?>

'Barış Pınarı Harekatı'nın amaçlarına ulaşması için beka dualarımızı yineliyoruz'

Türkiye Ermeni Patrikliği, "Barış Pınarı Harekatı'nın barışçıl amaçlarına ulaşması için beka dualarımızı yineliyoruz." açıklamasında bulundu.

Genel - 6 yıl önce

İSTANBUL (AA) - Türkiye Ermeni Patrikliği, terörü sonlandırmak ve sınırların güvenliğini sağlamak amacını güden harekatın amacına uygun bir şekilde sürmesi, bir an önce huzur ve güvenliğin tesis edilmesi için dua ettiklerini açıkladı.

Türkiye Ermenileri Patrik Kaymakamı Episkopos Sahak Maşalyan, Türkiye'nin güney sınırında oluşturulmaya çalışılan terör koridorunu yok etmek, bölgeye barış ve huzuru getirmek amacıyla başlatılan Barış Pınarı Harekatı'na ilişkin Türkiye Ermenileri Patriklik Makamı adına basın açıklaması yaptı.

Maşalyan, Patrikhanedeki açıklama öncesinde, Türkiye Ermeni Patrikliği seçiminin 11 Aralık'ta yapılacağını ifade etti.

Daha sonra açıklamayı okuyan Maşalyan, barışın ve barış ortamında insanların müreffeh bir yaşam sürmelerinin önemini her zaman vurguladıklarını söyledi.

Orta Doğu'da, yakın coğrafyalarında ve özellikle Suriye'de süregelen savaş ve kaos ortamının kendilerini de derinden üzüp endişelendirdiğini anlatan Maşalyan, "Maalesef barışın tesisi her zaman barışçıl yollarla olamamaktadır. Terörü sonlandırmak ve yurt sınırlarının güvenliğini sağlamak amacını güden harekatın amacına uygun bir şekilde sürmesi ve bir an önce huzur ve güvenliğin tesis edilmesi için dua ediyoruz. Tanrı, esirgeyen kudretiyle yurdumuzu ve insanlarımızı felaketlerden korusun." ifadelerini kullandı.

Her türlü baskıya, teröre, haksızlığa, işkence ve göçe maruz kalan Suriye halkının adil bir barışın en güzelini artık fazlasıyla hak ettiğini belirten Maşalyan, onların da adalete, barışa ve güzel günlere olan inancını yitirmeden daha parlak bir geleceğe umutla bakabilmeleri için dua ettiklerini dile getirdi.

Maşalyan, şunları kaydetti:

"Kiliselerimizde yapılan ayinlerin hitamında Türkiye Cumhuriyeti Devleti'nin bekası ve ordusu için her daim dua edilmektedir. Ordumuzun Suriye Barış Pınarı Harekatı'nın barışçıl amaçlarına ulaşması ve asker evlatlarımızın başarıyla görevlerini ifa ederek esenlikle yurda geri dönmesi için her ayinde tekrarladığımız beka dualarımızı yineliyoruz. Rab, lider ve komutanlarımızı hikmet, şefkat ve sağduyu ruhuyla esinlesin."

Haftanın Öne Çıkanları

Portekiz'de seçimlerin galibi Sosyalist Parti

2019-10-07 01:47 - Dünya

Fenerbahçe'den sezona 'centilmen' başlangıç

2019-10-08 14:53 - Gündem

'ABD tarihinin en tehlikeli seri katili' 93 kişiyi öldürmüş

2019-10-09 02:52 - Dünya

Adım adım 'Barış Pınarı'na giden süreç

2019-10-09 23:47 - Gündem

Sırbistan Cumhurbaşkanı Vucic AA'ya konuştu

2019-10-11 14:17 - Dünya

Barış Pınarı Harekatı'nda 2. gün

2019-10-10 17:01 - Genel

Sistani'den Irak yönetimine 'reform' çağrısı

2019-10-04 17:27 - Dünya

'Fotoğraf stüdyosu' gibi kelebek bahçesi

2019-10-07 14:57 - Çevre-Hayat

Yemen'in Sokotra Adası'na darbe girişimi önlendi

2019-10-05 12:22 - Dünya

Metro seferlerine milli maç düzenlemesi

2019-10-09 16:27 - Gündem

İlgili Haberler

Balıkesir'de art arda depremler meydana geldi

23:58 - Genel

'77', Gazze'de yaşanan dramı 'sessiz bir çığlık' olarak gözler önüne seriyor

16:01 - Genel

Lahey'deki zirvede Trump engeli sebebiyle Ukrayna'nın üyelik yolunda ilerlemesi beklenmiyor

11:21 - Genel

MEB, 15 bin sözleşmeli öğretmen alımına ilişkin sözlü sınav duyurusu yayımladı

10:41 - Genel

İsrail Başbakanı Netanyahu, UCM'nin tutuklama kararına rağmen Macaristan'ı ziyaret edecek

22:37 - Genel

Günün Manşetleri

Fenerbahçe'nin Benfica maçı kamp kadrosu belli oldu

12:13 - Spor

TBMM Başkanı Kurtulmuş: Malazgirt ruhu, bugün güçlü Türkiye yürüyüşümüze ilham kaynağı olmaktadır

12:07 - Siyaset

Şanghay İşbirliği Örgütü yeni küresel saflaşmalarda kritik ağırlık kazanıyor

12:02 - Dünya

AJet'ten yurt içi uçuşlarda indirimli bilet kampanyası

11:57 - Ekonomi

Enerji filosuna katılacak yüzer platform Karadeniz'deki üretimi katlayacak

11:53 - Ekonomi