Bakan Soylu: Batı Trakya bizimdir. Biz Rumeli'yiz ve biz o anlayışın ta kendisiyiz

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, "Bulgaristan'daki ve buradaki (Rumeli) kardeşlerimizin oy hakkını kullanıp temsilinin artması için neler yaptığımızı siz biliyorsunuz. Çünkü Batı Trakya bizimdir. Biz Rumeli'yiz ve biz o anlayışın ta kendisiyiz." dedi.

Gündem - 3 yıl önce

İstanbul
İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, Türk milletinin sadece 780 bin kilometrekareden müteşekkil olmadığını belirterek "Bulgaristan'daki ve buradaki (Rumeli) kardeşlerimizin oy hakkını kullanıp temsilinin artması için neler yaptığımızı siz biliyorsunuz. Çünkü Rumeli bizimdir. Çünkü Batı Trakya bizimdir. Biz Rumeli'yiz ve biz o anlayışın ta kendisiyiz." dedi.
Rumeli Platformunun Gaziosmanpaşa Kültür Sanat Merkezi'nde düzenlediği iftar programında konuşan Soylu, Türkiye'nin 10 yılda çeşitli şehirlerde meydana gelen deprem, sel, orman yangınları, Kovid-19 salgını ve 6 Şubat depremleri gibi sınamalardan geçtiğini, buna karşın oluşturulan güçlü altyapıyla bu sorunlarla başa çıkılabildiğini söyledi.
Rumeli'den Anadolu'ya olan tarihsel göçleri işaret eden Soylu, "Biz sadece 780 bin kilometrekareden müteşekkil bir millet değiliz. Bulgaristan'daki ve buradaki kardeşlerimizin oy hakkını kullanıp temsilinin artması için neler yaptığımızı siz biliyorsunuz. Çünkü Rumeli bizimdir. Çünkü Batı Trakya bizimdir. Biz Rumeli'yiz ve biz o anlayışın ta kendisiyiz." ifadesini kullandı.
Türkiye'nin, geçmişten gelen birikimlerinin üzerine çok büyük altyapı yatırımları bina ederek güçlendiğini anlatan Soylu şöyle konuştu:
"Amerikan büyükelçilerinin ülkelerin başbakanlarını tehdit ettikleri bir coğrafyadan geliyoruz. Çok yakın dönemde kimlere ne yaptıklarını açıklayabilirim. Hangi ülkede kime neler yapmaya çalıştıklarını açıklayabilirim. Hala bunun devam ettiğini, hala Türkiye'ye deli feracesi giydirilmek istendiğini görüyoruz. Biz bu ülkenin insanları olarak tarihin en zor dönemlerinden birinden geçiyoruz. PKK ile FETÖ ile mücadelede, hemen yanı başımızda ABD'nin yetiştirmesi olan El-Kaide'yi Türkiye mi kurdu? El-Kaide'yi kuran Amerika'nın kendisidir. Onu Afganistan'a gönderen Amerika'nın kendisidir. DEAŞ'ı ondan türevlendiren Amerika'nın kendisidir. Bunları söylediği için iki sefer ABD'nin yasaklısı haline getirilen, istenmeyen adam ilan edilen birisi olarak bunu söylüyorum. Hiçbir şeyden korkum yok. Bu ülkenin bağımsızlığı, bu ülkenin özgürlüğü için birileri kaybedecekse biz kaybetmeye talibiz."
Türkiye'nin etrafındaki coğrafyada yapacak çok işi olduğunu belirten Soylu, Balkanlardaki kardeşlerinin özgürce yaşama haklarını alabilmeleri için mücadelelerinin devam edeceğini dile getirdi.
Bir arada, güçlü olunursa hür olunabileceğini dile getiren Soylu şunları kaydetti:
"Allah çalışana ve birlik içerisinde olana mükafatını verir, ödüllendirir. Bizim burada çocukluğumuz hep bir arada geçti. Birbirimizin evinde, sofrasında, düğünlerinde kıyafetleriyle, oyunlarıyla büyük bir çeşitlilik içerisinde yetiştik. Onun için başkalarından farklı olarak 360 derece bakabilme kabiliyetine sahip olabiliyoruz. Birbirimizi tanıyıp kucakladık. Biz hep beraber büyük Türk milletiyiz."
İftara İstanbul Vali Yardımcısı Günay Öztürk, Gaziosmanpaşa Belediye Başkanı Hasan Tahsin Usta, Rumeli Platformu bileşeni dernek ve vakıf temsilcileri ile mensupları katıldı.
Kaynak: AA
dikGAZETE.com
Haftanın Öne Çıkanları

Simfer ile Mutfağınıza Yenilik Katın

2023-04-11 15:02 - İnsan-Hayat

Muş'ta otizmli öğrenci, öğrendiği telefon numaralarını ve araç plakalarını unutmuyor

2023-04-12 15:02 - Çevre-Hayat

Kadın ve erkek milli haltercilerin Avrupa Şampiyonası'nda madalya beklentisi yüksek

2023-04-10 14:44 - Spor

Milli Savunma Bakanı Akar: TCG Anadolu şanlı ordumuzun ve bahriyemizin gücüne güç katacak

2023-04-10 15:22 - Gündem

"Çiftlik Bank" sanıklarının "Bankacılık Kanunu'na muhalefet" davasında kara

2023-04-13 16:17 - Gündem

Cezayir’de son yılların en pahalı Ramazanlarından biri yaşanıyor

2023-04-12 13:37 - İslam-Hayat - Safer 1448

Reklam Kurulu, kendisini Et ve Süt Kurumu olarak tanıtan kasaplara 1,1 milyon lira ceza kesti

2023-04-13 18:39 - Ekonomi

Hatay'daki 'Konya Konteyner Kent'in 2. etabında çalışmalar devam ediyor

2023-04-12 15:22 - Gündem

PETFORM Genel Sekreteri Kalay, yeni doğal gaz kanununun ithalatta avantaj sağlayacağını belirtti

2023-04-07 12:18 - Ekonomi

Adana'da 258 bin 350 litre kaçak akaryakıt ele geçirildi

2023-04-09 10:58 - Gündem

İlgili Haberler

Organ bağışında 143 bin 887 kişi dijital vasiyet oluşturdu

00:03 - Gündem

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı'ndan "Küçük trans çocuklara örnek olacağız" paylaşımları için suç duyurusu

21:42 - Gündem

COP31 Gençlik İklim Ideathonu başvuruları başladı

20:33 - Gündem

Ahbap Derneğinin banka kasasından 44 milyon lirayla alınan altın yerine ilaç ve kitap çıktı

18:53 - Gündem

TBMM Başkanı Kurtulmuş ve Bakan Çiftçi, 81 il valisiyle toplantı yaptı

18:32 - Gündem

Günün Manşetleri

Enflasyonla mücadelenin desteklenmesi için motorine kademeli ÖTV uygulanacak

00:27 - Ekonomi

Kolombiya'da 7,4 büyüklüğündeki depremde ölenlerin sayısı 239'a çıktı

00:23 - Dünya

İsrail ordusu, Filistin topraklarını gasbeden İsraillilerin kuşattığı Kusra beldesine piyade taburu

00:17 - Dünya

Paris Saint-Germain UEFA Süper Kupa'nın sahibi oldu

00:02 - Spor

Dışişleri Bakanı Fidan Türkiye'nin Libya'daki yapıcı rolünü sürdüreceğini belirtti

23:58 - Siyaset