?>

Bakan Yanık, devlet korumasında yetişen geçlerin kariyer planlamalarına ortak olduklarını belirtti

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Derya Yanık, devlet koruması altında yetişen 55 bin 205 gencin kamuda, 5 bin 964 gencin ise teşvikle özel sektörde istihdam edildiğini bildirdi.

Gündem - 4 yıl önce

Ankara

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Derya Yanık, geçlerin kariyer planlamalarına ortak olduklarını belirterek, devlet koruması altında yetişen 55 bin 205 gencin kamuda, 5 bin 964 gencin ise teşvikle özel sektörde istihdam edildiğini açıkladı.

Yanık, yaptığı yazılı açıklamada, devlet korumasında yetişen gençlere sunulan hizmetin kariyer planlamasından istihdama, çalışma hayatı eğitiminden rehberlik hizmetine kadar çok geniş bir yelpazede olduğunu belirtti.

Bu gençlerin hayata uyum sağlamaları için hem koruma altındayken hem de sonrasında her türlü imkanı seferber ettiklerini vurgulayan Yanık, devlet koruması altında yetişen gençlere çok yönlü destek sunduklarını, bu kapsamda 55 bin 205 genci kamuda istihdam ettiklerini bildirdi.

Koruma altındaki gençlerin kendi niteliklerine uygun işlerde çalışabilmesi için yasal düzenleme yapıldığını hatırlatan Yanık, "Artık kamu kurum ve kuruluşlarına, mühendis, öğretmen, hemşire, avukat gibi mezun oldukları alanlara göre atamaları gerçekleştiriliyor. Gençlerimiz daha nitelikli ve kendilerine uygun görevleri layıkıyla yerine getiriyorlar." değerlendirmesinde bulundu.

Yanık, gençlerin aynı zamanda özel sektörde de istihdam edilebilmeleri için her türlü desteği sunduklarının altını çizerek, Özel Sektör İstihdam Teşviki Uygulaması ile 5 bin 964 gencin istihdam edildiğini açıkladı.

Çeşitli nedenlerle sosyal hizmet modellerinden yararlanan gençler için iş hayatına uyum seminerleri düzenlediklerini belirten Yanık, ilk defa kamu görevlisi olarak göreve başlayacak gençlere hak ve sorumluluklarını anlatarak, iş hayatına bilinçli şekilde başlamalarını hedeflediklerini bildirdi.

"Çocuklarımız, yeteneklerine göre mesleki kurslara yönlendiriliyor"

Bakan Yanık, koruma altındaki çocukların kariyer planlamalarına da ortak olduklarını vurgulayarak, henüz kurum bakımı devam ederken yaşam becerileriyle çalışma hayatı ve hukuk konularında onlara eğitimler verdiklerini aktardı.

İŞKUR aracılığıyla meslek danışmanlığı eğitimi verildiğini de anımsatan Yanık, şunları kaydetti:

"Koruma ve bakım altında bulunan 13-15 ve 16-18 yaş aralığındaki çocuklarımızın daha iyi bir gelecek kurması için bu tür eğitimler veriyoruz. Geçtiğimiz yıl düzenlenen çalışmalar ile 1650 çocuğumuz kariyer planlamasını gerçekleştirdi.

Buna ek olarak mesleki ilgi, beceri ve yeteneklerinin desteklenip geliştirilmesini sağlıyoruz. Çocuklarımız beceri ve yeteneklerine göre mesleki kurslara yönlendiriliyor."

Ayrıca kurum bakımından ayrılanlara "bakım sonrası izleme ve rehberlik" desteğinin de olduğunu belirten Yanık, "Meslek elemanlarımız gençlerimizin karşılaştıkları sorunların çözümü için onlarla irtibatı sürdürüyor. Barınma desteği ve sosyal ekonomik destek kapsamında onları desteklemeyi sürdürüyoruz. Gençlerimizi kurum sonrasında da yalnız bırakmıyoruz. Her zaman onların yanındayız." ifadelerini kullandı.

Bakan Yanık, konuya ilişkin, Twitter hesabından da paylaşımda bulundu.

Kaynak: AA

dikGAZETE.com

Haftanın Öne Çıkanları

Fransa Açık'ta şampiyon Novak Djokovic

2021-06-14 01:37 - Spor

Keten, dut ağacı kabuğu ve ipeğin geleneksel yöntemlerle kağıda dönüşme yolculuğu

2021-06-11 20:26 - Çevre-Hayat

Muğla'da evlerin duvarları lavanta figürleriyle süslenen mahalle, misafirlerini bekliyor

2021-06-09 17:17 - Gündem

Petlas, en değerli marka sıralamasında yükseldi

2021-06-10 17:22 - Yerel haber-Şirket Haber

KKTC Cumhurbaşkanı Tatar, CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu'nu kabul etti

2021-06-10 16:31 - Siyaset

TMSF yönetimindeki Aynes Gıda, çalışan sayısını binin üzerine çıkardı

2021-06-08 15:56 - Ekonomi

Güney Afrika'da Kovid-19 salgınının 3'üncü dalgası başladı

2021-06-11 18:06 - Dünya

Bakan Yanık, devlet korumasında yetişen geçlerin kariyer planlamalarına ortak olduklarını belirtti

2021-06-14 18:26 - Gündem

Türkiye Azerbaycan'da 2 meslek okulu açacak

2021-06-08 15:39 - Dünya

Bakan Kurum: Marmara Denizi'nden 6 günde 2 bin 166 metreküp müsilaj temizlendi

2021-06-14 18:02 - Gündem

İlgili Haberler

Türk Kızılay Genel Başkanı Yılmaz: Gazze'deki delegasyon personelimiz kahramanca mücadele sergi

16:34 - Gündem

Milli Dayanışma, Kardeşlik ve Demokrasi Komisyonu gençleri ve kadınları dinleyecek

16:02 - Gündem

Bursa barajlarının su seviyesi sağanak ve su kesintilerine rağmen azalmaya devam ediyor

15:52 - Gündem

İstanbul'daki gıda denetimlerinde 440 milyon lira para cezası kesildi

14:47 - Gündem

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Ankara'nın başkent ilan edilişinin 102. yılını kutladı

14:32 - Gündem

Günün Manşetleri

ABD Başkanı Trump, Gazze'deki ateşkes anlaşmasının süreceğini söyledi

20:28 - Dünya

TBMM Başkanı Kurtulmuş, Pakistan Cumhurbaşkanı Zerdari tarafından kabul edildi

20:23 - Siyaset

Trump, Gazze'deki ateşkes anlaşması görüşmelerinin ikinci aşamasının başladığını duyurdu

19:12 - Dünya

Pakistan Cumhurbaşkanı Zerdari, Türkiye ve Azerbaycan'la işbirliğini sürdürme konusunda kararlı

19:03 - Dünya

İngiltere'de Vodafone hizmetlerinde geniş çaplı kesinti yaşanıyor

18:58 - Dünya