanı Margarita Bolıçeva ve diğer yetkililerle uzmanlar da katıldı.

Rus Eho Moskovı radyosu Genel Yayın Yönetmeni Aleksey Venediktov'un moderatörlük yaptığı forumda konuşan Başkurtistan lideri Habirov, koronavirüse rağmen, 2020'nin ilk yarısında bölgedeki yatırımların yüzde 9 oranda arttığını vurguladı.

Habirov, "Bu çok iyi bir gösterge, cesaret verici ve her şeyi doğru yaptığımıza dair yol gösterici bir ışık" dedi.

Habirov, Başkurtistan'ın 2019'un sonunda yatırım cazibesi endeksinde 16. sıradan 9. sıraya yükseldiğini ve yatırımcılar için en ilgi çekici ilk on Rus bölgesi arasına girdiğini kaydetti.

Habirov, "Cumhuriyette bu tür sonuçlar için Stratejik Girişimler Ajansı'nın desteğiyle pek çok çalışma yapıldı. Yatırımları çekmek için bir araç mekanizması ve gelişmiş yatırım mevzuatı oluşturuldu, özel bir ekonomik bölge kuruldu ve iş dünyasını korumak açısından ülkedeki en etkili programlarından biri çalışıyor" şeklinde konuştu.

Diğer konuşmacılar da Başkurtistan Cumhuriyeti'nin en cazip bölge olması için çalışma ve faaliyetleri artıracaklarını kaydetti.

Bolıçeva da konuşmasında, "Made in Bashkortostan" markasını oluşturacaklarını duyurdu.

Yatırımcıları çekmek için bölgede destekli destekli çeşitli programların da geliştirdiklerine işaret eden Bolıçeva, "Bunlardan biri, uluslararası sertifikalar almaları için enerji kaynağı dışı ürünlerin üreticilerine maliyetlerinin bir kısmının geri ödenmesidir. Bu, ihracata yönelik işletmeler için devlet desteği bölgesel gündemindeki yeni bir kelimedir. Şimdiden 10 şirket sübvansiyon aldı, başvurular hala kabul ediliyor. Ayrıca Başkurtistan'da İhracat Geri Ödeme programı uyarlanmıştır. İhracat anlaşması kapsamında alınan toplam paranın yüzde 10'u oranında bir hibedir. Ön koşul, yeni bir ülkede pazarın geliştirilmesi veya yeni bir tür malın ihracatıdır" diyerek konu hakkında da bilgi verdi.

RTİB DE KATILDI

Bu arada, medya destek partnerleri arasında dikGAZETE.com’un da yer aldığı foruma, Moskova merkezli Rus-Türk İşadamları Birliği (RTİB) de katıldı.

"Online" ortamda gerçekleşen foruma RTİB adına katılan kurumun Başdanışmanı Samih Güven, Başkurdistan Cumhuriyeti'nin önemli potansiyele sahip olduğunu, başarısını daha da artırmak için komşu bölge RF Tataristan Cumhuriyeti gibi başarılı diğer bölgelerin tecrübelerinden yararlanabileceği önerisinde de bulundu.

.

Fuad Safarov, dikGAZETE.com

Haftanın Öne Çıkanları

TİKA, Moğolistan'da 6 ayda 40 projeyi hayata geçirdi

2020-08-16 16:57 - Dünya

Baba oğul el ele ekmeklerini 'taştan' çıkarıyorlar

2020-08-20 14:52 - Çevre-Hayat

Japonya Başbakanı Abe Tokyo’da sağlık kontrolünden geçti

2020-08-17 13:12 - Dünya

ABD ve İngiltere, Libyalı tarafların ateşkes kararını memnuniyetle karşıladığını duyurdu

2020-08-21 22:36 - Dünya

Göbeklitepe hafızalarda kalıcı olarak yer edindi

2020-08-16 14:27 - Kültür Sanat

Başkurtistan, yatırım açısından en cazip bölge olmayı hedefliyor

2020-08-23 07:02 - Özel Haber

Libya Başbakanı Serrac ülkede ateşkes ilan etti

2020-08-21 18:00 - Dünya

Kilis Cumhuriyet Başsavcılığı: Kadın doktora tehdit soruşturması titizlikle yürütülüyor

2020-08-20 23:22 - Gündem

Huawei P smart S, 6.3" OLED ekranı ve 48 MP kamerası ile satışta

2020-08-20 16:37 - Bilim & Teknoloji

Türk Kızılay yardımlarıyla Lübnanlıların gönüllerini fethetmeye devam ediyor

2020-08-16 23:57 - Dünya

İlgili Haberler

Kremlin’deki Rus-ABD görüşmelerinden ne sonuçlar çıktı

21:44 - Özel Haber

Rusya, Türkiye'ye feribot seferlerinin yeniden başlatılmasını reddetti

08:21 - Özel Haber

Rus uzman Pikin: Türkiye, Rus doğalgazından vazgeçmez, bu bizim için de çok önemli

00:12 - Özel Haber

Gazprom, Türkiye ile gaz sözleşmelerinin 2026 yılına kadar uzatılmasını görüştü

18:44 - Özel Haber

Rusya Büyükelçiliği: Yaptırımlar, Rusya ve Türkiye arasındaki ödeme sorunlarını daha da zorlaştırıyor

18:33 - Özel Haber

Günün Manşetleri

İspanya hükümeti, İsrail'i boykot için Eurovision Yarışması'ndan çekilme kararından memnun

00:23 - Dünya

Doha Forum 2025, 'Adalet Harekete Geçiyor: Vaatlerden İlerlemeye' temasıyla düzenlenecek

23:42 - Dünya

Zelenskiy "olayların her türlü gelişmesine" hazır olduklarını belirtti

23:37 - Dünya

Ziraat Türkiye Kupası'nda grup aşamasına kalan takımlar belli oldu

23:32 - Spor

Mısır Coğrafya Cemiyetinde Türk ve Mısır ortaklığında hüsnühat sergisi düzenlendi

23:30 - İslam-Hayat - CemâziyelAhir 1447