?>

Başkasının yavrusunu çalan maymunlardan, skuter süren boğaya Mayıs ayı tuhaf olayları

Başka bir maymun türünün yavrusunu çalan kapuçin maymunlarından, başıboş gezen bir boğanın skutere binmesine kadar mayıs ayında birçok "tuhaf" olay yaşandı

Magazin - 1 gün önce

Ankara

Mayıs ayı, yalnızca siyasi gelişmelere değil, aynı zamanda dünya genelinde yaşanan sıra dışı ve "tuhaf" olaylara da sahne oldu.

Almanya'daki Max Planck Hayvan Davranışları Enstitüsünde yapılan araştırmada, Panama'nın Jicaron Adası'ndaki kapuçin maymunlarının, adada yaşayan başka bir tür olan uluyan maymunların yavrularını sebepsiz yere "kaçırdığını" tespit etti.

Jicaron Adası'ndaki kapuçinlerin alet kullanımını incelemek amacıyla 2022-2023 yıllarında adaya 80'den fazla kamera kuran araştırmacılar, kapuçin maymunlarının, taş ve sopa gibi cisimleri kullanmasının yanı sıra türün daha önce hiç denk gelinmemiş bir davranışına şahit oldu.

Araştırmacılar, elde edilen görüntülerde, kapuçinlerin, adada yaşayan uluyan maymunların yavrularını ağaç tepelerinde tek oldukları anlarda yakalayarak yanlarında götürdüğünü gözlemledi.

Türün bu davranışının nedenini henüz anlamlandıramayan araştırmacılar, kapuçinlerin sahip oldukları ebeveynlik içgüdüleri sonucu, başka bir türün yavrularını "kaçırdığı"nı değerlendiriyor.

Başıboş boğa keyif sürüşüne çıktı...

Hindistan'ın Uttarakhand eyaletinde başıboş bir boğa, skutere binerek kısa süreli bir yolculuk yaptı.

Bölgedeki güvenlik kamerasından elde edilen görüntüde, boğanın yol kenarında park edilmiş bir skutere yaklaşıp incelemesi ardından aracın üzerine bindiği görüldü.

Boğanın skuterin üzerindeki kısa süreli yolculuğu aracın bir kapıya çarpmasıyla sona ererken boğanın olay yerinden sakince uzaklaştığı görüldü.

Bir "egoist"in 66 yıllık mesajı...

Polonya'da 10 yaşındaki iki çocuk, Gdansk'taki Stogi Plajı yakınlarında yürürken içerisinde mektup olan bir şişeye rastladı.

Eryk ve Kuba adlı çocukların bulduğu şişe ve içindeki mektubun, 1959'a ait olduğu ortaya çıktı.

Şişenin içindeki mektupta el yazısıyla yazılmış soluk mektubun Rysia adlı bir kadın tarafından "Tavşan" (Bunny) olarak hitap ettiği kişiye ithaf edilerek yazıldığını görüldü.

Rysia, mektupta Tarnow kentindeki okulunda kendini yalnız hissettiğinden ve mektup sahibiyle olan anılarını sevgiyle andığından bahsederken, "Birtanem, ben korkunç bir egoistim, sadece kendim hakkında yazıyorum ama sadece seni düşünüyorum, her an seni görüyorum" ifadesini kullandı.

Eryk ve Kuba, mektubun yazarının bulunabilmesi umuduyla Tarnow'daki bir müzeyle temas halinde olduklarını söyledi.

Dünyanın en yaşlı kadını...

İngiltere'den bir kadın 115 yıl ve 282 gün ile dünyanın en yaşlı kadını oldu.

Surrey bölgesinde yaşayan Ethel Caterham, 116 yaşındaki Brezilyalı Inah Canabarro Lucas'ın hayatını kaybetmesi ardından, en yaşlı kadın unvanını aldı.

21 Ağustos 1909'da doğan Caterham, 7. Edward'ın tebaasında hayatta kalan son kişi olarak bulunuyor.

Ağustos 2024'te 115. doğum gününü kutlayan Caterham, bu konu hakkında "neden bu kadar yaygara koparıldığını anlamadığını" söyledi.

Kaşık dengeleme sanatı...

İranlı bir adam, vücudunun üzerinde 96 kaşığı dengeleyerek rekor kırdı.

Abolfazl Saber Mokhtari, 2021'de 85 kaşıkla ulaştığı kendi rekorunu kırarak adını tarihe yazdı.

54 yaşındaki Mokhtari, bu alanda 3. kez rekor kırdı.

Guinness Dünya Rekorları'na verdiği demeçte, yıllarca süren pratik ve çabanın ardından bu seviyeye ulaştığını kaydeden Mokhtari, yüzeyi olan her şeyi vücuduna yapıştırabileceğini iddia etti.

