?>

Başbakan Yardımcısı Numan Kurtulmuş: 15 Temmuz farkı

Başbakan Yardımcısı Numan Kurtulmuş, 15 Temmuz darbe girişimi ile ilgili, " Bu sadece darbe teşebbüsü değil, Türkiye’yi siyasi kaosa sokmak üzere harekete geçirilen hain bir operasyondu.

Siyaset - 9 yıl önce

Arkasından da Türkiye’yi bir iç savaşa sürüklemek, Türkiye’yi bir Irak’a, Suriye’ye çevirmek niyetleri vardı. 15 Temmuz darbe girişiminin, bundan öncekilerinden en önemli farkı budur" dedi.

24'üncü Memur-Sen Başkanlar kurulu The Green Park Hotelde gerçekleştirildi. Memur-Sen Başkanlar kuruluna Başbakan Yardımcısı Numan Kurtulmuş katıldı. Programda konuşan Kurtulmuş, “15 Temmuz sadece darbe girişimi değil, Türkiye’nin gidişatını değiştirmeye çalışan bir girişimdi. Türkiye’yi çok büyük badireler içerisine sokarak, iddiasız bir ülke haline getirme teşebbüsüydü. Bu sadece darbe teşebbüsü değil, Türkiye’yi siyasi kaosa sokmak üzere harekete geçirilen hain bir operasyondu. Arkasından da Türkiye’yi bir iç savaşa sürüklemek, Türkiye’yi bir Irak’a, Suriye’ye çevirmek niyetleri vardı. 15 Temmuz darbe girişiminin, bundan öncekilerinden en önemli farkı budur” şeklinde konuştu. “Çok büyük bir badireyi atlattık” diyen Kurtulmuş şöyle devam etti: “Bu süreçte milletimizin çok büyük katkısı oldu. Sayın Cumhurbaşkanımızın en ufak tereddüt göstermeden, şecaatle hareket etmesi ve telefon bağlantısıyla milletimize çağrıda bulunması ve milletimizin sokağa dökülmesi oyunu bozdu. Memur-Sen camiasını, bu çağrıya ilk olarak uyduğu ve millletimizin sokağa dökülmesinde öncülük ettiği için canı gönülden kutluyorum. Milletimizin kararlı tutumu olmasaydı belki bugün bu toplantıyı yapıyor olmayacaktık. Bu darbe girişimi, diğerlerinden çok daha farklı, çok daha acımasız, çok daha hain bir darbeydi. Ama şunun ifade etmek isterim, darbeciler bu darbeyle ne yapmak istedilerse şuan tam tersi aleyhlerinde işliyor."

"Büyük Ortadoğu Projesi'nin asıl hedefi Türkiye'dir" Türkiye’nin siyasi tarihinin bir tarafının darbe tarihi olduğunu vurgulayan Kurtulmuş, “Bunu sorgulamamız gerekiyor. Neden bu kadar darbe oluyor, bu darbelerin amacı nedir? Türkiye, sıradan bir ülke değil. Türkiye büyük bir medeniyetin, bakiyesi olan bir millete ev sahipliği yapıyor. Bir asır önce yarım kalmış hesap hala devam ediyor. Burada milletimizin arasına suni sınırlar çizmeye çalışanlar ne yaparlarsa yapsınlar, emellerine ulaşamayacaklar. Büyük Ortadoğu Projesi diye gündeme aldıkları proje, en az 25-30 yıldır uyguladıkları bir projedir. Uzun zamandır söylüyoruz, bu projenin asıl hedefi Türkiye’dir, Osmanlı bakiyesi olan bir millettir. Suriye’deki iç savaşın sebebi budur, Yemen’in bölünme sebebi budur. Libya’nın parçalanmasının da sebebi budur. Bu bölgede Türkleri, Kürtleri, Arapları, Farisileri birbirine çatıştırma niyetinin sebebi budur. Bölgede sünni-şii ayrımcılığı başlatılmasının da sebebi budur. Türkiye, güçlü bir medeniyete öncülük etmesin, kendi içinde çekişmeli bir hale bürünsün denerek böyle bir girişimde bulunuyorlar” diye konuştu.

