?>

Bakanı Kaya: Çocuk istismarına karşı cezai yaptırımlar masada

Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Kaya, çocuk istismarına karşı cezai yaptırımların masada olduğunu söyledi.

Politika - 7 yıl önce

RABAT

İslam İşbirliği Teşkilatı (İİT) üye ülkelerinin katılımıyla 5. İslam Ülkeleri Çocuktan Sorumlu Bakanlar Konferansı kapsamında Fas’a gelen Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Fatma Betül Sayan Kaya, çocuk istismarıyla mücadeleye ilişkin açıklamalarda bulundu.

Çocuk istismarıyla mücadelede cezai yaptırımların masada olduğunu belirten Kaya, "Yarın (bugün) Başbakan Yardımcımız Recep Akdağ başkanlığında bakanlığımızdan 6 yetkilinin katılacağı bir komisyon toplantısı düzenleyeceğiz. Bakanlar kurulunda da konuyu gündeme getirdik, değerlendirmelerde bulunduk. Bu konuda cezai yaptırımların tekrar gözden geçirileceği bir toplantı olacak." dedi.

Çocuk istismarıyla mücadelede cezai yaptırımların masada olduğunu belirten Kaya, "Yarın (bugün) Başbakan Yardımcımız Recep Akdağ başkanlığında bakanlığımızdan 6 yetkilinin katılacağı bir komisyon toplantısı düzenleyeceğiz. Bakanlar kurulunda da konuyu gündeme getirdik, değerlendirmelerde bulunduk. Bu konuda cezai yaptırımların tekrar gözden geçirileceği bir toplantı olacak." dedi.

Kimyasal kastrasyonun (Kimyasal hadım) gündemde olduğunu aktaran Kaya, "Burada kişilerin sürekli cinselliklerinin bastırılması söz konusu değil, gündemde olan konu tıbbi tedavi ile geçici süreli baskılama. Bu konu üzerinde çalışılıyor. Adalet Bakanlığımız daha önce bir yönetmelikle bu konuda bir çalışma başlatmıştı. Danıştay’ın yönetmeliği durdurması ile yeniden bakanımızda yaptığımız değerlendirme sonucu tekrar bu çalışmayı başlattık." diye konuştu.

Çocuk istismarına karşı herkes el ele vermeli...

Kimyasal kastrasyonun çocuk istismarı ile mücadeledeki cezalardan sadece biri olduğuna dikkati çeken Kaya, "Burada eğitimle birlikte farkındalık oluşturma çalışmaları var. Cezaların artırılmasının ötesinde toplumun tüm kesimlerinin katılım ve desteğiyle her türlü ihmal ve istismara karşı sıfır toleransla mücadele çalışmaları var. İnşallah, ben inanıyorum ki, Türk milleti olarak, medeniyet geleneğimizde asla ve asla yeri bulunmayan bu konu ile kuvvetli bir şekilde mücadelemizi sürdüreceğiz." dedi.

"Hiçbir çocuğun en ufak bir ihmal ve istismara maruz kalmasını istemeyiz ve bunu kabul edemeyiz. Çocuklarımızı her türlü ihmalden ve istismardan koruyacağız." diyen Kaya, "Her çocuğumuz bizim bugünümüz, yarınımız ve geleceğimiz demektir. Bütün çocuklarımızı geleceğe çok güçlü bir şekilde hazırlamayı hedefliyoruz. Bunun için aile bakanlığı olarak yaptığımız çalışmalar var. Diğer tüm paydaşlarımızla beraber 81 milyon el ele vererek bu çalışmaları daha da arttıracağız." ifadesini kullandı.

Çocuk istismarına karşı "mahremiyet eğitimi"

Çocukları ihmal ve istismardan korumak için ilk öğretim müfredatına "mahremiyet eğitimleri" dersi koyduklarını ve bu konuda çocukların eğitilmesi ile birlikte, istismara uğrayan çocuğun ilk günlerden itibaren konuyu yakınlarına ve ailesine aktarmasının çok önemli olduğunu belirten Kaya, "Onun için ebeveynleri çocuk eğitimi noktasında eğitiyoruz. Geçen yıl 800 bine yakın aileye, 'aile eğitim programı' kapsamında eğittik. Anne ve babaların çocuklarıyla sağlıklı bir iletişim kurmasını istiyoruz. Müfredata koyduğumuz 'mahremiyet eğitimi' ile çocukların bedenlerini tanımalarına ve iyi dokunuş ile kötü dokunuşun ayırt edilmesine yardımcı oluyoruz." dedi.

Çocuk istismarıyla mücadelede medyanın kullandığı dil çok önemli

Çocuk istismarı ile mücadelede medyada kullanılan dilin çok önemli olduğunu ve bu konuda medyadan beklentisinin olduğunu belirten Kaya, "Cinsel istismar vakalarında medyanın üzerine düşen sorumluluğu yerine getirmesi gerektiğine inanıyoruz. Ailelerin ilerleyen dönemdeki hayatını etkileyecek şekilde haberlerin tekrar tekrar kötü bir dil ile verilmesi gerçekten endişe verici" diye konuştu.

Bakan Kaya, Çocuk istismarıyla mücadelede toplumun tüm kesimiyle birlikte ortak hareket ederek verilen mücadeleden olumlu bir netice alınacağını kaydetti.

Kaynak: AA

.

dikGAZETE.com

Haftanın Öne Çıkanları

Vatan Şaşmaz'ın oğlu oldu | Yasemin Adalı doğum yaptı

2018-02-20 21:02 - Magazin

Şehit Tespit Listesi Sorgula | Ailenizde Şehit Var Mı? MSB Şehit sorgulama sistemi açıldı

2018-02-21 21:22 - Genel

Borsan Cavi’den ilave istihdam ve iki vardiyalı üretim

2018-02-17 15:27 - Genel

Engellilerin kullanacağı süpürge yaptı

2018-02-15 16:32 - Çevre-Hayat

Dargeçit’te 5 adet Kaleşnikof ele geçirildi

2018-02-21 21:32 - Asayiş

TBMM'de 'Meclis Sohbetleri' başlıyor

2018-02-20 00:59 - Politika

AŞTİ'ye havalimanı güvenliği geliyor

2018-02-17 20:06 - Genel

Maliye'den 'elektrikli otomobillerde ÖTV zammı' iddialarına yanıt

2018-02-20 17:05 - Ekonomi

10 soruda Doğu Guta'da neler yaşanıyor?

2018-02-21 18:32 - Dünya

Karadeniz hamsisi tescillendi

2018-02-16 19:32 - Gündem

İlgili Haberler
Günün Manşetleri

AB'nin vizesiz seyahat bölgesi Şengen 40 yaşında

09:58 - Dünya

Diyarbakır'da 12 milyon 389 bin kök kenevir ve skunk ele geçirildi

09:48 - Gündem

Gazze’ye ilerleyen Mağrib Direniş Konvoyu’nun 2 gündür Libya’nın doğusuna girişine izin verilmiyor

09:37 - Dünya

Konya'da yolcu otobüsüyle çarpışan otomobilin sürücüsü öldü, 8 kişi yaralandı

09:03 - Asayiş

Türk şirketleri yaptırımlardan sonra Rusya'dan hiç ayrılmadı

07:33 - Özel Haber