?>

Başbakanlıktan 'seçim' genelgesi

Cumhurbaşkanlığı ve 27. Dönem Milletvekili Genel Seçimleri'ne ilişkin Başbakanlık Genelgesi, Resmi Gazete'de yayımlandı.

Siyaset - 7 yıl önce

ANKARA

Başbakan Binali Yıldırım imzasıyla yayımlanan genelgede, Türkiye Cumhuriyeti Anayasası'nın geçici 21'inci maddesinin (A) fıkrasında, "Türkiye Büyük Millet Meclisi'nin (TBMM) 27'nci Yasama Dönemi Milletvekili Genel Seçimi ve Cumhurbaşkanlığı Seçimi 3 Kasım 2019 tarihinde birlikte yapılır. Seçimin yapılacağı tarihe kadar TBMM üyeleri ve Cumhurbaşkanı'nın görevi devam eder. Meclis'in seçim kararı alması halinde, 27'nci Yasama Dönemi Milletvekili Genel Seçimi ve Cumhurbaşkanlığı Seçimi birlikte yapılır." hükmünün yer aldığı belirtildi.

TBMM'nin genel seçimlerin yenilenmesine ve seçimin 24 Haziran 2018 Pazar günü yapılmasına, TBMM Genel Kurulu'nun 20 Nisan 2018 tarihli 89'uncu birleşiminde karar verildiği ve söz konusu kararın 20 Nisan 2018 tarihli Resmi Gazete'nin mükerrer sayısında yayımlandığı hatırlatıldı.

Genelgede, Cumhurbaşkanlığı ve 27. Dönem Milletvekili Genel Seçimleri'nin Anayasa'nın 79'uncu maddesinde öngörülen, "Seçimlerin başlamasından bitimine kadar, seçimin düzen içinde yönetimi ve dürüstlüğü'' ilkesine uygun bir şekilde gerçekleştirilebilmesi için Yüksek Seçim Kurulu (YSK) ile il ve ilçe seçim kurullarının çalışmalarına, tüm kamu kurum ve kuruluşlarınca her türlü iş gücü, araç ve diğer malzeme desteği verilmesinin önem taşıdığı ifade edildi.

"Gereken tüm önlemlerin alınacak"

Bu itibarla; 24 Haziran Pazar günü birlikte yapılacak Cumhurbaşkanlığı ve 27. Dönem Milletvekili Genel Seçimleri'nin başarıyla gerçekleştirilerek, millet iradesinin sandığa sağlıklı olarak yansıması amacıyla ilçe seçim kurulları başta olmak üzere seçim kurulu başkanlıklarının personel ve yer tahsisine ilişkin taleplerinin ivedilikle karşılanacağı belirtilen genelgede, ihtiyaç duyulacak her türlü taşıt, bilgisayar, yazıcı, modem, kesintisiz güç kaynağı, jeneratör gibi araç gereç ve bunları kullanabilecek nitelikli personel desteğinin sağlanacağı kaydedildi.

Genelgede, bu kapsamda, başta mülki amirler olmak üzere bütün kamu kurum ve kuruluşlarının yetkilileri, kamu bankalarının yöneticileri ve güvenlik güçlerinin amirleri tarafından gereken tüm önlemlerin alınacağı, herhangi bir aksaklığa meydan verilmemesi için azami gayret ve duyarlılık gösterileceği vurgulandı.

 

Haftanın Öne Çıkanları

Yabancı mankenler yöresel kıyafetleri sevdi

2018-04-28 15:02 - Magazin

Hayatını hasta çocuklarına vakfetti

2018-05-02 21:02 - Çevre-Hayat

Frig Yolu'nda doğa ve tarihle iç içe yolculuk

2018-05-01 15:56 - Genel

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın Kore ziyaretinde gündem yatırımlar

2018-04-30 15:18 - Dünya

Cumhurbaşkanı Erdoğan Buhara’da

2018-05-01 13:07 - Dünya

Başbakanlıktan 'seçim' genelgesi

2018-05-03 11:01 - Siyaset

'Armudun sapı, üzümün çöpü var demeyeceğiz'

2018-04-28 16:02 - Siyaset

'Anadolu'dan Frankfurt'a uzanan bir köprü kurduk'

2018-04-30 20:02 - Kültür Sanat

Okuma seferberliğinin Brezilyalı öğrencisi

2018-04-26 15:02 - Çevre-Hayat

Doğa takıya dönüşüyor

2018-04-29 16:02 - Çevre-Hayat

İlgili Haberler

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Fransa Cumhurbaşkanı Macron ile telefonda görüştü

15:15 - Siyaset

TBMM Başkanı Kurtulmuş, AA Yönetim Kurulu Başkanı ve Genel Müdürü Karagöz'ü kabul etti

14:32 - Siyaset

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Işıkhan: Hiçbir çalışanımızı enflasyona ezdirmeyeceğiz

16:33 - Siyaset

Bakan Uraloğlu, Romanya Başbakanı Bolojan ve mevkidaşı Şerban ile görüştü

16:28 - Siyaset

Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan telefon diplomasisi

15:17 - Siyaset

Günün Manşetleri

İran'dan ABD'nin Venezuela'ya yönelik tehditlerine tepki

16:23 - Dünya

Barcelona, Jules Kounde'nin sözleşmesini 2030'a kadar uzattı

16:17 - Spor

Muğla'da ormanlık alanda yangın çıktı

16:13 - Gündem

Bosna Hersek'teki savaşta 33 yıl önce kurşuna dizilen 224 sivil törenle anıldı

16:07 - Dünya

Göztepe, yarın deplasmanda Fatih Karagümrük ile karşılaşacak

16:03 - Spor