Basketbol Avrupa Ligi yönetimi, Dörtlü Finali eline yüzüne bulaştırdı

Basketbol Avrupa Ligi'nin (EuroLeague) dörtlü finalinde dün Atina'da oynanan Olympiakos-Fenerbahçe Beko maçında sahadaki mücadeleden çok EuroLeague yönetiminden kaynaklı yaşanan rezaletler basketbol gündemine damga vurdu.

Spor - 3 ay önce

Avrupa basketbolunun kulüpler düzeyindeki en prestijli organizasyonu olan EuroLeague Dörtlü Final organizasyonu, Atina'da fiyaskoyla başladı.
Dün akşam oynanan Olympiakos-Fenerbahçe Beko karşılaşması öncesi ve esnasında yaşanan idari ve güvenlik zafiyetleri, turnuva tarihine kara bir leke olarak geçti.
Biletli Türk taraftarların salona alınmaması, oyuncu ailelerinin maruz kaldığı engeller ve salondaki ciddi güvenlik açıkları organizasyonda Türk tarafına kriz yaşattı.
Birçok Fenerbahçe taraftarı biletleri olmasına rağmen kapıda yaşanan kargaşa ve hatalar yüzünden Telekom Center'a giremedi. Yunan güvenlik güçlerinin yanı sıra Euroleague görevlilerinin bilet kontrol sistemini doğru kullanamaması nedeniyle kapılarda büyük yığılmalar yaşandı.
Fenerbahçe taraftarlarını salona almayan Yunan yetkililer, Olympiakos taraftarlarını ise bilet sorgulaması yapmadan salona girmesine izin verdi.
Bazı Fenerbahçe taraftarlarının da birlikte geldikleri gruplardan ayrılarak Yunanlılarla bir arada oturtulması güvenlik zafiyeti olarak dikkati çekerken, yaşanan bazı gerginlikler polisin araya girmesiyle büyümeden önlendi.
Skandalın boyutları sadece tribünlerle sınırlı kalmadı. Fenerbahçe Bekolu basketbolcuların ailelerini salona taşıyan araç, Yunan otoritelerinin trafik ve ulaşım koordinasyonunu sağlayamaması sebebiyle salona geç saatte ulaşabildi.
Ailelere ayrılan yerde ise başkalarının oturması ve EuroLeague görevlilerinin herhangi bir müdahalede bulunmaması tepkiyle karşılandı.
Fenerbahçe Kulübü Basketboldan Sorumlu Yönetim Kurulu Üyesi Cem Ciritci, yaşananların kabul edilemez olduğunu vurgulayarak "Eğer biletli taraftarlarımız dışarıda bekletilirken biletsiz kişilerin salona alındığı doğruysa, bu artık basit bir organizasyon aksaklığı değil; doğrudan taraftar hakkının gaspı ve organizasyon güvenilirliğinin çöküşüdür." ifadelerini kullandı.
Ciritci ayrıca açıklamasında, "EuroLeague'in bu tabloya sadece 'Aksaklık' diyerek geçme lüksü yoktur. Açıklama yapmak, sorumluları belirlemek ve mağdur olan taraftarlara karşı somut bir telafi mekanizması oluşturmak zorundadır. Çünkü dün yaşanan mesele, sadece Fenerbahçe meselesi değildir. Bu, Avrupa basketbolunun itibarı meselesidir." vurgusunda bulundu.
Kaynak: AA
dikGAZETE.com
Haftanın Öne Çıkanları

Aynı anda melodika çalan 985 öğrenci Guinness Rekorlar Kitabı'na girmeyi hedefliyor

2026-05-20 16:48 - Magazin

Din İşleri Yüksek Kurulu, Zilhicce ayı hilalinin 111 gözlem noktasında görüldüğünü açıkladı

2026-05-20 13:02 - İslam-Hayat - Safer 1448

Din İşleri Yüksek Kurulu, Zilhicce hilalinin görüldüğünü açıkladı

2026-05-18 01:28 - İslam-Hayat - Safer 1448

İsrail'in katılımının protesto edildiği Eurovision'u Bulgaristan kazandı

2026-05-17 02:57 - Magazin

İstanbul'da "kurban yakalama timleri" göreve hazır

2026-05-23 16:31 - Çevre-Hayat

Ankara’da anlamlı buluşma: SERFED aynı sahnede akademi, sanat ve sivil toplumu bir araya getirdi

2026-05-21 08:34 - Özel Haber

Cirque du Soleil'in renkli dünyası "OVO" ile İstanbul'da sahneye taşınıyor

2026-05-22 11:27 - Kültür Sanat

Ticaret Bakanlığı 4 ayda 170 bin 11 firma ile 21,2 milyon ürünü denetledi

2026-05-21 10:03 - Ekonomi

Türkiye-Rusya ilişkileri ve geleceği -Erdinç Cündübeyoğlu, Moskova'dan yazdı-

2026-05-21 08:59 - En Son Yazılar

Hacı adayları Kurban Bayramı öncesi son Cuma namazını Kabe'de kıldı

2026-05-22 16:27 - İslam-Hayat - Safer 1448

İlgili Haberler

Galatasaraylı futbolcu Lucas Torreira'ya göre bu sezon lig yarışı zor olacak

20:07 - Spor

Hentbolda 2026-2027 sezonu Süper Lig fikstürü belli oldu

19:48 - Spor

Şekip Mosturoğlu'ndan takım otobüsüne saldırı dosyasına ilişkin açıklama

17:38 - Spor

Skibbe'nin yardımcısı Serhat Umar, yoluna teknik direktör olarak devam etmek istiyor

13:02 - Spor

Milli para masa tenisçi Kübra Korkut, Tayland'da dünya şampiyonluğu için mücadele edecek

11:32 - Spor

Günün Manşetleri

Dışişleri Bakanı Fidan, Libya ziyareti kapsamında Trablus'ta temaslarda bulundu

21:23 - Gündem

Kolombiya'da meydana gelen 7,4 büyüklüğündeki depremde hayatını kaybedenlerin sayısı 234'e

21:17 - Dünya

Bosna Hersek'ten yola çıkan "Filistin Konvoyu" Habur Sınır Kapısı'na ulaştı

21:03 - Gündem

Suudi Arabistan Kralı Selman, Türkiye ve Pakistan'la imzalanan Mekke Ortak Savunma Anlaşması�

20:57 - Dünya

AK Parti Diyarbakır Gençlik Kollarından Cumhurbaşkanı Erdoğan'a pankartla teşekkür

19:57 - Gündem