?>

Bakan Uraloğlu: Trabzon-Suudi Arabistan hattında direkt uçuşlar haziranda başlayacak

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu, Trabzon ile Suudi Arabistan arasında gerçekleştirilecek direkt uçuşların 4 Haziran’da başlayacağını bildirdi.

Gündem - 2 yıl önce

Ankara

Bakan Uraloğlu, yazılı açıklamasında, Trabzon ile Suudi Arabistan'ın iki şehri arasında yapılacak uçak seferlerine ilişkin bilgi verdi.

Trabzon-Cidde hattında 4 Haziran'da başlayacak Suudi Arabistan seferlerinin 30 Eylül'de gerçekleştirilecek Riyad uçuşuyla sona ereceğini belirten Uraloğlu, yaz dönemi boyunca gerçekleşecek uçuşlarda Trabzon'dan direkt olarak hem Cidde hem de Riyad'a seyahatin mümkün olacağını ifade etti.

Uraloğlu, bu seferlerle hem Trabzon turizmi ve ekonomisinin hem de ülke ekonomisinin canlanacağına dikkati çekerek, "Hac ibadeti ve umre seyahatlerini gerçekleştirecek vatandaşlarımız için de büyük bir kolaylık olacak." değerlendirmesinde bulundu.

Seferlere ilişkin bilgi veren Uraloğlu, şunları kaydetti:

"Trabzon'dan Cidde ve Riyad'a karşılıklı haftada 5 sefer yapılacak. Salı ve perşembe günleri saat 09.55'te Trabzon Havalimanı'ndan kalkacak uçaklarımız çarşamba, cuma ve pazar günleri saat 09.15'te havalanacak. Seferler, ülkemizin hem turizmine hem ekonomisine büyük katkı sağlayacak."

"Riyad ve Cidde'den Trabzon'a binlerce turist gelecek"

Uraloğlu, Türkiye ile Suudi Arabistan arasındaki görüşmelerle iki ülkenin elektronik vize uygulamasına geçtiğini anımsatarak, vatandaşların 5 dakikadan daha kısa sürede vize alabileceğini veya Suudi Arabistan'da herhangi bir havalimanına gittiğinde vize işlemini gerçekleştirebileceğini anlattı.

Bu sayede Trabzonlu vatandaşların sanki şehirler arası yolculuk yapar gibi Cidde ve Riyad'a gidebileceğini vurgulayan Uraloğlu, "Türkiye ile Suudi Arabistan arasındaki vize kolaylığıyla birlikte bu seferlerin başlaması başta Trabzon olmak üzere bölge şehirlerinin turizmine ve ticaretine de önemli katkı sağlayacak. Karşılıklı seferlerle Riyad ve Cidde'den de Trabzon'a binlerce turist gelecek." değerlendirmesinde bulundu.

Uraloğlu, elektronik vizeyle vatandaşların Mekke ve Medine'nin yanı sıra Suudi Arabistan'daki tüm bölgeleri ve şehirleri gezebileceğini belirterek, şu ifadeleri kullandı:"Hem elektronik vize hem de Trabzon'dan Riyad ve Cidde'ye direk seferlerin konulması iki ülke arasındaki ilişkileri geliştireceği gibi, hac ibadeti ve umre seyahatlerini gerçekleştirecek vatandaşlarımız için de büyük bir kolaylık olacak. Trabzon başta olmak üzere bölge şehirlerimizdeki vatandaşlarımız için de büyük kolaylık sağlanacak."

Kaynak: AA

dikGAZETE.com
Haftanın Öne Çıkanları

Nükleer enerji serüveni Moskova'daki Atom müzesinde gözler önüne seriliyor

2024-04-06 10:08 - Teknoloji

Han Şeyhun'daki kimyasal silah katliamı mağdurları yakınları için adalet istiyor

2024-04-05 00:18 - Dünya

NATO, Rusya-Ukrayna Savaşı'ndan sonra genişlemeye devam ediyor

2024-04-03 14:37 - Dünya

BM: Gazze'ye deniz koridoruyla yardım çalışmalarına dahil olmamız için şartlar var

2024-04-04 20:12 - Dünya

Kahramanmaraş'taki geçici barınma merkezlerinde bayram hazırlığı

2024-04-08 11:43 - Çevre-Hayat

Dönem kıyafetlerini giyen tulumbacılar Safranbolu'nun tarihi sokaklarında gösteri yaptı

2024-04-07 00:18 - Magazin

Tır şoförü Sevda, Kahramanmaraş'ın yollarını aşındırıyor

2024-04-04 12:53 - Çevre-Hayat

Van'da DEM Parti adayının "mazbatasının iptalini" isteyen CHP'li yönetici ihraç

2024-04-05 17:22 - Gündem

New York'ta 4,8 büyüklüğündeki deprem

2024-04-05 19:18 - Dünya

İstanbul'da bayram öncesi trafik yoğunluğu

2024-04-05 19:23 - Gündem

İlgili Haberler

MHP Genel Başkanı Bahçeli'den Cumhurbaşkanı Erdoğan'a anlamlı hediye

00:08 - Gündem

Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan Cumhuriyet'in 102. yaşını tebrik eden ülkelere teşekkür

23:42 - Gündem

ABD'li Temsilciler Meclisi üyeleri, Cumhuriyet Bayramı için kutlama mesajı paylaştı

23:18 - Gündem

Emine Erdoğan'dan Cumhuriyet Bayramı paylaşımı

22:58 - Gündem

Katar'daki sembol binalar Cumhuriyet Bayramı dolayısıyla Türk bayrağıyla ışıklandırıldı

22:12 - Gündem

Günün Manşetleri

MHP Genel Başkanı Bahçeli'den Cumhurbaşkanı Erdoğan'a anlamlı hediye

00:08 - Gündem

Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan Cumhuriyet'in 102. yaşını tebrik eden ülkelere teşekkür

23:42 - Gündem

Bakü’nün simge yapıları Türk bayrağının renkleriyle aydınlatıldı

23:38 - Dünya

Guardian: İsrail, Google ve Amazon’dan verileri incelendiğinde "uyarı" talep etti

23:33 - Dünya

Brüksel'de Türk temsilcilikleri, Cumhuriyet Bayramı için ilk kez ortak resepsiyon verdi

23:27 - Dünya