?>

Balkan Şehitleri 109. yılında Edirne'de törenle anıldı

Edirne'de, "26 Mart Balkan Şehitlerini Anma Günü" dolayısıyla tören düzenlendi.

Gündem - 3 yıl önce

Edirne

Sarayiçi'nde oluşturulan kortej, Fatih Köprüsü'nden geçerek Balkan Şehitliği'ne yürüdü.

Şehitlikte gerçekleştirilen törende, İstiklal Marşı'nın okunması ve saygı duruşunun ardından askerler saygı atışı yaptı.

İl Müftü Yardımcısı Adem Özsoy, şehitler için dua etti.

Edirne Valisi Ekrem Canalp, Garnizon Komutan Vekili Piyade Albay Göktan Kahveci, Edirne Belediye Başkan Yardımcısı Yaver Tetik ve Şahit Aileleri Yardımlaşma Dayanışma Derneği Başkanı Faruk Çitfçi, anıta çelenk sundu.

Vali Canalp, TBMM Kadın Erkek Fırsat Eşitliği Komisyonu (KEFEK) Başkanı ve AK Parti Edirne Milletvekili Fatma Aksal, Kahveci, Tetik, gaziler ve kurum müdürleri şehitliğe karanfil bıraktı.

Canalp, şehitlikte gazetecilerin sorusu üzerine, son 30 yıldır dünyada meydana gelen sıcak çatışmaların çoğunluğunun Türkiye'nin komşu coğrafyalarında meydana geldiğini söyledi.

Bir vatana, bağımsız bir devlete sahip olmanın ve vatan içerisinde bir millet olabilmenin önemine işaret eden Canalp, "Dolayısıyla bugün de nasıl ki zaferler bizleri gururlandırıyorsa bu şekilde mağlubiyetler (Balkan Savaşları) bizler için birer ders olmalıdır. Geçmişte yaşamış olduğumuz kötü durumları, olumsuzlukları bir kez daha yaşamamak için bugün belli bir milli şuuru, her zaman için canlı ve diri tutmamız gerekiyor." dedi.

Bugünkü etkinlikler ve anma merasimlerinin de milli şuuru tekrar canlı tutmaya vesile teşkil ettiğini dile getiren Canalp, "Bu vatanı bu devleti bu toprağın üzerinde olanlar sürdürüyor, ayakta tutuyor, ama bu vatanı bize verenler bu devleti verenler bu toprağın altındakilerdir, aziz şehitlerimizdir. Bütün aziz şehitlerimizi rahmetle ve minnetle anıyoruz, ruhları şad olsun. Allah cümlesine rahmet eylesin." diye konuştu.

Öte yandan Edirne Halk Eğitimi Merkezi Mimar Kemalettin Konferans Salonu'nda da Süleyman Demirel Fen Lisesi öğretmen ve öğrencilerinin hazırladığı "söz korosu" gösterisi sunuldu.

Kaynak: AA

dikGAZETE.com
Haftanın Öne Çıkanları

Fethiye'de orman yangını çıktı

2022-03-20 15:35 - Gündem

Ukrayna: Rusya'nın saldırılarında 121 çocuk öldü

2022-03-23 10:44 - Dünya

ABD'de Kovid-19'dan ölenlerin sayısı 971 bini geçti

2022-03-20 17:29 - Dünya

Brüksel'de zirveler haftası

2022-03-21 12:46 - Dünya

Ufuk Avrupa Çerçeve Programı tanıtıldı

2022-03-21 14:55 - Teknoloji

"Adı Soykırım" belgeseli izleyiciyle buluştu

2022-03-23 10:29 - Çevre-Hayat

Toshiba'nın ikiye bölünmesi planı reddedildi

2022-03-24 08:37 - Ekonomi

Doğal gaz yardımı ödemeleri başladı

2022-03-23 09:44 - Ekonomi

Türkiye'den Somali'ye 290 bin doz Kovid-19 aşısı desteği

2022-03-24 00:13 - Sağlık

Libya Yüksek Seçim Komisyonu: Siyasi uzlaşı sağlanırsa seçimleri düzenlemeye hazırız

2022-03-19 15:43 - Dünya

İlgili Haberler

Konut sitesi ve binalardaki yangın önlemlerinin yıl sonuna kadar tamamlanması gerekiyor

19:35 - Gündem

İstanbul'da trafik yoğunluğu yüzde 74'e çıktı

19:18 - Gündem

TBMM Başkanı Kurtulmuş, BBP Genel Başkanı Destici'yi kabul etti

18:23 - Gündem

Mahallesini terk etmeyen kadın evleri orman yangınından korudu

18:12 - Gündem

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığından, bebeğini çöpe bırakan anneyle ilgili açıklama

18:08 - Gündem

Günün Manşetleri

İstanbul'da trafik yoğunluğu yüzde 74'e çıktı

19:18 - Gündem

İsrail’in Beyrut'ta düzenlediği İHA saldırısında 1 kişi öldü, 3 kişi yaralandı

19:02 - Dünya

İngiltere'de ünlü isimler, İsrail yanlısı BBC yönetim kurulu üyesinin görevden alınmasını isted

18:52 - Dünya

Beşiktaş, İngiliz futbolcu Tammy Abraham'ı kadrosuna kattı

18:48 - Spor

ABD ve İran'ın gelecek hafta Oslo'da nükleer konulu görüşme planladığı iddiası

18:33 - Dünya