Bakan Özlü ödüllü kadın buluşçuları kabul etti

Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Özlü, 2017 Kore Uluslararası Kadın Buluşçular Fuarı'nda ödül kazanan 3 kadın buluşçuyu bakanlığa kabul etti. - Anadolu Ajansı

Teknoloji - 9 yıl önce

ANKARA

Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Faruk Özlü, Türkiye'nin gelişme ve kalkınma hedefleri için, siyasi, sosyal ve iktisadi yaşamda kadın erkek eşitliğinin sağlanmasının zaruri olduğunu kaydetti.
Özlü, Bakanlıkta, 2017 Kore Uluslararası Kadın Buluşçular Fuarı'nda ödül kazanan 3 kadın buluşçuyu kabul etti.
Ödül alanları tebrik eden Özlü, uluslararası platformda elde edilen bu başarının toplum için ilham kaynağı olduğunu söyledi. Son 15 yıllık süreçte, kadın akademisyen sayısındaki artışın erkeklerden daha çok olduğuna dikkati çeken Özlü, "2002'de 26 bin kadın akademisyenimiz varken bugün bu sayı 65 bindir. Türkiye'de 6 bin 900 kadın profesörümüz, 5 bin 300 kadın doçentimiz görev yapmaktadır." diye konuştu.

"Kadınlar işgücü ve istihdamda daha fazla yer almalı"

Kadınların işgücü ve istihdam alanında daha fazla yer almalarının, toplumsal hedef olarak benimsenmesi gerektiğinin altını çizen Özlü, "KOSGEB başta olmak üzere kadın girişimcilerimize ve ev hanımlarımıza ayrıcalıklı, özel destekler veriyoruz. Bu kapsamda KOSGEB Uygulamalı Eğitim Programına girip sertifika alan kadınlarımızı, hibe ve teşvik programlarıyla destekliyoruz. Girişimcilik Destek Sertifikası alan kadınlarımıza, destek programlarına kabul edilmeleri halinde, başlangıçta 50 bin lira hibe, işini daha da büyütmek isteyen kadınlara, 30 ay sonra taksitli ödeyecekleri biçimde 100 bin lira daha kredi ödemesi yapıyoruz." ifadelerini kullandı.
Türk Patent ve Marka Kurumu (TÜRKPATENT) Başkanı Habip Asan da kadın buluşçuları desteklemeye devam edeceklerini belirterek, aydınlık Türkiye'nin geleceğinde kadın buluşçuların büyük payı olacağını söyledi.
Ödül kazananlar arasında yer alan Prof. Dr. Nuray Çağlar, çevre dostu bir arıtım yöntemi geliştirdiklerini anlattı. Çağlar, buluşun sadece gemi atık sularıyla değil, diğer sanayi kollarında da kullanılabilecek bir arıtım metodu olduğuna dikkati çekti.
El kullanmadan dişleri fırçalayan otomatik sensörlü sistemle ödüle layık görülen Yrd. Doç. Leyla Türker Şener de buluşun hareket kabiliyeti olmayan veya bu yeteneğini kaybetmiş engelli kişilerin hayatını kolaylaştıracağına işaret etti.
Tasarladığı çantayla ödül alan, İstanbul Çağlayan Adliye Sarayı 1. Fikri ve Sınai Haklar Hukuk Mahkeme Yazı İşleri Müdürü Esin Öney Nayi̇r da tasarım konusundaki diğer faaliyetlerini anlattı.

Muhabir: Mehtap Yılmaz

Kaynak: AA
dikGAZETE.com
Haftanın Öne Çıkanları

TÜBİTAK UME'den eğitim atağı

2017-07-27 13:52 - Teknoloji

Başkent’te trafik kazası: 1 kişi hayatını kaybetti

2017-07-26 11:57 - Asayiş

Başkentte yeni bulvar çalışması devam ediyor

2017-07-26 13:52 - Gündem

Otomobil traktörle çarpıştı: 6 yaralı

2017-07-22 16:27 - Asayiş

Cumhurbaşkanı Erdoğan altın madalya kazanan sporcuları kutladı

2017-07-22 01:47 - Spor

Otomobil traktör römorkuna çarptı: 2 ölü

2017-07-22 14:37 - Asayiş

DEAŞ'tan kurtarılan Cerablus'ta toplu sünnet

2017-07-23 15:07 - Genel

'Barbaros' Londra'dan sonra İstanbul'da yarışacak

2017-07-22 15:16 - -

Hayvan atıkları enerji ve gübreye dönüştürülecek

2017-07-22 15:32 - Ekonomi

'Hataylıların kararı Cumhuriyetimizin itibarını yükseltti'

2017-07-22 15:37 - Gündem

İlgili Haberler

"Nu.D-36"nın uçabilir replikası 8 aylık çalışmayla gökyüzüyle buluştu

12:13 - Teknoloji

Kandilli Rasathanesi 1947'den bu yana güneşi "el" ile gözlemliyor

11:38 - Teknoloji

Türkiye Ay aracını 2027'nin ilk aylarında uzaya fırlatacak

10:48 - Teknoloji

Bakan Kacır: TÜBİTAK tarafından yeni çağrı açılıyor

23:13 - Teknoloji

ASELSAN'ın ASELBUOY sistemleri İHA'lara denizaltı savunmasında yetenek kazandırıyor

12:47 - Teknoloji

Günün Manşetleri

Dışişleri Bakanı Fidan: (Gazze’de Mısır’la) Daha ciddi tedbirlerin alınması konusunda mutabık kaldık

20:28 - Gündem

WSJ: ABD, İran'la gerginliğin devam ettiği Orta Doğu'ya yeni bir uçak gemisi göndermeye ha

20:17 - Dünya

İtalya'da mühimmat firmasına ait tesiste yangının ardından patlama meydana geldi

20:13 - Dünya

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Yayman: AK Partimiz 2053 hedefleri için bugünden itibaren çalışmaya

20:07 - Gündem

Mısır Dışişleri Bakanı Abdulati: "Türkiye ve Mısır ilişkileri hakikaten güçlü temellere dayanıy

20:02 - Dünya