"Balkanlar'ın Davos"u geleneksel hale getirilecek

Edirne'de Valilik ev sahipliğinde düzenlenen "Balkanlar'ın Davos"u olarak nitelenen Balkan İş ve Yatırım Forumu geleneksel hale getirilecek.

Gündem - 2 yıl önce

Edirne
Edirne Valisi Yunus Sezer, gazetecilere dün Ticaret Bakanlığı ile Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı himayelerinde, Dış Ekonomik İlişkiler Kurulu (DEİK) ve Türkiye İhracatçılar Meclisinin (TİM) destekleriyle gerçekleştirilen Balkan İş ve Yatırım Forumu'nu değerlendirdi.
Sezer, Edirne'nin tarihi günlerinden birini yaşadığını söyledi.
Edirne'nin eski payitaht ve tüm Balkanlar'a hitap eden bir kent olmasından yola çıktıklarına işaret eden Sezer, "Balkanlar'ın tüm ülkelerinden katılım oldu. 600'e yakın iş insanı, sektör temsilcisi katıldı." dedi.
Türkiye'nin Balkanlar'da büyük bir etkisi olduğunu vurgulayan Sezer, Balkanlar'da resmi ilişkilerin ötesinde iş insanları arasında, halklar arasında sınırların kalktığı ilişkilerin söz konusu olduğunu belirtti.
Samimi ilişkileri Balkan İş ve Yatırım Forumu'yla organize hale getirmeyi hedeflediklerini anlatan Sezer, şunları kaydetti:
"Edirne tarihi başkent olması sebebiyle de bunu çok hak eden bir şehir. 'Mini bir Davos olsun', 'Balkanlar'ın Davos'u olsun' diye yola çıkıldı buradan da önemli sonuçlar elde edildi ve Balkan İş ve Yatırım Forumu'nun Davos gibi geleneksel hale gelmesine karar verdik. Sayın bakanlarımız da o yönde bizleri talimatlandırdılar. Bundan sonra da konu bazlı, sektör bazlı da birçok alanda çalışılacak.
Edirne'nin sanayi, ticaret, tarım alanında hem Trakya'nın, hem Türkiye'nin, hem Balkanlar'ın bir merkezi olması için çalışmalar yürütüyoruz. Bu konuda da çok büyük bir teveccüh var. Edirne 'kendini buldu' diyebiliriz."

İş dünyası Edirne'de buluştu

Edirne'de dün düzenlenen foruma, Ticaret Bakanı Ömer Bolat, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mehmet Fatih Kacır, Kosova Bölgesel Kalkınma Bakanı Fikrim Damka, Bosna Herkes Dış Ticaret ve Ekonomik İlişkiler Bakanı Stasa Kosarac, Bulgaristan Yenilik ve Büyüme Bakanı Rosen Karamidov, Arnavutluk Ekonomi, Kültür ve İnovasyon Bakan Yardımcısı Blerta Rama, Kuzey Makedonya Dışişleri ve Dış Ticaret Bakan Yardımcısı Zoran Dimitrovski, TİM Başkanı Mustafa Gültepe, DEİK Başkanı Nail Olpak, Türkiye Müteahhitler Birliği Başkanı Erdal Eren, valiler, milletvekilleri, belediye başkanları, büyükelçiler, iş dünyası temsilcileri, çok sayıda yurt içi ve yurt dışından iş insanları katıldı.
Kaynak: AA
dikGAZETE.com
Haftanın Öne Çıkanları

Sudan'da kolera salgınından dolayı ölenlerin sayısı 852'ye yükseldi

2024-10-31 22:57 - Dünya

Cumhurbaşkanı Erdoğan: Vicdan sahibi tüm ülkeleri, İsrail hükümeti üzerinde daha fazla baskı yapmaya davet ediyoruz

2024-10-31 18:38 - Siyaset

2025 hac kuraları çekildi

2024-10-31 12:48 - Gündem

Likya Yolu'nun kaşifi yeni güzergahlar peşinde

2024-10-28 15:32 - Çevre-Hayat

Trabzonspor-Fenerbahçe maçının biletleri yarın satışa sunulacak

2024-10-28 19:42 - Spor

BM Güvenlik Konseyi'nde İsrail'in İran'a yönelik saldırıları acil oturumda görüşüldü

2024-10-29 00:38 - Dünya

LPG ithalatı ağustosta yıllık bazda yüzde 4,22 azaldı

2024-10-29 09:17 - Ekonomi

Irak'ın kuzeyine dün gerçekleştirilen hava harekatlarında 30 terörist etkisiz hale getirildi

2024-10-25 16:57 - Gündem

Hazine'nin vergi dışı normal gelirleri yılın üçüncü çeyreğinde 8,2 milyar lira oldu

2024-10-31 20:48 - Ekonomi

Bakan Bayraktar: Yeni anlaşmayla Somali kara alanlarında da petrol ve gaz aramaları yapılacak

2024-10-25 18:28 - Ekonomi

İlgili Haberler

Bakan Fidan Mısır'da temaslarda bulunuyor

17:43 - Gündem

Gökyüzü meraklıları, Ankara Üniversitesi Kreiken Rasathanesi'nde buluştu

17:32 - Gündem

Mersin'de motosiklet ile traktörün çarpıştığı kaza güvenlik kamerasında

17:27 - Gündem

Bakan Fidan, Arap Birliği Genel Sekreteri Fehmi ile Mısır'da görüştü

17:23 - Gündem

Dikey Geçiş Sınavı sonuçları açıklandı

17:17 - Gündem

Günün Manşetleri

Bakan Fidan Mısır'da temaslarda bulunuyor

17:43 - Gündem

Gökyüzü meraklıları, Ankara Üniversitesi Kreiken Rasathanesi'nde buluştu

17:32 - Gündem

Mersin'de motosiklet ile traktörün çarpıştığı kaza güvenlik kamerasında

17:27 - Gündem

Bakan Fidan, Arap Birliği Genel Sekreteri Fehmi ile Mısır'da görüştü

17:23 - Gündem

Dikey Geçiş Sınavı sonuçları açıklandı

17:17 - Gündem