Japon oyuncu, yoğun telefon kullanımı sonrası boyun deformasyonu yaşadı...

Japonya'da 25 yaşındaki bir kişinin, okulda yaşadığı "zorbalık" sonrasında toplumdan uzaklaştığı, okulu bıraktığı ve birkaç yıl boyunca odasına kapanarak uzun süre akıllı telefonda oyun oynaması sonucunda boynunda deformasyon meydana geldi.

Doktorlar, kendini izole ettiği süre boyunca telefonunda çok uzun süreler boyunca oyun oynadığı ve cihaza bakmak için boynunu bükmesi nedeniyle boynu başını kaldıramayacak kadar zayıflayan adama "Düşük Kafa Sendromu" teşhisi koydu.

Sürekli telefonuna baktığı için kamburu çıkan ve boynunda rahatsızlık yaşayan adamın röntgenlerinde boynunda ciddi deformasyon gözlemlendi.

Röntgenlerde, hastanın boynunda bir şişkinlik görüldü ve sağlık görevlileri bu durumu, kişinin omurlarının doğal olmayan pozisyondan dolayı "aşırı derecede uzamasına" bağladı.

Doktorları tarafından yapılan taramalar, adamın boyun omurlarının çarpık ve çıkık hale geldiğini ve bunun sonucunda zamanla omurgada yara benzeri bir doku oluştuğunu ortaya çıkardı.

Deformasyon sonucunda yaşadığı yutkunma sorunları sebebiyle az yemek yiyebilen adam, oldukça kilo kaybetti.

Sağlık görevlileri başlangıçta rahatsızlığı boyunluklarla düzeltmeye çalıştı ancak hasta cihazları takarken uyuşukluktan şikayet ettiği için bu tedavi durduruldu. Doktorlar bunun yerine bir dizi cerrahi prosedürü tercih etti.

Hastanın, ameliyattan 6 ay sonra başını yatay pozisyonda rahatlıkla tutabildiği görüldü.

Kaynak: AA

.

dikGAZETE.com

Haftanın Öne Çıkanları

LED aydınlatma şartnamesi güncellendi

2025-05-29 12:48 - Ekonomi

Modern dans gösterisi 'Deliriyum'un prömiyeri yarın yapılacak

2025-05-29 09:58 - Magazin

Senegal'de aşçılık okulu öğrencileri Kayseri yağlaması yaptı

2025-05-28 16:33 - Magazin

Fuarların kalbi Moskova Crocus Expo’da atacak

2025-05-26 07:23 - Özel Haber

Almanya'daki Solingen ırkçı saldırısının üzerinden 32 yıl geçti

2025-05-29 15:47 - İslam-Hayat - Zilhicce 1446

Meslek lisesinde tasarlanan otonom kara aracı 'Yörük'ün hareket testi tamamlandı

2025-05-28 12:12 - Teknoloji

ABD'de Kovid-19 aşısı artık sağlıklı çocuklar ve hamile kadınlar için tavsiye edilmeyecek

2025-05-27 19:08 - Sağlık

Rus Milletvekili Aleksey Çepa: Hakan Fidan’a katılıyorum

2025-05-30 17:07 - Özel Haber

Göz hekimleri canlı yayında 70 göz ameliyatı yapacak

2025-05-29 15:48 - Sağlık

Türk savunma sanayisinde mühimmat üretimine yönelik stratejik hamle

2025-05-29 12:47 - Teknoloji

İlgili Haberler

Kosova'da adrenalin tutkunları çevre kirliliğine dikkati çekmek için nehirde şambrellerle rafting yaptı

16:57 - Magazin

Şırnak'ta 2 bin 625 rakımlı Faraşin Yaylası doğaseverlerin rotası oldu

12:58 - Magazin

Antalya'da doğayla baş başa tatilin adresi bungalov evler bayramda dolu olacak

12:38 - Magazin

Kayseri'de adliye çalışanlarının kurduğu 'Resen Ritim Topluluğu' konser verdi

12:48 - Magazin

Dansta dünya birincisi Lena, 11 yaşına 100'den fazla kupa ve madalya sığdırdı

11:22 - Magazin

Günün Manşetleri

İstanbul'da Kurban Bayramı öncesi havadan trafik denetimi

23:53 - Gündem

Londra'da Türk kahvaltısının öne çıkan lezzetleri tanıtıldı

23:48 - Dünya

İzmir'de toplanmayan çöpler tepkilere neden oluyor

23:03 - Gündem

Polonya'da cumhurbaşkanı seçiminin ikinci turu için oy verme işlemi sona erdi

22:33 - Dünya

Gazze için Özgürlük Filosu'nun yeni gemisi İtalya'dan hareket etti

21:57 - Dünya