?>

Başbakan Yıldırım, TÜRKSAT’ı ziyaret etti

Başbakan Binali Yıldırım, 15 Temmuz darbe girişimcilerinin hedeflerinden biri olan TÜRKSAT'ta yaptığı açıklamada, “Amaçları tüm yayınları kesmekti. Üzerinde Türk bayrağı olan antene önce bir bomba attılar. Ancak o faaliyette olmayan sadece ilk yıllarda Türksat 1A 1B’ye h

Siyaset - 9 yıl önce

Başbakan Binali Yıldırım, 15 Temmuz darbe girişimcilerinin hedeflerinden biri olan TÜRKSAT'ı ziyaret etti. TÜRKSAT’ta incelemelerde bulunan Yıldırım, burada yaptığı açıklamada, “Amaçları tüm yayınları kesmekti. Üzerinde Türk bayrağı olan antene önce bir bomba attılar. Ancak o faaliyette olmayan sadece ilk yıllarda Türksat 1A 1B’ye hizmet eden TÜRKSAT’ı sembolize eden antendi. Onun gerçek yayınların çıkıldığı anten gibi düşünüp oraya attılar. Halbuki yayınlar başka yerden yapılıyordu. Oraları tutturamadılar. Havadan taramak suretiyle, bombalar atmak suretiyle burayı etkisiz hale getirmeye çalıştılarsa da bununla ilgili TÜRKSAT çalışanı arkadaşlarımızın çok basiretli ve akıllıca tutumları nedeniyle zaman kazanarak gerçek merkeze erişimlerini imkansız hale getirdiler. Burada iki tane TÜRKSAT çalışanımız, idarecimiz hayatını kaybetti. Şehitlerimize Allah’tan rahmet diliyoruz. 4 tane yaralı kardeşimiz var. Ziyaret ettik durumları iyi. Onlara da şifalar diliyorum” diye konuştu.

“Bu darbenin başarısızlığa uğramasının önemli sebeplerinden bir tanesi de milletin haber alma kaynaklarının susturulamamasıdır”

Yıldırım, konuşmasına şöyle devam etti: “Kısa bir süre TRT’yi işgal ettiler. Korsan duyurularını yapmaya çalıştılar. Ancak o arada TÜRKSAT gerek yedek sistemini gerekse burayı devreye sokarak kısa sürede TRT’yi yayından çıkardı. Böylece tek elde ettikleri iletişim aracını da kaybetmiş oldular. Bütün gece boyunca yayınlar tüm kanallarda kesintisiz devam etti. Burada bu darbenin önlenmesinde kısıtlı imkanlarıyla canla başla çalışan TÜRKSAT’taki çok vatansever vefakar kardeşlerimize Genel Müdür başta olmak üzere tüm çalışanlarına teşekkür ediyorum. Bu darbenin önlenmesinde kendi çaplarında çok büyük bir katkı sağlamışlardır. Bu darbenin başarısızlığa uğramasının önemli sebeplerinden bir tanesi de milletin haber alma kaynaklarının susturulamamasıdır. Burada TÜRKSAT büyük bir görev ifa etmiştir.”

İlker Turak

dikGAZETE.com
Haftanın Öne Çıkanları

Cumhurbaşkanı Erdoğan anayasa mahkemesi başkanıyla görüşecek

2016-07-21 14:12 - Siyaset

İstanbullular yine meydanlarda

2016-07-22 03:02 - Genel

Denizli’de 105’i rütbeli 515 darbeci gözaltına alında

2016-07-16 19:34 - Asayiş

31 gözaltı: Aralarında eski müdürler de var

2016-07-20 12:40 - Genel

İstanbul Rumeli Üniversitesi demokrasi nöbetinde

2016-07-17 15:12 - Gündem

Avustralyalı yüzücüden Türk Halkına övgü

2016-07-22 18:57 - Spor

Paşalar ve vali yardımcıları cezaevinde

2016-07-21 11:54 - Genel

Gebze’de 15 hakim ve savcı tutuklandı

2016-07-20 02:30 - Asayiş

9. Ana Jet Üs Komutanı gözaltına alındı

2016-07-16 20:36 - Asayiş

Korgeneral Şanver gözaltına alındı

2016-07-20 16:31 - Asayiş

İlgili Haberler

Cumhurbaşkanı Yardımcısı Yılmaz, Suriye İçişleri Bakanı Hattab'ı kabul etti

13:53 - Siyaset

AK Parti'nin ikinci "İnsan Hakları Eğitim Kampı" Kocaeli'de düzenlenecek

13:47 - Siyaset

İçişleri Bakanı Yerlikaya, Suriye İçişleri Bakanı Hattab ile görüştü

13:33 - Siyaset

AK Parti'den Mescid-i Aksa'ya yönelik saldırıya tepki

23:13 - Siyaset

Dışişleri Bakanı Fidan, Mısırlı mevkidaşı Abdulati ile telefonda görüştü

16:57 - Siyaset

Günün Manşetleri

Kartalkaya'daki otel yangınıyla ilgili İş Başmüfettişi Ayanoğlu hakkında soruşturma izni verild

15:52 - Gündem

Türkiye fındık ihracatından 11 ayda 2,4 milyar doları aşkın gelir sağladı

15:48 - Ekonomi

Gençlik düşünce kuruluşu TrNext, Erasmus+ Gençlik Programı kapsamında hayata geçirildi

15:42 - Ekonomi

ABD-Rusya geriliminde uzun menzilli balistik füze taşıyan nükleer denizaltı kapasiteleri gündemde

15:38 - Dünya

Türk takımlarının Avrupa kupalarındaki muhtemel rakipleri belli oldu

15:32 - Spor