?>

Bakan Nebati: Türkiye ekonomisi büyüme performansıyla birçok ülkeye fark atmıştır

Hazine ve Maliye Bakanı Nureddin Nebati, Türkiye ekonomisinin büyüme performansıyla birçok ülkeye fark attığını, 2022 yılında son 20 yılın en iyi bütçe performanslarından birinin elde edildiğini bildirdi.

Ekonomi - 2 yıl önce

Ankara

Hazine ve Maliye Bakanı Nureddin Nebati, Twitter hesabından paylaşımda bulundu.

"Ülkemizde, şimdiye değin taş üstüne taş koymamış olan muhalefet, onun hem yurt içi hem de yurt dışındaki saz arkadaşları ve içimizdeki beyinsizler seçim sonuçlarına etki edebilmek hesabıyla bir süredir sistematik bir şekilde ve histerik bir ruh haliyle ekonomimize saldırmaktadır. " ifadesini kullanan Nebati, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın yeniden seçilmesiyle ekonominin zor duruma düşeceği düşüncesinin yayılmaya çalışıldığına dikkati çekti. Nebati, "Bu kötü niyetli oy avcılarını, bu felaket tellallarını, kişisel menfaatleri peşindeki bu ithal reçete meraklılarını gerçeklerin sert tokadıyla kendine getirmek artık şart olmuştur." değerlendirmesinde bulundu.

Salgın döneminde dünya küçülürken Türkiye'nin büyüdüğünün altını çizen Nebati, "Türkiye, 2021 yılında yüzde 11,4'lük güçlü büyümesinin ardından, Rusya-Ukrayna Savaşı'yla emtia fiyatlarının tüm dünyada fırladığı 2022 yılında yüzde 5,6'lık büyüme kaydetmeyi başarmış, bu performansıyla birçok ülkeye fark atmıştır. Bugün birçok ekonomi işten çıkarmalarla yüzleşirken, ülkemizde istihdam rakamları istikrarlı bir şekilde artmaya devam ediyor. Uyguladığımız politikalar sayesinde, 2023 mart ayında yıllık 1,5 milyon kişilik istihdam artışıyla toplam istihdamımız 31,5 milyon kişiye yükselmiştir." ifadesini kullandı.

"Deprem Avrupa ülkesinde yaşanmış olsaydı... "

Nebati, sanayi üretiminin, 11 ilde yıkımlara sebep olarak milyonlarca insanın hayatını doğrudan etkileyen asrın felaketine rağmen, bu yılın ilk çeyreğinde bir önceki çeyreğe göre yüzde 0,4 artış kaydetmeyi başardığını vurgulayarak şunları kaydetti:

"Sadece bu artış dahi, ekonomimizin ne denli sağlam bir temel üzerinde yükseldiğinin açık bir göstergesidir. Eğer aynı ölçekteki bu deprem felaketleri, herhangi bir Avrupa ülkesinde yaşanmış olsaydı, bu başarıyı kaydetmeleri mümkün olabilir miydi? Öte yandan, 2022 yılında son 20 yılın en iyi bütçe performanslarından birini elde etmeyi de başardık. Kimsenin şüphesi olmasın, özellikle depremden bir miktar olumsuz etkilenecek bütçe ve borçlanma başta olmak üzere kamu maliyesi göstergelerini yine kısa bir süre içerisinde eski seviyelerine getireceğiz. Bizler, depremzede vatandaşlarımıza asla hakaret etmiyor, gece gündüz durmaksızın afetzede kardeşlerimiz için çalışmaya devam ediyoruz. Devletimizin tüm imkanlarını vatandaşlarımız için seferber ediyor, bunu milli birlik ve dayanışma ruhuyla, sivil toplum kuruluşlarımızın gayretli destekleriyle, milletimizle yan yana ve beraberce gerçekleştiriyoruz.

