?>

Başbakan Davutoğlu Mersin'deki 'FETÖ/PDY' davasına müdahil oldu

Başbakan Ahmet Davutoğlu'nun Mersin 2. Ağır Ceza Mahkemesi'nde devam eden Fethullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanması (FETÖ/PDY) davasına avukatı aracılığı ile dilekçe vererek müdahil olduğu bildirildi.

Gündem - 9 yıl önce

Konuyla ilgili İHA muhabirine açıklama yapan müşteki avukatlarından Murat Altındere, Mersin 2. Ağır Ceza Mahkemesi'nde 'Türkiye Cumhuriyeti Hükümeti'ni devirmeye teşebbüs etmek, silahlı terör örgütüne üye olmak' gibi suçlamalarla yargılanan ve aralarında İstihbarat ve KOM Şube Müdürlüklerinde çalışan eski emniyet mensuplarının bulunduğu FTÖ/PDY davasında önemli bir gelişme yaşandığını söyledi. 

Geçen hafta Başbakan Ahmet Davutoğlu'nun avukatı İsmail Işık tarafından dosyaya müdahillik dilekçesi ve vekaletname sunulduğunu belirten Altındere, "Bu şekilde tüm dosya kapsamı artık Sayın Başbakanımızın da bilgisinde. Çünkü bu davada en önemli suçlama, 'Türkiye Cumhuriyeti'nin hükümetini devirmeye teşebbüs etme' suçlamasıydı. Dolayısıyla hükümetimizin başında olan Sayın Başbakanımızın müdahil olması yasal manada normal bir süreçtir. Bu da göstermektedir ki, Mersin'deki bu yapılanmanın devletin en üst tabakasındaki kişilerin kişisel verilerinin de incelendiğini gösteriyor" dedi.

Altındere ayrıca, dönemin başbakanı olan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın da buradaki İstihbarat Şube'de kişisel verilerinin incelenmiş olmasından dolayı Mersin 2. Ceza Mahkemesi'nin Ankara mahkemesine yazı yazıldığını sözlerine ekledi.

“Fethullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanması”na yönelik Mersin merkezli 19 ilde düzenlenen operasyonun ardından 66 kişi hakkında Mersin 2. Ağır Ceza Mahkemesi'nde dava açılmış, bir başka dosyanın da dahil edilmesiyle davada yargılanan sanık sayısı 70'e yükselmişti. 

dikGAZETE.com
Haftanın Öne Çıkanları

Polis müdürünün aracına silahlı saldırı

2016-03-07 01:13 - Asayiş

İstanbul’da travesti cinayeti

2016-03-05 22:38 - Asayiş

Davutoğlu’nun mektubunda CHP’ye eleştiriler yer aldı

2016-03-02 19:09 - Politika

Bakkal: Pes etmek yok!

2016-03-05 01:22 - Spor

Beşiktaş'a para cezası

2016-03-08 20:04 - Spor

Pereira: Oyuncularımdan ilk yarıda maçı bitirmelerini istedim!

2016-03-04 00:04 - Spor

Braga'dan, Fenerbahçe'ye gözdağı

2016-03-07 13:34 - Spor

Güneş: Güç farkı, oyuna ve skora yansıdı

2016-03-08 01:35 - Spor

Engelli vatandaş engelli asansörüne binemedi!

2016-03-09 12:58 - Genel

Müezzinoğlu’ndan HDP’li vekillere yanıt

2016-03-03 01:11 - Politika

İlgili Haberler

ESK karantina sebebiyle pazarlara sevk edilemeyen sağlıklı kurbanlıkları da satın alacak

12:37 - Gündem

Melodili yollarda Türk Marşı'ndan sonra sıra Mehter Marşı'nda

12:22 - Gündem

Trabzon'da selde kaybolan kişinin cansız bedenine ulaşıldı

11:38 - Gündem

Türkiye Ulusal Coğrafi Bilgi Sistemi e-Devlet'te

11:13 - Gündem

Kars'ta ambulans şarampole devrildi, 4 sağlıkçı yaralandı

10:32 - Gündem

Günün Manşetleri

İtalyan halkı, vatandaşlık yasasında değişiklik talebine dair referandumda sandık başında

12:47 - Dünya

Teknolojik gelişmeler ve yeşil dönüşüm geleneksel mesleklerin yok olmasını hızlandırıyor

12:42 - Ekonomi

ESK karantina sebebiyle pazarlara sevk edilemeyen sağlıklı kurbanlıkları da satın alacak

12:37 - Gündem

Melodili yollarda Türk Marşı'ndan sonra sıra Mehter Marşı'nda

12:22 - Gündem

İstanbul’da geçen yıl çiftçilere dağıtılan tohumların yüzde 80’i yerli üretim

12:12 - Ekonomi