Başbakan Yıldırım: 14 yılda Türkiye’yi 3’e katladık

Başbakan Yıldırım, Cumhuriyet Halk Partisi Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun eleştirilerine yanıt verdi.

Siyaset - 10 yıl önce

Başbakan Binali Yıldırım, Ümraniye'de düzenlenen Erzincan Kültür ve Eğitim Vakfı Danışma ve Dayanışma Toplantısı'na katıldı. Toplantının ardından gazetecilerin sorularını yanıtlayan Başbakan Yıldırım, Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun eleştirilerine yanıt verdi.
Siyasi istikrarın önemine vurgu yapan Başbakan Binali Yıldırım, “14 Yıldır AK Parti iktidarda doğru. Sayın Kılıçdaroğlu istikrardan neyi kast ediyor bilmiyorum ama siyasette dünyada istikrar deyince güçlü siyasi irade anlaşılır. Aslında istikrar 14 yıldır devam ediyor. Neye rağmen devam ediyor. Darbe girişimine rağmen devam ediyor, vesayet heveslileri ile mücadeleye rağmen devam ediyor. 14 yılda Türkiye’yi 3’e katladık. Aynı zamanda 3 darbe girişimini de yerle bir ettik. Böyle bir 14 yıldan bahsediyoruz. Bundan sonra da inşallah milletimizin duası ve desteği iye Türkiye’de istikrar sürecek” dedi.

Başbakan Yıldırım, ekonomiye vurgu yaptı

“Ekonomide rakamları takla attırmakla ekonomi düzelmez” Başbakan Yıldırım, Türkiye'nin ekonomide büyük atılımlar yaptığını belirterek, “Ekonomi nasıl düzelir. Dünyada ölçüsü belli. Borcunuzun milli gelirinize oranı nedir, borç ödeme kabiliyetiniz nedir buna bakılır. Gelin beraber bakalım. 2002 AK Parti iktidarından önce borcun milli gelire oranı yüzde 74. Yani 100 TL üretiyorsak 74’ünü borca veriyoruz. Bugün ne olmuş. Yüzde 32 olmuş. 2002’de toplanan bütün vergilerin yüzde 86’sı borca ödenmiş. Bugün 100 TL vergi alıyorsun 12 TL’sini borca veriyorsun. 88 TL’yi de milletin ihtiyacına harcıyorsun. Eğitime, sanayiye, kültüre, turizme harcıyorsun. Eskiden borç ödemek için varımızı yoğumuzu vergimizi toplardık, şimdi topladığımız vergilerin sadece 12 TL’si borca gidiyor” şeklinde konuştu.

Cenk İşver - Metin Başar

dikGAZETE.com
Haftanın Öne Çıkanları

Sanat ve edebiyat dünyasında kayıplar yılı

2016-09-20 14:47 - Kültür Sanat

İtalya Başbakanı Renzi'den AB’ye sığınmacı uyarısı

2016-09-20 00:37 - Dünya

Ünlü şarkıcı Seda Önder evlendi

2016-09-20 16:22 - Magazin

İngiltere Esed güçlerini vurduğunu doğruladı

2016-09-19 21:52 - Dünya

İsrail'de 20 Arap siyasi gözaltına alındı

2016-09-18 15:33 - Genel

Türkiye'nin yeni gol umudu

2016-09-20 17:17 - Gündem

'Babam hep şehit olmak istiyordu'

2016-09-21 15:54 - Genel

Cerablus'un ekonomisi canlanıyor

2016-09-21 15:57 - Genel

BM, Suriye'deki insani yardım operasyonlarını askıya aldı

2016-09-20 17:38 - Dünya

Kurban Bayramı tatilinin kaza bilançosu

2016-09-19 18:57 - Gündem

İlgili Haberler

Bakan Işıkhan: Son 2 yılda 15 farklı sigorta prim teşviki uyguladık

10:47 - Siyaset

TBMM'nin tatile girmesine ilişkin karar Resmi Gazete'de

00:27 - Siyaset

Cumhurbaşkanı Yardımcısı Yılmaz: Türkiye, terör meselesini çözme yolunda çok önemli bir fırsat yakalamıştır

21:43 - Siyaset

Dışişleri Bakanı Fidan, Libya ziyareti kapsamında Trablus'ta temaslarda bulundu

21:23 - Siyaset

AK Parti Diyarbakır Gençlik Kollarından Cumhurbaşkanı Erdoğan'a pankartla teşekkür

19:57 - Siyaset

Günün Manşetleri

Ulaştırma alanındaki yatırım projelerine 6 ayda 41,5 milyar lira harcandı

14:52 - Ekonomi

İletişim Başkanı Duran: Vatandaşla iletişimi tek bir mecra ile sınırlı tutmamız düşünülemez

14:47 - Gündem

EIA: ABD doğal gaz stokları kış öncesi son 10 yılın en yüksek seviyesine çıkacak

14:42 - Ekonomi

IEA: Küresel petrol arzı temmuzda günlük 2,4 milyon varil arttı

14:37 - Ekonomi

Bakan Çiftçi: Devlet olarak, teknolojiyi yalanı büyütmek için kullananları engelleyecek, hakikatin s

14:33 - Gündem