?>

Bangladeş'te seller nedeniyle 7,6 milyon kişi tehlike altında

Uluslararası Kızılhaç ve Kızılay Dernekleri Federasyonu, Bangladeş'teki sellerin 7,6 milyon kişiyi açlık ve hastalık tehdidiyle karşı karşıya bıraktığını duyurdu.

Dünya - 6 yıl önce

Ankara

Uluslararası Kızılhaç ve Kızılay Dernekleri Federasyonundan (IFRC), yapılan açıklamada, Bangladeş'te 7,6 milyon kişinin, şiddetli muson yağmurlarının yol açtığı seller nedeniyle açlık ve hastalık tehdidi altında olduğu bildirildi.

Açıklamada, seller nedeniyle yüz binlerce kişinin ülkenin kuzey ve kuzeydoğu kesimlerinde mahsur kaldığı ve 600 binden fazla evin hasar gördüğü belirtildi.

Ailelerin sağlıksız koşullarda yaşamak zorunda kalmasının ve güvenli içme suyu ile elverişli koşullardaki barınak yoksunluğunun, salgın hastalıkları beraberinde getirmesinden endişe edildiği vurgulanan açıklamada, sellerde 160 bin hektardan fazla tarım arazisinin zarar görmesi nedeniyle halkın gıda kıtlığı çektiği ifade edildi.

IFRC Bangladeş Ofisi Başkanı Azmat Ulla, "Bu hafta Bogura bölgesindeyken, evlerini kaybeden ve yol kenarlarında kamp kuran aileler bana, umutsuzca gıdaya, suya ve sağlık hizmetine ihtiyaçları olduğunu söyledi." ifadesini kullandı.

Tarım arazileri zarar görenlerin, gelecek aylarda ailelerini nasıl geçindirecekleri konusundaki kaygılarını dile getirdiğini aktaran Ulla, "Daha fazla sel bekleniyor, dolayısıyla durum çok kötü." değerlendirmesinde bulundu.

Bangladeş Sağlık Hizmetleri Genel Müdürlüğünden yapılan açıklamada, ülkede sellerin yol açtığı hastalık ve kazalar nedeniyle 119 kişinin hayatını kaybettiği belirtildi.

Kaynak: AA

dikGAZETE.com
Haftanın Öne Çıkanları

Taşköprü sarımsağında hasat sona erdi

2019-07-31 19:57 - Gündem

Gümüşhane'de yaban keçisi artıyor

2019-07-30 15:37 - Çevre-Hayat

Cep telefonları çocuklar için daha riskli

2019-07-28 14:17 - Sağlık

Tatilcilere 'ucuz fiyat' uyarısı

2019-07-27 14:27 - Gündem

'Bütün iddiaları inceliyoruz'

2019-07-31 15:07 - Siyaset

Tatilcilere 'ucuz fiyat' uyarısı

2019-07-27 15:06 - Ekonomi

MGK Bildirisi'nde 'Pençe Harekatı' vurgusu

2019-07-31 01:56 - Genel

Cep telefonları çocuklar için daha riskli

2019-07-28 14:45 - Genel

OPPO Fotoğraf Ödülleri 2019” sonuçlandı

2019-08-01 15:04 - Ekonomi

İsrail polisi 4 yaşındaki Filistinli çocuğu ifadeye çağırdı

2019-07-30 19:17 - Dünya

İlgili Haberler

İsrail, İran'dan gönderildiğini öne sürdüğü 2 İHA'yı düşürdüğünü iddia etti

01:37 - Dünya

İstihbarat raporuna göre ABD, İran'ın nükleer programını yok edemedi

00:08 - Dünya

ABD, Orta Doğu'daki ateşkes sürecinin devam edeceğine "inancını" vurguladı

23:48 - Dünya

CENTCOM adayı Cooper: ABD, Hürmüz Boğazı'nın olası kapanmasına karşı koymaya hazır

23:32 - Dünya

İngiltere: Türkiye güçlü askeri entegrasyon ve savunma sanayi işbirliği ile İngiltere için kilit ortak

21:54 - Dünya

Günün Manşetleri

Siyasi parti mali denetimleri Resmi Gazete'de

01:53 - Gündem

İsrail, İran'dan gönderildiğini öne sürdüğü 2 İHA'yı düşürdüğünü iddia etti

01:37 - Dünya

Cumhurbaşkanı Erdoğan, ABD Başkanı Trump ile bir araya geldi

00:58 - Siyaset

Benfica, Kulüpler Dünya Kupası'nda Bayern Münih'i tek golle geçti

00:53 - Spor

İstihbarat raporuna göre ABD, İran'ın nükleer programını yok edemedi

00:08 - Dünya