Basın İlan Kurumu ile Türkiye İş Kurumu arasında medyada nitelikli iş gücünün artırılmasına dair protokol

BİK ile İŞKUR arasında iletişim ve medya sektöründe nitelikli iş gücünün artırılmasına yönelik hazırlanan "Aktif İşgücü Hizmetleri İşbirliği Protokolü" Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanlığı'nda düzenlenen törenle imzalandı

Medya - 1 ay önce

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan, Basın İlan Kurumu (BİK) ile Türkiye İş Kurumu (İŞKUR) arasında iletişim ve medya sektöründe nitelikli iş gücünün artırılmasına yönelik hazırlanan "Aktif İşgücü Hizmetleri İşbirliği Protokolü"nün Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanlığı'nda düzenlenen imza törenine katıldı.
Programda konuşan Işıkhan, İŞKUR aracılığıyla nitelikli iş gücü yetiştirmek ve istihdam sağlamak amacıyla birçok sektöre yönelik Aktif İşgücü Programları'nı büyük bir hassasiyetle ve başarıyla yürütmeye devam ettiklerini söyledi.
Bu anlamda BİK ile 2016'da imzaladıkları işbirliği protokolüyle medya ve iletişim alanında çalışan veya çalışmak isteyenlere yönelik İşbaşı Eğitim Programı'nı 2021'de başarıyla sonlandırdıklarını hatırlatan Işıkhan, "Gazetecilik Eğitim Programı" kapsamında, bu süreçte muhabirlikle ilgili mesleklerde düzenlenen işbaşı eğitim programlarından 3 bin 635 kişinin yararlandığını bildirdi.
Bugün yeni bir protokolle bu işbirliğine yeni bir pencere açacaklarını, alanında uzman gazetecilerin, medya mensuplarının ve iletişimcilerin yetiştirilmesine katkı sunmaya devam edeceklerini belirten Işıkhan, şu ifadeleri kullandı:
"İletişim Başkanlığımızla birlikte imzalarını atacağımız, aynı zamanda kurumlar arası koordinasyon ve işbirliğimizi daha da kuvvetlendireceğine inandığım bu protokol, sektörün nitelikli iş gücü ve istihdam ihtiyacına cevap verecek niteliktedir. Protokol, iş ve meslek danışmanlığı hizmetleri, iş kulübü faaliyetleri, kurslar ve eğitimlerle özellikle üniversite öğrencilerimize yönelik, aktif iş gücü programlarımızın daha etkin şekilde yürütülmesine vesile olacaktır. İşbaşı Eğitim Programlarımızın süresi daha evvel de olduğu gibi 9 ay olarak uygulanmaya devam edecektir."
Işıkhan, protokolün hem kurumlar hem de çalışma hayatı adına hayırlı olmasını dileyerek, protokol kapsamında sunulacak hizmetlerden yararlanacak tüm basın emekçilerine başarı dileklerini iletti.
Güçlü iletişimin, güçlü devlet anlayışının vazgeçilmez unsurlarından biri olduğuna işaret eden Işıkhan, şunları kaydetti:
"İletişim Başkanlığımız, kamu diplomasisinden dezenformasyonla mücadeleye, doğru bilginin alımı ve vatandaşlarımıza ulaştırılmasına kadar son derece kritik görevler üstlenmektedir. Yine son dönemde, İletişim Başkanlığımız tarafından kurumlar arası koordinasyonun güçlendirilmesine, stratejik iletişim kapasitesinin artırılmasına ve Türkiye'nin ulusal ve uluslararası alandaki iletişim gücünün daha da ileriye taşınmasına yönelik önemli adımlar atılmaktadır.
Bugün imzalayacağımız bu protokol de bu anlayışın somut örneklerinden biridir. İletişim ve enformasyonun hayati öneme sahip olduğu günümüzde Türkiye'nin medya ve iletişim ağının gelişimine sağlanacak her türlü katkının, aynı zamanda ülkemizin ve milletimizin istikbaline sağlanacak bir katkı olduğuna inanıyorum. Hep birlikte atacağımız daha güçlü ve daha sağlam adımlarla Türkiye Yüzyılı hedefimize giden yolda, saygıdeğer Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan'ın liderliğinde, insan gücünün yetiştirilmesinden sorumlu bir bakanlık olarak başarıyla ve kararlılıkla yürüyeceğimizi özellikle vurgulamak istiyorum."
Işıkhan, Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanı Burhanettin Duran, Basın İlan Kurumu Genel Müdürü Abdulkadir Çay ve İŞKUR Genel Müdürü Samet Güneş ile ilgili tüm kurumlara teşekkür etti.
Konuşmaların ardından Işıkhan ile Duran, işbirliği protokolünü imzaladı.
Kaynak: AA

