?>

Başbakan Yardımcısı Kurtulmuş'tan yeni KHK açıklaması

Başbakan Yardımcısı Kurtulmuş, “Önceki gece bir KHK için sabaha kadar çalışıldı. Bu KHK içerisinde yanlışlıkla görevden alınanlar veya haklarında işlem yapılanlar varsa düzeltildi. Önümüzdeki günlerde de düzeltilecek” dedi. - Anadolu Ajansı

Gündem - 9 yıl önce

ORDUBaşbakan Yardımcısı Numan Kurtulmuş, Fetullahçı Terör Örgütü (FETÖ) ile mücadelede varsa yanlışlıkların düzeltileceğini ifade ederek, “Önceki gece bir Kanun Hükmünde Kararname (KHK) için sabaha kadar çalışıldı. Bu KHK içerisinde yanlışlıkla görevden alınanlar veya haklarında işlem yapılanlar varsa düzeltildi. Önümüzdeki günlerde de düzeltilecek." dedi.

Kurtulmuş, Yerel Yöneticiler Kamu İşverenleri Sendikası (YERELSEN) tarafından Ordu’daki bir otelde düzenlenen Yerel Yönetim Reformları Çalıştayı’nda yaptığı konuşmada, yerel yönetimlerin, doğrudan doğruya halka hizmet sunulan bir alan olduğunu dile getirdi.

Milletin taleplerini yerine getirirken yukarıdan bir üslupla değil bire bir halkın içinde olarak, dertlerini dinleyerek bu hizmetleri artırmak gerektiğini söyleyen Kurtulmuş, "Yerel yönetimler, AK Parti siyasi hareketinin yükselmesinin önemli araçlarından birisidir. Yerel yönetimlerdeki memnuniyet, merkezi yönetime ilişkin halkın kanaatlerini de olumlu noktada geliştirmiştir. Bunu artırarak devam ettirmemiz lazım." değerlendirmesinde bulundu.

"Gereksiz merhamet duygularına yer yok"

FETÖ ile mücadele konusunda da değerlendirmelerde bulunan Kurtulmuş, "Yufka yürekli olmaya gerek yok. Gereksiz merhamet duygularına da yer yok. Eğer 15 Temmuz’da hain çete, arkasındaki güç odakları bu hain darbeyi gerçekleştirmiş olsaydı bugün hiçbirimiz bu salonda olmayacaktık. FETÖ mağdurları falan yok, FETÖ’nün mağdur etmeye kalktığı 79 milyon vatandaşımız var." diye konuştu.

FETÖ ile mücadelede varsa yanlışlıkların düzeltileceğini belirten Kurtulmuş, "Önceki gece bir KHK için sabaha kadar çalışıldı. Bu KHK içerisinde yanlışlıkla görevden alınanlar veya haklarında işlem yapılanlar varsa düzeltildi. Önümüzdeki günlerde de düzeltilecek." açıklamasında bulundu.

'Bu milletin milli güvenliği neyi gerektiriyorsa onu yapacağız'

Teröristlerle kol kola olup onlara silah, istihbarat, lojistik yardımı yapanların şimdi, "Türkiye’de neden bu kadar çok adam kamudan alınıyor" diye söylendiğini ifade eden Kurtulmuş, şunları kaydetti:

"Avrupa’da, şurada burada bunlar dile getiriliyor. Bu beyleri çok mu seviyor bu adamlar. Onları sevdikleri için değil, onların Türkiye’ye zarar veren bir unsur olduğunu bildikleri için böyle söylüyorlar. Söz konusu Türkiye’nin darbeci artıkları olunca ne hikmetse Avrupa açıyor ağzını, ‘Neden bu kadar çok adamı kamu görevinden alıyorsunuz’ diyor. Sana mı soracağız? Bu milletin milli güvenliği neyi gerektiriyorsa onu yapacağız."

Muhabir: Ali Kemal Akan

dikGAZETE.com
Haftanın Öne Çıkanları

'Cumhur ne istiyorsa, nasıl karar veriyorsa, o olacak'

2016-11-16 18:32 - Siyaset

'Darbeyi meşrulaştırmak için seferber olacaklardı'

2016-11-16 00:32 - Gündem

Yangında arılar telef oldu

2016-11-14 01:17 - Asayiş

Şehit Özsoy son yolculuğuna uğurlandı

2016-11-12 20:32 - Gündem

Motosikletiyle Afrika'yı dolaşıyor

2016-11-14 14:08 - Dünya

HSYK, 203 kişiyi meslekten ihraç etti

2016-11-17 09:52 - Asayiş

Derik'te bir terörist etkisiz hale getirildi

2016-11-17 12:22 - Gündem

Ankara'da 539 emniyet personeli görevine iade edildi

2016-11-16 18:47 - Gündem

'Önümüzdeki günlerde anayasa değişikliğini gazi meclise getireceğiz'

2016-11-16 13:17 - Siyaset

Cenk Tosun kendini aştı

2016-11-15 16:08 - Spor

İlgili Haberler

Marmara Adası açıklarında makine dairesinde yangın çıkan feribot iskeleye yanaştırıldı

19:57 - Gündem

Kartalkaya'daki otel yangını mağduru aile, görevini ihmal eden herkesin sorumluluğunu üstlenmesini istiyor

15:58 - Gündem

Marmara Adası açıklarında seyir halindeki feribotun makine dairesinde yangın çıktı

18:47 - Gündem

Antalya, son 5 yılın temmuz ayı günlük ziyaretçi rekorunu kırdı

14:08 - Gündem

Başkentte 26 katlı binadaki yangına ilişkin incelemeler sürüyor

13:38 - Gündem

Günün Manşetleri

Musk, Trump’a, verdiği sözü hatırlatarak Epstein dosyalarını yayımlaması çağrısında bulundu

20:47 - Dünya

Londra Southend Havalimanı’ndan havalanan küçük uçak kısa süre sonra düştü

20:22 - Dünya

UNICEF: Haziran ayında Gazze’de 5 bin 800 çocuğa yetersiz beslenme teşhisi konuldu

20:08 - Dünya

İspanya'da meydana gelen sellerde 2 kişi kayboldu

20:03 - Dünya

Marmara Adası açıklarında makine dairesinde yangın çıkan feribot iskeleye yanaştırıldı

19:57 - Gündem