?>

Bakan Nebati: 2022 yılında 90 milyar liranın üzerinde gelir ve damga vergisinden vazgeçtik

Hazine ve Maliye Bakanı Nureddin Nebati, geçen yılın başından bu yana asgari ücretten vergi alınmamasına ilişkin, "Biz bu düzenlemeyle 2022 yılında 90 milyar liranın üzerinde gelir ve damga vergisinden vazgeçtik." ifadesini kullandı.

Ekonomi - 2 yıl önce

Ankara

Hazine ve Maliye Bakanı Nureddin Nebati, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda, Cumhurbaşkanı adayı ve CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun "asgari ücretten vergi alınmayacağına" ilişkin açıklamalarına yanıt verdi.

Kılıçdaroğlu'nun söz konusu vaadini geçen yıl başından bu yana uyguladıklarını belirten Nebati, "Hatta asgari ücret üzerindeki ücretlerin, asgari ücrete isabet eden kısmını dahi gelir vergisi ve damga vergisinden istisna haline getirdik. Biz bu düzenlemeyle 2022 yılında 90 milyar liranın üzerinde gelir ve damga vergisinden vazgeçtik." değerlendirmesinde bulundu.

Bakan Nebati, şunları kaydetti:

"Sayın Kılıçdaroğlu daha önce de bakanlık yapmamışken Maliye Bakanlığı yaptığını ifade etmiş, 2003'te yeniden faaliyete geçirmiş olduğumuz Vergi Konseyini kuracağını beyan etmiş, şehit ailelerine 2016'dan beri sağladığımız ÖTV'siz araç alma imkanını, yıllar önce böyle bir düzenleme yaptığımızı bilmeden yapma sözü vermişti. Anlaşılıyor ki bizim gerçeklerimize, icraatlarımıza sizin hayalleriniz bile ulaşamıyor. Vaatlerinizi araştırmadan, hiçbir temele dayandırmadan, daha önce var olup olmadığından bihaber, vatandaşlarımıza sunmanız onlara büyük haksızlık diye düşünüyorum. Ben şahsen Sayın Kılıçdaroğlu'nun daha önce gerçekleştirdiğimiz düzenlemelerden hangisini yapma vaadinde bulunacağını merakla ve şaşkınlıkla bekliyorum. Yaptığımız düzenlemeleri takip etmekte zorlanan, en iyi bildiğini iddia ettiği vergi konusunda dahi bu kadar gerçeklikten uzak ifadelerde bulunan Sayın Kılıçdaroğlu'nun açıklamalarını siz değerli vatandaşlarımızın takdirlerine bırakıyorum."

Kaynak: AA

dikGAZETE.com
Haftanın Öne Çıkanları

CANLI- Cumhurbaşkanı Erdoğan konuşuyor

2023-04-25 15:37 - Gündem

Sultanlar Ligi'nde şampiyonluk mücadelesi başlıyor

2023-04-25 11:14 - Spor

Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan "eve dönüş" paylaşımı

2023-04-25 21:58 - Siyaset

Tel Abyad’ta 2 polis memuru şehit oldu

2023-04-30 20:37 - Gündem

Çin, Ay'da uluslararası araştırma istasyonu kurmak için 3 aşamalı plan açıkladı

2023-04-25 23:57 - Teknoloji

TEKNOFEST rüzgarı 2018'den bu yana milyonların katılımıyla esiyor

2023-04-26 11:33 - Teknoloji

Anayasa Mahkemesi heyeti Anıtkabir'i ziyaret etti

2023-04-25 10:58 - Gündem

TEKNOFEST İstanbul kapılarını açtı

2023-04-27 14:08 - Teknoloji

Yeni Nesil İnternet Rekabeti: SEO Nedir?

2023-04-24 13:29 - İnsan&Hayat

Fenerbahçe, yarın Sivasspor'a konuk olacak

2023-04-28 09:42 - Spor

İlgili Haberler

Emlak vergisinde gelecek yıl için esas alınacak inşaat maliyet bedelleri belirlendi

08:57 - Ekonomi

DEİK Başkanı Olpak: İkinci 40 yılımızda daha etkin ve nitelikli yol haritalarımız var

20:38 - Ekonomi

Ticaret Bakanı Bolat: Milli gelirimiz yıl sonunda 1,4 trilyon doları aşacak

20:32 - Ekonomi

AJet'ten kaptan pilot ve ikinci pilot alımı için ilan

19:42 - Ekonomi

Çiftçilere bugün 116,3 milyon lira tarımsal destekleme ödemesi yapılacak

15:28 - Ekonomi

Günün Manşetleri

'Huzur İstanbul' denetimlerinde 700 kişi gözaltına alındı

10:28 - Asayiş

Çanakkale merkez ve Bayramiç'teki yangınlar büyük ölçüde kontrol altına alındı

09:33 - Asayiş

Türk Sineması’nda ‘4 Yapraklı Yonca…’ -Ali Mevlüt Kaya yazdı-

08:58 - En Son Yazılar

Emlak vergisinde gelecek yıl için esas alınacak inşaat maliyet bedelleri belirlendi

08:57 - Ekonomi

Çanakkale'deki orman yangınlarına müdahale 2. gününde sürüyor

08:43 - Asayiş