dikGAZETE.com

Haftanın Öne Çıkanları

Emniyet Teşkilatı ve basına yönelik düzenlemeleri de içeren kanun teklifi TBMM Genel Kurulunda kabul edildi

2026-06-24 21:22 - Siyaset

Bilim insanları, "pamuk şekerinden daha düşük yoğunluktaki en büyük iki ötegezegen" keşfetti

2026-06-25 11:32 - Teknoloji

Yapay zeka dönüşümü ABD'de teknoloji şirketlerinde işten çıkarmaları hızlandırıyor

2026-06-30 11:33 - Teknoloji

Gazzeli sahaf, evinin enkazından çıkardığı kitaplarla kütüphanesini yeniden oluşturdu

2026-06-23 15:13 - Kültür Sanat

Bakan Göktaş: İslam ülkelerinden genç kadınları ortak bir gelecek fikri etrafında buluşturmaya gayret edeceğiz

2026-06-24 20:07 - Siyaset

THK Müzesi ve Paraşüt Kulesi, çocuklara havacılığı sevdirecek etkinliklere ev sahipliği yapacak

2026-06-28 13:02 - Çevre-Hayat

Mithras Tapınağı'nın 1700 yıl önce mühürlenerek kapatıldığı belirlendi

2026-06-25 14:57 - Kültür Sanat

İstanbul'da hayali POS işlemleriyle para akladığı iddia edilen 112 sanık hakim karşısında

2026-06-24 12:58 - Gündem

Yenilenebilir enerji üretimi mayısta zirveye ulaştı, kömür 22 yılın en düşük seviyesine geriledi

2026-06-27 13:13 - Ekonomi

Van Gölü Ekspresi, yolcularına doğal güzellikleri keşfetme imkanı sunuyor

2026-06-29 11:22 - Kültür Sanat

İlgili Haberler

İsrail basını: CENTCOM Komutanı Cooper, Gazze'de ateşkes için 15 maddelik plana bağlı olduklarını söyledi

00:13 - Medya

"11.⁠ ⁠Anadolu Medya Ödülleri" sahiplerini buldu

21:48 - Medya

Spotify, yapay zekayla oluşturulan sanatçı profillerini etiketlemeye başlayacak

19:23 - Medya

Yunan Kathimerini gazetesi: Mekke Anlaşması Yunanistan'ın bölgesel planlarına zarar veriyor

18:02 - Medya

İsrail basını: 'Bölgesel savunma birimleri', ordu içinde bağımsız bir güç gibi hareket ediyor

23:57 - Medya

Günün Manşetleri

Yemen'deki Husiler, Marib ve Muha kentlerindeki askeri noktaları vurduğunu iddia etti

03:32 - Dünya

Azerbaycan Cumhurbaşkanı Aliyev Zengezur Koridoru'nu değerlendirdi

01:08 - Dünya

TBMM'nin tatile girmesine ilişkin karar Resmi Gazete'de

00:27 - Siyaset

İsrail basını: CENTCOM Komutanı Cooper, Gazze'de ateşkes için 15 maddelik plana bağlı olduklarını söyledi

00:13 - Medya

Türkiye, Kolombiya'nın "işgal altındaki Golan Tepeleri'nde İsrail egemenliğini tanıyan" kararını kınadı

00:03 - Gündem