?>

Bakan Varank, TEKNOFEST'te TÜBİTAK standını ziyaret etti

Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank, Havacılık Uzay ve Teknoloji Festivali TEKNOFEST'te TÜBİTAK enstitü ve araştırma merkezlerinin stantlarını ziyaret etti.

Ekonomi - 4 yıl önce

İstanbul

Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank, standa kendi kullandığı, Referans Otomotiv tarafından geliştirilen "City Savar" elektrikli özel üretim araçla geldi.

Varank'a ziyaretinde Sanayi ve Teknoloji Bakan Yardımcısı Mehmet Fatih Kacır, TÜBİTAK Başkanı Prof. Dr. Hasan Mandal ve Milli Teknoloji Genel Müdürü Zekeriya Coştu da eşlik etti.

TÜBİTAK'ın Ulusal Metroloji Enstitüsü (UME), Bilişim ve Bilgi Güvenliği İleri Teknolojiler Araştırma Merkezi (BİLGEM), Ulusal Akademik Ağ ve Bilgi Merkezi (ULAKBİM), Savunma Sanayii Araştırma ve Geliştirme Enstitüsü, Kutup Araştırmaları Enstitüsü (KARE), Uzay Teknolojileri Araştırma Enstitüsü ve Ulusal Gözlem Evi stantlarını gezen Varank, yetkililerden bilgi aldı.

Varank, Deneyap alanında çocukların projelerini inceledi ve onları tebrik etti. Bilim Merkezi'ne de giden Bakan Varank, kağıttan uçak yaparak makineyle uçurdu.

BİLGEM standında fordex doküman inceleme cihazıyla belgenin sahte mi gerçek mi olduğunu inceleyen Varank, ışınlanma kabininde BİLGEM Lazer Optik Haberleşme Cihazı ile görüntü aktarımı deneyimi yaşadı, katlanabilir mayın dedektörleri OZAN ile kum havuzunda metal arama etkinliğine katıldı.

El kuvvetini ölçtü

Varank, TÜBİTAK KARE koordinasyonunda düzenlenen Ulusal Antarktika Bilim Seferi'ni tanıtmak amacıyla stantta yerini alan ve çocukların ilgi odağı haline gelen "penguen" ve "kutup ayısı" maskotlarıyla fotoğraf çektirdi.

UME standında el kuvveti ölçer ve vücut direnci ölçer cihazlarını deneyerek el kuvvetini ve vücut direncini ölçen Varank, UME yerli ve milli üretimleri olan Rubidyum Tabanlı Atomik Saat, Manyetik Tork Çubuğu ve Fluxgate Manyetometre cihazları hakkında bilgi aldı.

Varank, ULAKBİM alanında açık kaynak kodlu Pardus21 üzerinde çalışan bir ralli oyununu oynadı.

Bakan Varank ayrıca "Sanayide Dijital Teknolojiler Yarışması" kapsamında takımların geliştirdiği robotları inceleyerek, projelere ilişkin bilgi aldı.

Ziyaretleri sırasında öğrencilerin yoğun ilgisiyle karşılaşan Varank, yarışmacılarla fotoğraf da çektirdi.

Kaynak: AA

dikGAZETE.com

Haftanın Öne Çıkanları

Medipol Başakşehir ilk galibiyetini, Fenerbahçe ilk yenilgisini aldı

2021-09-20 00:36 - Spor

Hayırseverlerin desteğiyle çocuklara camiyi sevdirmek için çalışıyor

2021-09-19 17:51 - Çevre-Hayat

Ampute Futbol Milli Takımı üst üste ikinci kez Avrupa Şampiyonu

2021-09-20 02:27 - Gündem

Güneydoğu'nun 'barış elçileri' husumetli aileleri barıştırıyor

2021-09-15 17:28 - Gündem

Almanya'daki Türk dernekleri: Kullanılmayan her oy ırkçı partilerin işine yarayacak

2021-09-21 14:56 - Dünya

Adalet Bakanı Gül: Yargıyı yargıya bırakacak hukuk kültürünü hep beraber oluşturmalıyız

2021-09-20 14:46 - Siyaset

Sivas'taki Kale Projesi kazılarında Selçuklu sarayı izlerine rastlandı

2021-09-18 15:02 - Kültür Sanat

Bakan Varank, TEKNOFEST'te TÜBİTAK standını ziyaret etti

2021-09-22 14:31 - Ekonomi

Eklem sağlığını korumanın yolları

2021-09-21 16:09 - Genel

İzmir derbisinin galibi Altay

2021-09-18 01:18 - Spor

İlgili Haberler

Bakan Kacır'dan, TEKNOFEST KKTC'de rekor paylaşımı

21:57 - Ekonomi

Lufthansa, Tel Aviv uçuşlarını askıya aldı

16:33 - Ekonomi

İstanbul Havalimanı nisan ayını zirvede tamamladı

16:03 - Ekonomi

Erzincan'da işlenen tavuk eti ihraç edilerek ülke ekonomisine katkı sağlıyor

15:12 - Ekonomi

Samsun'da özel izinle üretilen salep orkidesinde hasat mesaisi

14:28 - Ekonomi

Günün Manşetleri

Bakan Kacır'dan, TEKNOFEST KKTC'de rekor paylaşımı

21:57 - Ekonomi

Göztepe, deplasmanda Adana Demirspor'u yendi

21:53 - Spor

Adana'da sahipsiz köpeklerin saldırdığı 2 çocuk esnafın yardımıyla kurtarıldı

21:33 - Asayiş

Derbinin galibi Beşiktaş

21:27 - Spor

KKTC Cumhurbaşkanı Tatar: TEKNOFEST KKTC'de 4 günde 200 bini aşkın ziyaretçi ile rekor kırıldı

21:03 - Teknoloji