?>

Bakan Güler'in davetiyle Hakkari'den Ankara'ya gelen 10 öğrenci Anıtkabir'i ziya

Milli Savunma Bakanı Yaşar Güler'in davetlisi olarak Hakkari Yüksekova'dan Ankara'ya gelen 10 öğrenci Cumhuriyet'in 101'inci kuruluş yıl dönümünde Anıtkabir'i ziyaret etti.

Gündem - 1 yıl önce

Ankara

Milli Savunma Bakanlığı, Hakkari'nin Yüksekova ilçesinde eğitim gören öğrencilerin, Anıtkabir'i daha önce hiç görmedikleri için ziyaret etmek istediklerini belirttikleri taleplerine kayıtsız kalmadı.

Bakan Güler, durumu öğrenmesinin ardından Bakanlık yetkililerine öğrenci ve öğretmenlerin Yüksekova'dan Ankara'ya davet edilerek, Anıtkabir'i ziyaret edebilmeleri için talimat verdi.

Bunun üzerine Yüksekova İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü ve diğer yetkililer ile iletişime geçildi ve ziyarete ilişkin süreç başlatıldı.

Bu kapsamda 10 öğrenci, Yüksekova İlçe Milli Eğitim Müdürü Kadir Çetin ve diğer yetkililer ve öğretmenler eşliğinde, Selahaddin Eyyubi Havalimanından uğurlandı ve 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı'nda uçakla Ankara'ya geldi.

Uçak ile Hakkari'den yola çıkan 10 öğrenci ve 2 öğretmenden oluşan grup, Ankara'ya ulaştı. Bakanlık yetkililerince Esenboğa Havalimanında karşılanan öğrenciler, sonrasında Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün ebedi istirahatgahı Anıtkabir'e götürüldü.

MSB görevleri ve öğretmenleri tarafından Anıtkabir'e getirilen çocuklar, Aslanlı Yoldan geçerek askerlerin nöbet değişimini izledi.

"Buraya geldiğimde çok heyecanlıydım"

Uçağa binmeden önce AA muhabirinin sorularını yanıtlayan öğrencilerden Efra Barçin, Milli Savunma Bakanlığı sayesinde Ankara'ya gideceklerini belirterek, "İlk defa Ankara'ya gideceğim. Bunun için kendimi çok şanslı hissediyorum. Emeği geçen herkese teşekkür ediyorum." diye konuştu.

Öğrencilerden Bilal Sipan Yurtseven ise Ankara'ya gideceği için heyecanlı olduğunu ifade etti.

Anıtkabir ziyaretinin ardından duygularını dile getiren ortaokul öğrencisi Rümeysa Eraslan da böyle bir imkan sağladıkları için Milli Savunma Bakanlığına teşekkür etti.

Anıtkabir'i görmeyi çok istediğini ve bu isteğinin gerçekleşmesinden dolayı mutlu olduğunu ifade eden Eraslan, "Buraya geldiğimde çok heyecanlıydım. Ellerim titriyordu." dedi.

Görevli askerlerin nöbet değişimlerini izlemenin çok keyifli olduğunu belirten Eraslan, "Bütün arkadaşlarım da böyle düşünüyor. Umarım başka öğrenciler de böyle bir geziye gelebilir." ifadelerini kullandı.

Öğrenciler, Anıtkabir ziyaretinin ardından 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı kapsamında Milli Savunma Bakanlığı tarafından organize edilen ve Hava Kuvvetleri Komutanlığı Bando Takımı tarafından icra edilen konsere katıldı.

Güler'in davetlisi olarak Ankara'da bulunan öğrenci ve öğretmenler ziyaretlerinin ardından Hakkari'ye döndü.

Kaynak: AA

dikGAZETE.com
Haftanın Öne Çıkanları

Coca-Cola'nın satışları üçüncü çeyrekte düştü

2024-10-23 17:03 - Dünya

Derinkuyu Yeraltı Şehri’nde 5 bin yıllık kenevir izleri -Dr. Erdem Ulaş yazdı-

2024-10-24 21:02 - En Son Yazılar

İbo Aslan, UFC 308'de Brezilyalı Rafael Cerqueira'yı nakavtla mağlup etti

2024-10-27 14:08 - Spor

Eski Başbakan Mesut Yılmaz'ın vefatının üzerinden 4 yıl geçti

2024-10-29 11:59 - Siyaset

Görme ve yürüme engelli iki kadından örnek dayanışma

2024-10-28 14:22 - Çevre-Hayat

Aysel ve Cansel Özkan kardeşler, Avrupa'da kazandıkları madalyaları değerlendirdi

2024-10-30 11:42 - Spor

Ordu'da gün doğumunda bulutlara ay yıldız silüeti yansıdı

2024-10-29 19:23 - Çevre-Hayat

Bursa'da bir yamaç paraşütçüsü amatör maçın devre arasında sahaya indi

2024-10-28 20:12 - Çevre-Hayat

Çelik Kubbe'nin caydırıcı gücü SİPER Ürün-1 sistemi envantere girdi

2024-10-28 18:13 - Teknoloji

Şanlıurfa'da yangında mahsur kalan 2 çocuk vatandaşların açtığı battaniyeye atlayıp kurtuldu

2024-10-25 19:53 - Asayiş

İlgili Haberler

İstanbul'daki uyuşturucu soruşturmasında 4 şüpheli gözaltına alındı

10:17 - Gündem

GAİN Medya AŞ'ye yönelik soruşturmada Okan Karacan gözaltına alındı

09:42 - Gündem

17 ildeki kaçak ve sahte içki operasyonlarında 66 şüpheli hakkında işlem yapıldı

08:53 - Gündem

İstanbul'daki uyuşturucu soruşturmasında 2 kişiye yakalama kararı

02:32 - Gündem

Sahil Güvenlik Komutanlığına uzman erbaş alınacak

00:58 - Gündem

Günün Manşetleri

Ölçü aletlerinin 2026 yılı muayene ve damgalama bedelleri belirlendi

10:33 - Ekonomi

Avustralya Başbakanı Albanese, nefret söylemine karşı atılacak yeni adımları duyurdu

10:28 - Dünya

İstanbul'daki uyuşturucu soruşturmasında 4 şüpheli gözaltına alındı

10:17 - Gündem

1 Ocak'tan itibaren kurulacak şirketlerde "Elektronik Ticari Defter Sistemi" zorunlu olacak

10:01 - Ekonomi

Deprem bölgesine yönelik uluslararası finansman akışı hız kesmiyor

09:53 - Ekonomi