?>

Bakan Varank'tan 'Soluksuz 2 Yıl' paylaşımı

Varank'ın sosyal medya hesabından paylaştığı videoda, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın Cumhurbaşkanlığı Kabinesi'ni açıkladığı 9 Temmuz 2018'den bugüne kadar Sanayi ve Teknoloji Bakanlığının Türkiye'ye kazandırdığı eserlere yer verildi.

Ekonomi - 5 yıl önce

Ankara

Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank, Cumhurbaşkanlığı Hükümet Kabinesi'nin ikinci yıl dönümü vesilesiyle bugüne kadar bakanlığınca Türkiye'ye kazandırılan çok sayıda eseri "Soluksuz 2 Yıl" başlıklı videoyla paylaştı.

Bakanlıktan yapılan açıklamaya göre, "Soluksuz 2 Yıl" videosu Bakan Varank'ın Twitter'dan paylaşmasıyla, kısa sürede "viral" oldu.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan dün "Cumhurbaşkanlığı Kabinesi İki Yıllık Değerlendirme Toplantısı"nda 16 bakanlığın 2 yılda gerçekleştirdiği projeleri ve gelecek hedeflerini paylaşmıştı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın bu sunumundan sonra, Varank da 2 yıllık görev sürecinde açılışını yaptığı fabrikaların, ziyaret ettiği illerin, Türkiye'ye kazandırılan ilk ve tek olma özelliği taşıyan eserlerin anlatıldığı "Soluksuz 2 Yıl" videosunu paylaştı.

Alanında ilkler

Video, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın Cumhurbaşkanlığı Kabinesi'ni açıkladığı 9 Temmuz 2018'deki görüntülerle başlıyor. Bakan Varank'ın Türkiye Büyük Millet Meclisinde (TBMM) yemin etme görüntüsünün de bulunduğu videoda, alanında ilk ve tek olan fabrikalar, entegre tesislerin açılışları, temel atma törenleri yer aldı.

Türkiye'nin Otomobili

Türkiye'nin Otomobili'nin tanıtımı ve temel atma töreni, seyir füzesi SARB-83, milli elektrikli trenin ilk testi, yerli yoğun bakım solunum cihazının teslim töreni ve birçok projeye de videoda yer verildi.

Videoda, Bakan Varank'ın, TBMM Genel Kurulunda Sanayi ve Teknoloji Bakanlığının bütçe görüşmeleri esnasında muhalefetin "Bu bütçede teknoloji, sanayi ve Ar-Ge yok" eleştirilerine, yanında getirdiği Ar-Ge sonucu ortaya çıkmış, teknoloji içeren teknolojik ürünleri göstererek verdiği cevaplar da kullanıldı.

Kaynak: AA

dikGAZETE.com

Haftanın Öne Çıkanları

Borsa güne yükselişle başladı

2020-07-16 13:05 - Ekonomi

Esed rejimi İsrail'in Şam'a hava saldırısı düzenlediğini iddia etti

2020-07-21 02:57 - Dünya

Portekiz'de şampiyon Porto

2020-07-16 15:22 - Spor

Baş döndüren 'Ters ev'ziyaretçilerini bekliyor

2020-07-19 18:02 - Çevre-Hayat

Huawei’nin en güçlü bilgisayarı MateBook X Pro yakında Türkiye’de

2020-07-17 17:24 - Genel

İtalyan basınından Hakan Çalhanoğlu'na tam not

2020-07-19 16:57 - Spor

Türkiye'nin NATO Daimi Temsilcisi Öztürk: Türkiye NATO'da özel ağırlığı bulunan bir müttefiktir

2020-07-15 21:37 - Dünya

Çelik üreticileri ithalata getirilen ek verginin kalıcı olmasını talep ediyor

2020-07-16 19:09 - Ekonomi

TCMB'den yabancı para zorunlu karşılık oranlarında değişiklik

2020-07-18 18:13 - Ekonomi

15 Temmuz darbe girişimine katılmayan FETÖ'cüleri de 'ankesörlü telefon' deşifre etti

2020-07-16 00:03 - Asayiş

İlgili Haberler

Ticaret Bakanlığı kafe ve lokantalarda fahiş fiyatlı su satışlarını denetledi

17:27 - Ekonomi

Uluslararası cep telefonu firmasına sim kart çıkarıcı pim üretiyor

15:58 - Ekonomi

SPK Başkanı Gönül: 14 şirketin halka arzını tamamladık

15:42 - Ekonomi

Türkiye'nin ilk endüstriyel ölçekli mobil hidrojen depolama sistemi hayata geçti

15:27 - Ekonomi

Antalya'ya yılın 9 ayında gelen turist sayısı 14 milyonu aştı

14:43 - Ekonomi

Günün Manşetleri

Ürdün Veliaht Prensi Hüseyin, Türkiye’nin Amman Büyükelçisi Caymazoğlu’nu kabul etti

00:28 - Dünya

Türkiye'de tüm okullarda "Filistin farkındalık etkinlikleri" düzenlenecek

00:07 - Gündem

Suriye'nin Halep kentinde PKK/YPG ile Suriye güvenlik güçleri arasında çatışma çıktı

23:42 - Dünya

Yargıtay'ın bozma kararının ardından 28 Şubat davasında karar açıklandı

23:33 - Gündem

Nepal'de şiddetli yağışların yol açtığı afetlerde hayatını kaybedenlerin sayısı 47'ye yükseldi

23:02 - Dünya