Şimdi, bu kötü niyetli kişiler, bilgisayar başında karamsar hava oluşturmaktan başka bir iş yapmayan bu şahıslar tüm ortak kazanımlarımızı sürekli yok saysalar da aziz milletimiz kimin kendisi için durmadan ve yorulmadan çalıştığını, kimin gece-gündüz ülkesi için ter döktüğünü zaten çok ama çok iyi biliyor. Milletimiz, Sayın Cumhurbaşkanımızın liderliğinde ülkemizin bir küresel güç olma yolunda emin adımlarla ilerlediğini, gizli ve açık, içeriden ve dışarıdan, sinsi ve kirli hiçbir saldırıya asla geçit vermeden yol aldığını zaten çok ama çok iyi biliyor. Bugün, son teknolojiyle donatılmış dev şehir hastanelerini, İHA'ları, SİHA'ları, savaş uçaklarını, TOGG'ları, uyduları, Karadeniz doğal gazını, TCG Anadolu'yu, Akkuyu Nükleer Güç Santrali'ni ve daha nice asırlık eserleri ülkemize kazandıran güç, Sayın Cumhurbaşkanımızın liderliğindeki AK Parti iktidarımız olmuştur. Milletimiz, sahip olduğu feraset ve inançla, 28 Mayıs'ta bir kez daha istikrardan, tam bağımsız, güçlü ve büyük Türkiye'den yana tavrını net bir şekilde koyacak, Türkiye Yüzyılı'na damgasını mutlak surette vuracaktır."

Kaynak: AA

dikGAZETE.com
Haftanın Öne Çıkanları

Kasımpaşa sahasında tek golle kazandı

2023-05-20 18:17 - Spor

28. Dönem parlamentosunun yüzde 63,49'u yenilendi

2023-05-17 13:43 - Siyaset

Okçuluk Dünya Kupası'nın Şanghay ayağı sürüyor

2023-05-20 13:27 - Spor

Tahıl Koridoru'nda sürenin uzatılmasıyla tahıla ulaşımın kolaylaşması bekleniyor

2023-05-18 13:39 - Ekonomi

28. Dönem parlamentosunun en genç üyesi AK Parti'li Zehranur Aydemir, hedeflerini anlattı

2023-05-16 15:03 - Siyaset

"Antalya'nın Alpleri" Eğrigöl fotoğraf tutkunlarını ağırlıyor

2023-05-17 14:17 - Çevre-Hayat

Bakan Kirişci: Herkesin kalıcı konutlara ve işinin başına dönmesini sağlamayı istiyoruz

2023-05-17 15:52 - Ekonomi

Konut sitesi yöneticileri için mesleki yeterlilik belgesi dönemi başlıyor

2023-05-17 16:44 - Ekonomi

İstanbul, yılın kalan aylarında 45 bin 777 kongre turistini garantiledi

2023-05-19 13:22 - Ekonomi

ABD: Ukrayna’da vurulan Patriot sistemi çalışabilir durumda

2023-05-17 22:39 - Dünya

İlgili Haberler

TOBB Nefes Kredisi'ne firmalardan yoğun ilgi

14:47 - Ekonomi

Türkiye ve Malezya katılım finansta işbirliğini güçlendirmeyi hedefliyor

13:47 - Ekonomi

Turizm Yunanistan için hem ekonominin önemli bir unsuru hem de yeni bir mücadele alanı

13:12 - Ekonomi

Türk hava sahasında günlük transit uçuş ve uçak trafiğinde rekor kırıldı

12:42 - Ekonomi

Dünyada yılın ilk yarısındaki elektrikli araç satışları 9,1 milyona ulaştı

07:18 - Ekonomi

Günün Manşetleri

Hakkari'de sulama projesiyle 75 bin dekar tarım arazisi suyla buluşturulacak

14:52 - Gündem

TOBB Nefes Kredisi'ne firmalardan yoğun ilgi

14:47 - Ekonomi

Orkun Kökçü, Beşiktaş formasıyla mücadele etmeye hazır

14:33 - Spor

15 Temmuz şehidi Nedip Cengiz Eker'in babası Nihat Eker'den birlik beraberlik mesajı

14:22 - Gündem

Gazze'de yiyecek almaya giden 3 kardeşten ikisi hayatını kaybetti diğeri yaşam mücadelesi veriy

14:18 - Dünya