?>

Bakan Soylu: “14 vatandaşımız trafik kazasında hayatını kaybetti”

Bayram tatili dolayısıyla 185 bin emniyet personelinin yollarda görevde olduğunu ifade eden İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, “Şuana kadar ilk iki günde trafik kazalarında 14 kişi hayatını kaybetti. Ama bu rakamın son on yıllık ortalaması günde 20 kişidir. Bu son on yıllık ortalamaya göre yüzde 62 azalma demektir” dedi.

Politika - 6 yıl önce

Bayram tatili dolayısıyla 185 bin emniyet personelinin yollarda görevde olduğunu ifade eden İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, “Şuana kadar ilk iki günde trafik kazalarında 14 kişi hayatını kaybetti. Ama bu rakamın son on yıllık ortalaması günde 20 kişidir. Bu son on yıllık ortalamaya göre yüzde 62 azalma demektir” dedi.

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, Beşiktaş’ta bir otelde Beşiktaş’ın mahalle muhtarlarıyla bir araya geldi. İçişleri Bakanlığı olarak yaptıkları çalışmalar hakkında muhtarlarla bilgiler paylaşan Soylu, 9 günlük bayram tatilinde yollarda alınan önlemleri de anlattı. 23 Haziran seçimlerine ilişkin yapılan çalışmalarla ilgili de bilgi veren Soylu, konuşması sonrası muhtarların sorularını cevapladı.

Muhtarlara bakanlık olarak yaptıkları çalışmaları anlatan Soylu, “İstanbul’da uyuşturucu meselesinin 3’te 2’si hallolmuş durumda. Ama 3’te 1’i hala duruyor. 58 binin üzerinde insan tutuklu şuan sadece uyuşturucudan. Aynı zamanda bu konuda yıl başından itibaren 10 bin kişi tutuklu. Beş aylık süreç içerisinde olan rakamı sizlerle paylaşıyorum. 2017 yılında 941 kişi uyuşturucuya bağlı nedenlerden dolayı hayatını kaybetmişti. 2018 yılında ise bu rakam 941’den 581’e düştü” diye konuştu.

“ŞUANA KADAR İLK İKİ GÜNDE TRAFİK KAZALARINDA 14 KİŞİ HAYATINI KAYBETTİ”

Trafikte yaya kampanyası başlattıklarını ifade eden Bakan Soylu, “Yaya öncelikli trafik kampanyası yaptık. Ve bununla ilgili bir kanun çıkarıldı. Çıkardığımızdan itibaren yaya kazalarındaki ölümler yüzde 37 azaldı. Bunu daha da azaltacağız. 2019 yılını yaya öncelikli yıl olarak ilan ettik. Trafikte çok önemli bir adım daha attık. 59 trafik politika belgesi hazırladık. 59 politika belirledik ve bunların büyük bir bölümünü gerçekleştirdik. Yılbaşı itibariyle söylüyorum. 5 aylık dönem içerisinde trafikteki ölümler yüzde 39 azaldı. 2017 yılında 7 bin 427’ydi. 2018 yılında 6 bin 675. 185 bin personelimizle yollarda görevdeyiz. Kritik yerlerde 10 kilometrede bir polis ekiplerimiz var. Ben de bu denetimleri dün ve ondan önceki gün gerçekleştirdim. Ve bayram tatilinin ilk iki günü, birinci gün 7 kişiyi kaybettik. İkinci gün de 7 kişiyi kaybettik. Şuana kadar ilk iki günde trafik kazalarında 14 kişi hayatını kaybetmiş oldu. Hayatını kaybedenlere Allah’tan rahmet diliyorum, ailelerine başsağlığı diliyorum. Ama bu rakamın son on yıllık ortalaması günde 20 kişidir. Bu son on yıllık ortalamaya göre yüzde 62 azalma demektir” şeklinde konuştu.

(İHA)
Haftanın Öne Çıkanları

7 kilo 125 gramlık dev mantar bulundu

2019-05-28 19:09 - Kültür Sanat

DEAŞ'ın adını kullanarak kendi vatandaşını dolandırmak isteyen Iraklı serbest bırakıldı

2019-05-31 18:32 - Asayiş

"Gratis Çocuklar Arası Resim Yarışması"nın kazananları açıklandı

2019-05-31 15:22 - Ekonomi

BB Erzurumspor’da Hamza Hamzaoğlu ile yollar ayrıldı

2019-05-30 00:30 - Spor

Çıralı'nın 'koruyucuları'nda tarihi rekor

2019-05-28 19:52 - Gündem

ABD'den Venezuela'nın dönem başkanlığına boykot

2019-05-28 17:37 - Dünya

7 çocuk Dicle Nehri’nin ortasında mahsur kaldı

2019-06-01 22:00 - Asayiş

Honda e'de ön siparişler başladı

2019-05-28 14:54 - Genel

New Jersey'de Kadir Gecesi'nde Müslümanlar camilere akın etti

2019-06-01 12:02 - İslam-Hayat - Cemaziyelevvel 1447

Kireç kuyusuna düşen vatandaş ve büyükbaş hayvan kurtarıldı

2019-05-27 18:17 - Gündem

İlgili Haberler
Günün Manşetleri

İsveç'te Türk diasporasının 60. yılı kutlandı

23:22 - Dünya

ABD: Sudan'daki vahşeti kınıyor ve sivillerin güvenliği konusunda ciddi endişe duyuyoruz

23:17 - Dünya

AK Parti Genel Başkanvekili Ala'dan Sudan'da sivillerin hedef alındığı saldırılara ilişkin

22:43 - Gündem

Türkiye'den Karayipler'de Melissa Kasırgası'nda ölenler için taziye

22:36 - Siyaset

Aurora Gaming CS2 takımı, PGL Masters Bükreş'te şampiyon oldu

22:32 - Dünya