?>

Baraja düşen yangın söndürme helikopteri çıkarıldı

Menderes ilçesindeki orman yangınına müdahale etmek için Tahtalı Barajı'ndan su almaya çalışırken düşen helikopter, bulunduğu yerden çıkarıldı. - Anadolu Ajansı

Gündem - 8 yıl önce

İZMİR

İzmir'in Menderes ilçesindeki orman yangınını söndürme çalışmaları sırasında Tahtalı Barajı'ndan su almaya çalışırken düşen helikopter, vinç yardımıyla bulunduğu yerden çıkarıldı.

Yangın söndürme helikopterinin çıkarılması çalışmalarına, Ulaştırma Bakanlığı, Orman Bölge Müdürlüğü, İzmir Büyükşehir Belediyesi ve helikopterin bağlı olduğu Rus firmasından ekipler katıldı.

Yaklaşık 5 saat süren operasyon kapsamında 20 kişilik ekip tarafından, suda balonlar şişirilerek helikopter askıya alındı. Helikopter, daha sonra çıkarılabilecek en uygun nokta olan Tahtalı Barajı pompa istasyonunun bulunduğu bölgeye getirildi.

Helikopter, 100 ton taşıma kapasiteli vinç yardımıyla sudan tek parça halinde çıkarıldı.

İZSU Genel Müdürlüğü yetkilileri, helikopterin 2 gün inceleme amacıyla bölgede kalacağını, firmanın daha sonra helikopteri alacağını bildirdi.

Helikopter enkazındaki incelemede yakıt ve yağ tanklarında bir parçalanma olmadığının tespit edildiğini belirten yetkililer, helikopter sudan çıkarılırken çok tedbirli davranıldığını kaydetti.

Baraj gölüne helikopterden herhangi yağ veya kimyasal atığın karışmadığını ifade eden yetkililer, zaten içme suyu arıtma tesisinin, tehlikeli ağır metaller dahil tüm parametreleri arıtabilecek kapasitede bulunduğunu vurguladı.

Bu nedenle bir sıkıntının söz konusu olmadığını belirten yetkililer, içme suyunun, aynı şekilde standartlara uygun şekilde İzmir halkına verildiğini bildirdi.

Menderes ilçesi Şaşal Mahallesi yakınında, 1 Temmuz'da öğle saatlerinde makilik arazide başlayıp ormanlık alana sıçrayan yangına, havadan ve karadan müdahale çalışması başlatılmıştı. Bu kapsamda Tahtalı Barajı'ndan su almaya çalışırken düşen yangın söndürme helikopterinde bulunan 3'ü Rus 5 görevli kurtarılmıştı.

Muhabir: Şafak Yel

dikGAZETE.com
Haftanın Öne Çıkanları

İtalya futboluna 'Türk modeli' önerisi

2017-07-06 11:12 - Spor

'Yabancı yatırımcının Türkiye'ye ilgisi sürüyor'

2017-07-06 15:57 - Ekonomi

Pepe transferi İspanya ve Portekiz basınında

2017-07-05 13:53 - Spor

Mersin'deki orman yangınına müdahale sürüyor

2017-07-03 02:32 - Gündem

Cumhurbaşkanı Erdoğan, G-20 aile fotoğrafında

2017-07-08 01:17 - Dünya

CHP’nin yürüyüşüne saldırı planında 15 gözaltı

2017-07-08 02:57 - Asayiş

Kayseri'de 39 kişi ByLock'tan adliyede

2017-07-07 15:28 - Genel

Fenerbahçe'de yeni sezon formaları yarın tanıtılacak

2017-07-06 22:47 - Spor

Dursun Özbek'ten Sneijder, Arda ve transfer açıklamaları

2017-07-07 17:15 - Spor

ABD'den 'Kuzey Kore' açıklaması

2017-07-05 10:52 - Dünya

İlgili Haberler

Alaattin Köseler ile 25 sanığın yargılandığı davada ara karar

00:47 - Gündem

Cumhurbaşkanı Erdoğan, A Milli Futbol Takımı'nı tebrik etti

22:43 - Gündem

‘Yenidoğan çetesi’ davasında bazı sanıkların ifadeleri alındı

21:03 - Gündem

Kastamonu'daki orman yangınlarında 2 bin 736 hektar alan zarar gördü

20:22 - Gündem

Niğde'de ambalaj fabrikasında çıkan yangına müdahale ediliyor

20:03 - Gündem

Günün Manşetleri

Bursa'da düzenlenen operasyonda 300 bin uyuşturucu hap ele geçirildi

07:58 - Asayiş

Niğde'de ambalaj fabrikasında çıkan yangın söndürüldü

07:52 - Asayiş

Trump'tan Savunma Bakanlığının adını Savaş Bakanlığı olarak değiştirmeye yönelik ilk adım

06:23 - Dünya

Trump, Elon Musk hariç teknoloji liderlerini Beyaz Saray'da ağırladı

06:17 - Dünya

A Milli Futbol Takımı, Konya'da

02:53 - Spor