"Birtakım uygulamalarla milletin önü kesilmeye, ‘yerinizi bilin, tarlanızda çalışın’ mesajı verilmek istenmiştir" 28 Şubat darbe sürecine de Memur-Sen’in direndiğini hatırlatan Kurtulmuş, “Bu darbeye de direnen bir Memur-Sen vardı. 28 Şubat darbesinin ana amacı da diğerleriyle aynısıdır. Türkiye, milli kimliği üzerinden bir bağımsızlık kazanmasın. O zamanki darbenin komutanlarından kudretli bir general, yazdığı bir makalede şöye diyordu: 'Türkiye, rotasını değiştiriyor. Türkiye Ortadoğu’da İsraille müttefik olduğu politikasını değiştiriyor. Türkiye kendi başına bir güç merkezi olma yoluna gidiyor. Bunun engellenmesi için uyarılar yapıldı. Bu uyarıların başlangıcı da 28 Şubat’dır” diyor. İmam Hatip okullarının kapatılması, başörtüsünün yasaklanması gibi meseleler tamamıyla sembolik meselelerdir. Türkiye’de bu tür uygulamalar ve yasaklamalarla büyük bir toplum mühendisliği yapılmıştır. Ezan bir zaman Türkçeleştirilmiş, 'Tanrı uludur, Tanrı uludur' diye millete ezan diye bir hikaye okutulmuştur. Bu tür uygulamalarla milletin önü kesilmeye, ‘yerinizi bilin, tarlanızda çalışın’ mesajı verilmek istenmiştir” ifadelerini kullandı. Kurtulmuş, “Memur-Sen teşkilatı ilk günden bu yana alanlarda. Milletimiz topyekun meydanlarda. Meydanlarda kalan herkese teşekkür ediyorum. Şehitlerimize de Allah’tan rahmet dilerim. Benim herkese çağrım şudur, Cumhurbaşkanımız Sayın Erdoğan’dan yeni bir talimat gelene kadar, alanları boş bırakmayın” dedi.

Goncagül Özcan

dikGAZETE.com
Haftanın Öne Çıkanları

Bakan Kılıç: Dışişleri Bakanımızın konutuna da girişim oldu

2016-07-23 21:02 - Siyaset

Batuhan Yaşar: YAŞ’ın perde arkası ve o detay

2016-07-30 17:34 - Gündem

Mahkumlar nakil olmamak için cezevinde yangın çıkardı

2016-07-30 10:27 - Asayiş

Trabzonspor’da forma kapma savaşı

2016-07-30 15:23 - Spor

Bakan Elvan: Bize bizden başka dost yok

2016-07-29 11:12 - Politika

Bitlis’te karakola saldırı: 1 yaralı

2016-07-30 11:43 - Asayiş

Böbreğini küçük kızına verdi

2016-07-30 13:15 - Sağlık

İstanbul Emniyet Müdürlüğündeki son tank kaldırıldı

2016-07-23 21:26 - Genel

Hainler o gece bunu yapmış

2016-07-25 21:38 - Asayiş

FETÖ’nün yüzlerce kitabı ormanlık alanda ateşe verildi

2016-07-30 01:17 - Gündem

İlgili Haberler

TBMM Başkanı Kurtulmuş, TÜRKPA Genel Sekreteri Hasan'ı kabul etti

21:43 - Siyaset

Cumhurbaşkanlığı Hukuk Politikaları Kurulu Başkanvekili Uçum, basın mensuplarıyla bir araya geldi

18:02 - Siyaset

Türkiye 4. kez Parlamentolar Arası Birlik Genel Kuruluna ev sahipliği yapacak

16:27 - Siyaset

Bakan Uraloğlu: Türkiye'nin stratejik konumunu, 300 milyar dolarlık yatırımla daha da güçlendirdik

15:53 - Siyaset

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın Körfez turunda 24 anlaşma, ortak açıklama ve bildiri imzalandı

15:33 - Siyaset

Günün Manşetleri

İBB'ye yönelik yolsuzluk soruşturmasında 15 şüpheli yakalandı

09:43 - Gündem

İzmir Foça'da selde kaybolan kişiyi arama çalışmaları sürüyor

09:38 - Asayiş

Ege'den Marmara'ya 500 kilometrelik yeşil hidrojen boru hattı önerisi

09:33 - Ekonomi

Ekrem İmamoğlu, Necati Özkan ve Merdan Yanardağ hakkında 'casusluk' soruşturması

09:07 - Gündem

Sigara ve cep telefonunda ÖTV oranları yeniden belirlendi

09:03 - Ekonomi