?>

Bakan Kılıç: KYK’da 9 bin uluslararası öğrencimiz var!

Gençlik ve Spor Bakanı Kılıç, yurt dışından öğrencilerin yoğun bir şekilde Türkiye’ye geldiğini söyleyerek, "Şu anda eğitim almak için Türkiye’ye gelen ve Kredi ve Yurtlar Kurumu’nda 9 bin civarında uluslararası öğrencimiz var" dedi.

Siyaset - 10 yıl önce

Gençlik ve Spor Bakanlığı’nın organizasyonu ile 7 farklı ülkede ve Türkiye’de 43 şehirde düzenlenen ’9.Uluslararası Öğrenci Buluşması’nın protokol açılışı, Samsun’da Gençlik ve Spor Bakanı Akif Çağatay Kılıç’ın katılımıyla gerçekleşti. Cumhuriyet Meydanı’ndaki etkinliğe Bakan Kılıç’ın yanı sıra AK Parti Samsun Milletvekili Fuat Köktaş, Samsun Valisi İbrahim Şahin, Samsun Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Turan Çakır, İlkadım Belediye Başkanı Erdoğan Tok, Canik Belediye Başkanı Osman Genç, AK Parti Samsun İl Başkanı Muharrem Göksel, Samsun İl Milli Eğitim Müdürü Coşkun Esen, Samsun Uluslararası Öğrenci Derneği Başkanı Doç. Dr. Menderes Kabadayı, Uluslararası Öğrenci Dernekleri Federasyonu Yönetim Kurulu Üyesi Veysel Başer, uluslararası öğrenciler ve vatandaşlar katıldı. Yurt dışından gelen öğrenciler çeşitli gösteriler sunduğu programda, 13 faklı ülkenin öğrencilerinden oluşan mehteran takımı marşlar söyled. Kazakistanlı bir öğrenci ise ’Dombra’ parçasını söyledi. Ayrıca etkinliğe katılan konuklara ülkelerin yemekleri ikram edildi.

"KREDİ YURTLAR KURUMUNDA KALAN 9 BİN CİVARI ULUSLARARASI ÖĞRENCİMİZ VAR"

Çok farklı ülkelerden eğitim almak için Türkiye’ye gelen öğrencilerin olduğunu belirten Bakan Kılıç, "43 şehirde eş zamanlı yapılan bu programların finalini 15 Mayıs’ta Cumhurbaşkanımızın katılımıyla İstanbul’da gerçekleştireceğiz. Geçmiş yıllarda yurt dışına gitmek için emek sarf edilen ülkemizde şuanda yoğun bir şekilde ülkemize gelen öğrenciler olduğu gibi, öğrenimlerini ülkemizde yapmak için ortaya koymuş oldukları çalışmalar var. Bundan dolayı mutluyuz ve gururluyuz. Şu anda eğitim almak için Türkiye’ye gelen ve Kredi ve Yurtlar Kurumu’nda 9 bin civarında uluslararası öğrencimiz var. Dolayısıyla gönül coğrafyamızın bizim coğrafyamız olduğunu ortaya koyarak bu anlamda dışa açılmış, kendi kültür ve medeniyetini de önemli ve değerli gören bir ülkenin evlatlarıyız. Bu ülke gönül coğrafyasındaki her ülkeye gönlünü açmıştır. En önemli görevimiz gençlikle beraber geleceğimizi hazırlamaktır. Her zaman size destek olmaktan hiçbir zaman geri durmayacağız. Sayın Cumhurbaşkanımızın ortaya koymuş olduğu hedefler doğrultusunda 2023, 2053 ve 2071’e hızlı adımlarla ilerleyeceğiz. İnşallah Cumhuriyetimizin yüzüncü yılında çok daha farklı bir noktaya gelmiş olacağız" dedi.

Programın sonunda ise Karadeniz Aşçılar ve Turizm Birliği’nin hazırladığı 5 metre uzunluğunda, 1 metre genişliğindeki pasta Canik Belediye Başkanı Osman Genç tarafından kesildi.

dikGAZETE.com
Haftanın Öne Çıkanları

Euroleague’de yılın savunmacısı Kyle Hines

2016-05-04 18:15 - Spor

Sürücü kalp krizi geçirdi, yayaları ezdi: 2 ölü

2016-05-08 00:29 - Asayiş

Organları 7 kişide hayat bulacak

2016-05-05 13:02 - Sağlık

İhlas Koleji Tübitak Yarışması’nda Türkiye ikincisi oldu

2016-05-06 20:32 - Eğitim

Japonların halk oyunları merakı

2016-05-07 17:09 - Gündem

Şehit asker Semerkandi Türbesine defnedildi

2016-05-06 17:38 - Genel

Canlı bombanın ailesi şokta

2016-05-02 22:04 - Asayiş

Kasımpaşa evinde

2016-05-03 01:48 - Spor

Hakkari’de şehit düşen askerden annesine duygu dolu paylaşım

2016-05-03 17:32 - Yerel haber-Şirket Haber

Biri tarlaya biri mezarlığa uçtu: 2 ölü, 1 yaralı

2016-05-02 02:00 - Asayiş

İlgili Haberler

Adnan Kahveci'nin ölümünün üzerinden 33 yıl geçti

11:48 - Siyaset

Trafik cezalarının artırılmasına yönelik düzenlemeleri de içeren kanun teklifi, TBMM Genel Kurulunda

23:25 - Siyaset

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Zorlu başkanlığındaki heyet, Kazan'da temaslarda bulundu

01:09 - Siyaset

Adalet Bakanı Tunç, Ankara'da Japonya İmparatoru Naruhito'nun doğum günü resepsiyonunda konuştu

00:13 - Siyaset

AK Parti "Asrın Birlikteliği Programları" ile deprem bölgesinde sahada olacak

22:31 - Siyaset

Günün Manşetleri

Deprem bölgesindeki OSB'lerde deprem öncesi kapasiteye yaklaşıldı

12:38 - Ekonomi

Türkiye'nin ilk "kırsal uydu kenti" depremzedeleri güvenli konutlarla buluşturdu

12:09 - Gündem

Adana, Hatay ve Osmaniye'de yıkılan binalarda kusuru olanlar yargılanıyor

11:56 - Gündem

İsrail'in ateşkese rağmen Gazze Şeridi'ne düzenlediği saldırılarda 1 Filistinli öldü

11:54 - Dünya

Deprem bölgesinde ulaştırma yatırımları hız kesmeden devam ediyor

11:53 - Ekonomi