Başbakan Yıldırım'ın acı günü

Başbakan Binali Yıldırım'ın bugün vefat eden dayısının oğlu Abdullah Yağız toprağa verildi.

Gündem - 9 yıl önce

İSTANBUL

Başbakan Binali Yıldırım'ın vefat eden dayısının oğlu Abdullah Yağız, son yolculuğuna uğurlandı.
Yıldırım, solunum yetmezliği nedeniyle bir süredir tedavi gören ve bugün 75 yaşında hayatını kaybeden Yağız için Okmeydanı'ndaki Halil Rıfat Paşa Camisi'nde ikindi vakti düzenlenen cenaze törenine katıldı.
Yağız'ın çocukları Metin ve Çetin Yağız ile yakınlarının taziyeleri kabul ettiği törene, Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Ahmet Arslan, Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Fatma Betül Sayan Kaya, İstanbul Valisi Vasip Şahin, İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Mevlüt Uysal, İstanbul Emniyet Müdürü Mustafa Çalışkan, Şişli Belediye Başkanı Hayri İnönü, Sancaktepe Belediye Başkanı İsmail Erdem, Sultanbeyli Belediye Başkanı Hüseyin Keskin, Kağıthane Belediye Başkanı Fazlı Kılıç, Türk Kızılayı İstanbul Şube Başkanı İlhami Yıldırım, Çekmeköy Belediye Başkan Yardımcısı Eyüp Yıldırım, Başbakan Yıldırım'ın çocukları Erkam ve Bülent Yıldırım ile çok sayıda vatandaş katıldı.
Yıldırım, Yağız'ın tabutuna omuz vererek, cenaze aracına kadar taşıdı
Cenaze namazını, Şişli Müftüsü Mustafa Bilgiç kıldırdı. Başbakan Yıldırım, Abdullah Yağız'ın tabutuna omuz vererek, cenaze aracına kadar taşıdı.
Yağız'ın cenazesi, Hasdal Mezarlığında toprağa verildi.
Başbakan Binali Yıldırım, dayısının oğlu Hacı Abdullah Yağız'ı bugün Hakk'a uğurladıklarını belirterek, şunları kaydetti:
"Allah taksiratını affeylesin ve mekanını cennet eylesin. Uzaktan, yakından bu cenaze namazına iştirak eden, acımızı paylaşan bütün dost, akraba, kardeşlerimden de Allah razı olsun. Ayrıca hepinizin ahirete irtihal eden bütün meftalarına da rahmet diliyoruz, mekanları cennet olsun. Ülkemizin, milletimizin birliği, dirliği için hayatını seve seve veren şehitlerimize de Allah'tan rahmet diliyoruz, gazilerimize hayırlı ömürler diliyoruz. Hocamız içeride çok güzel nasihatlarda bulundu. Bu dünya geçici, akıbet baki. Dünyada çalışacağız, çabalayacağız ama ahireti de ihmal etmeyeceğiz. İşte hepimizin böyle bir günü olacak. Allah bu günümüzde yardım etsin, bugüne hazırlıklı olmayı da bizlere nasip eylesin. Ben hepinize ailemiz adına şükranlarımı sunuyorum. Allah hepinizden razı olsun."

Muhabir: Hatice Şenses Kurukız

dikGAZETE.com
Haftanın Öne Çıkanları

İran IKBY ile arasındaki tüm sınır kapılarını açtı

2018-01-02 15:02 - Dünya

2018'in trafik cezaları belli oldu

2017-12-29 19:31 - Genel

Kağıthane’de polisle hırsız arasında çatışma çıktı: 1 polis yaralandı

2017-12-31 02:02 - Asayiş

Eski 3. Ordu Harekat Kurmay Başkanı Çağlar'a müebbet hapis

2017-12-29 21:52 - Gündem

"İŞKUR işverene ciddi teşvikler sağlıyor"

2017-12-28 19:27 - Ekonomi

Savunmanın en değerli yıldızları

2017-12-28 19:32 - Spor

Yabani hayvanların yiyecek çilesi fotokapana yansıdı

2017-12-30 00:27 - Çevre-Hayat

DEAŞ ve Esed'den kaçan binlerce ailenin İdlib'e göçü sürüyor

2017-12-31 16:02 - Çevre-Hayat

Yabani hayvanların yiyecek çilesi fotokapana yansıdı

2017-12-30 00:32 - Magazin

Cumhurbaşkanı Erdoğan Düzce'de vatandaşlara hitap etti

2017-12-31 17:32 - Gündem

İlgili Haberler

Terörle mücadelede yaralanıp malul sayılmayanların başvuru süreci 1 Eylül'de başlayacak

22:48 - Gündem

Cumhurbaşkanı Erdoğan Jandarma ve Sahil Güvenlik Akademisi Mezuniyet Töreni'nde konuştu

19:47 - Gündem

CANLI- Cumhurbaşkanı Erdoğan konuşuyor

19:32 - Gündem

Cumhurbaşkanı Erdoğan, DEM Parti heyetini kabul etti

18:17 - Gündem

Samsun'da sağanak nedeniyle bazı tarım alanlarını su bastı

18:08 - Gündem

Günün Manşetleri

Irak'ın Erbil kentine İHA saldırısı düzenlendi

07:18 - Dünya

Kolombiya'da 7,4 büyüklüğündeki depremde ölenlerin sayısı 281'e çıktı

06:12 - Dünya

İsrail ordusu Suriye'nin Dera kırsalında sivil yerleşimlere ateş açtı

02:38 - Dünya

Trump yönetimi bazı İHA ve bileşenlerinin ithalatına tarife getirdi

01:42 - Ekonomi

Türkiye ile Mısır arasında çeşitli belgeler imzalandı

01:38 - Siyaset