Başkentte kum fırtınası

Ankara'nın Polatlı ilçesinde başlayan ve zamanla etkisini artıran toz fırtınası kent merkezinde günlük yaşamı olumsuz etkiledi. Ankara Valisi Şahin, şiddetli rüzgar ve kum fırtınasında 6 kişinin hafif yaralandığını açıkladı.

Gündem - 5 yıl önce

Ankara

Fırtınanın etkisiyle Polatlı ilçesinde dev toz bulutları oluştu. Tarım işçilerinin kaldığı kırsal bölgedeki alanlarda kurulu çadırların uçmasına neden oldu.
Toz fırtınasının şehir içindeki görüş mesafesini kısıtlaması nedeniyle trafikte de aksamalar meydana geldi.
AFAD ve itfaiye ekipleri de yaşanabilecek olumsuzluklara karşı önlemlerini artırdı.
Başkentte gökyüzünü toz bulutu kapladı Sağanak öncesi kuvvetli rüzgar Ankara'da toz fırtınasına neden oldu
Ankara'da meydana gelen toz fırtınasının, sağanak yağış öncesi gelişen kuvvetli rüzgarın tozları kaldırması nedeniyle oluştuğu belirtildi.

Başkent Ankara'da gökyüzünü kaplayan toz günlük hayatı olumsuz etkiledi.
Meteoroloji Genel Müdürlüğü tarafından gün içinde Ankara için sağanak yağış uyarısında bulunulmuştu.
Söz konusu yağışlar beklenirken, kentte toz fırtınası etkili oldu.
Polatlı'da yoğun görülen hadise, küçük ölçekli bir "toz duvarı" olarak nitelendiriliyor.
Kentteki kuvvetli rüzgarın etkisinin bir iki saat içinde azalıp yerini gök gürültülü sağanak yağışa bırakması bekleniyor.

Toz fırtınasında güneyden gelen rüzgarlar etkili oldu

Ankara'da böyle toz fırtınaları görülmezken, kentin güneyindeki Konya-Karapınar civarında ise sıklıkla yaşanıyor. Toz fırtınasına neden olan rüzgar da Polatlı ve Ankara'nın güneyinde etkili oldu.
Ankara'yı güneyinden gelen kuvvetli hava hadiseleri daha önce bu kadar etkilemediği için toz fırtınaları yaşanmıyordu.
Kentin güneyinden itibaren etkili olan ve saatte 80-90 kilometre hıza ulaşan rüzgarlar, bu fırtınayı yarattı.
Genel Müdürlük, yarın da Ankara için yağış uyarısında bulundu. Buna göre, yarın kentin kuzeyinde ve batısında gök gürültülü sağanak etkili olacak. Ancak benzer bir toz fırtınası beklenmiyor.

6 kişi yaralandı

Ankara Valisi Vasip Şahin, Twitter hesabından, "Polatlı ve civarındaki ilçelerimizde meydana gelen şiddetli rüzgar olayı üzerine ekiplerimizce yapılan ilk tespitlere göre havada uçuşan cisimlerden kaynaklı 6 vatandaşımız hafif yaralanmış olup şimdilik başkaca bir can ya da mal kaybına ilişkin tespit bulunmamaktadır." bilgisini paylaştı.
Polatlı Belediye Başkanı Mürsel Yıldızkaya ise yaptığı açıklamada, ilçenin tamamını toz bulutu ve fırtınanın kapladığını, yer yer yıldırım düşmesi nedeniyle çıkan küçük çaplı yangınların söndürüldüğünü ifade etti.
"Şu ana kadar bize intikal eden acı bir haber yok." ifadesini kullanan Yıldızkaya, yaralıların da ayakta tedavi edildiklerini bildirdi.
Yıldızkaya, "Daha çok kırsal mahallelerdeki mevsimlik işçilerin kaldığı çadırların uçtuğuyla ilgili çok ciddi haber geliyor.
Ekiplerimiz alandalar. Birkaç ağaç düşmesiyle ilgili sıkıntımız var, bunları çözdük ama şu anda sakinledi, yağmur yağıyor.
Şu an sakin her şey kontrol altında. Kriz masası işin başında." ifadesini kullandı.
Kaynak: AA

dikGAZETE.com

Haftanın Öne Çıkanları

Türkiye'de okudu şimdi ülkesinde kurduğu kulüpte genç futbolcular yetiştiriyor

2020-09-12 14:41 - Spor

ABD'de New York'un geleceğinden endişe duyan 150 büyük şirketten uyarı

2020-09-12 01:06 - Dünya

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Türkiye 19 Yaş Altı Kız Voleybol Milli Takımı'nı kabul etti

2020-09-05 22:31 - Gündem

Başkentte gökyüzünü toz bulutu kapladı

2020-09-12 20:31 - Gündem

Aydın'daki Nysa Antik Kenti'nin tiyatro binası ayağa kaldırılıyor

2020-09-12 15:56 - Kültür Sanat

Türkiye'de en yüksek gelir İstanbul'da

2020-09-11 18:16 - Ekonomi

Adalet Bakanı Gül: Milli iradenin gücüyle çıkılan yolda 12 Eylül izleri büyük oranda silinmiştir

2020-09-12 19:46 - Siyaset

Türkiye'nin doğusunda fırtına bekleniyor

2020-09-06 10:46 - Gündem

KoçSistem'e “Stevie“den 9 ödül

2020-09-11 19:33 - Genel

Antalya'da FETÖ'nün parasının aklanmasına yardım iddiasıyla 39 kişi hakkında soruşturma ba

2020-09-11 20:06 - Gündem

İlgili Haberler

Erden Timur'un sahibi ve ortağı olduğu şirketlere TMSF kayyum olarak atandı

22:57 - Gündem

Bebek Otel'in sahibi Muzaffer Yıldırım'ın 6 şirketine TMSF kayyum olarak atandı

22:47 - Gündem

Emniyetten "APP plaka"ya ilişkin açıklama

22:32 - Gündem

Iğdır'da lise öğrencisi kızı bıçakla yaralayan sanığın davası 23 günde sonuçlandı

20:22 - Gündem

Bolu Belediyesi Başkan Vekilliğine Mehmet Tuna Özcan seçildi

19:53 - Gündem

Günün Manşetleri

Fenerbahçe, Süper Lig'de yarın sahasında Samsunspor ile karşılaşacak

09:07 - Spor

Ankete göre ABD'de çoğunluk, İran'a yönelik saldırılara karşı çıkıyor

07:37 - Dünya

Bahar ölür -Ali Mevlüt Kaya yazdı-

07:36 - En Son Yazılar

Ukrayna'dan, Rusya'nın Karadeniz filosuna ait iki fırkateyne hasar verildiği iddiası

06:18 - Dünya

ABD'nin en büyük uçak gemisi "USS Gerald R. Ford" Kızıldeniz'e ulaştı

02:48 - Dünya