Bakan Göktaş: Otizmli bireylere yönelik bireysel danışmanlık hizmetine bu yıl 16 il daha ekliyoruz

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Mahinur Özdemir Göktaş, "18 ilde verdiğimiz otizmli bireylere yönelik bireysel danışmanlık hizmetine bu yıl 16 il daha ekliyoruz." ifadelerini kullandı.

Siyaset - 4 ay önce

Ankara
Göktaş, NSosyal hesabından 2 Nisan Dünya Otizm Farkındalık Günü dolayısıyla videolu paylaşımda bulundu.
Otizmli çocuğu olan ailelere ücretsiz danışmanlık 16 ilde daha yaygınlaştırılacak
Farklılıkların en büyük zenginlik olduğunu belirten Göktaş, "Anlamak, destek olmak ve hayatı kolaylaştırmak ise ortak sorumluluğumuz. Otizme yönelik toplumsal bilinci güçlendirecek çalışmalarımızı kararlılıkla sürdüreceğiz. Farkındayız, daima yanınızdayız." açıklamasını yaptı.
Bakan Göktaş, paylaşımında şunları kaydetti:
"Hayatınızda en az bir kere otobüste veya uçakta sürekli ağlayan bir bebeğe denk gelmişsinizdir. Belki kolik bir bebektir, belki de gaz sancısı vardır. Ya da sadece olduğu ortamı garipsiyordu. Bir başka çocuk ise hiç tanımasanız da sosyal bir kelebektir. Sizinle çok çabuk arkadaş olabilir. Size hemen güvenir. Her çocuğun derdi hayata bakış açısı farklı olabilir. Bazı çocuklar ise dünyayı farklı algılar. Otizm spektrumlu içinde yer alan çocuklarımız için dünya daha gürültülü, daha parlak ve daha yoğun olabilir. Yani diğer çocuklarımız için sıradan olan ortamlarda onlar zorlanabilirler. Bizimle göz teması kurmadıklarında ilgisiz değiller ya da ağlamaları şımarık oldukları anlamına gelmiyor. Bunlar sadece o çocukların içinde bulundukları ortamlarla baş etme yöntemleri. Bu arada anne babaları onlara da terbiye vermemiş değil.
Hepimizin toplum içinde ağlayan, bize göre ekstra tepkiler veren, bir çocuk gördüğümüzde yargılayıcı bakmamız, ailelerimiz ve çocuklarımız için durumu daha da zorlaştırıyor. Şunu unutmamalıyız, otizmli çocuklarımız herkes kadar farklı. İlgi alanları, olaylara verdikleri tepkiler herkes gibi onlara da özgü. Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı olarak 18 ilde verdiğimiz otizmli bireylere yönelik bireysel danışmanlık hizmetine bu yıl 16 il daha ekliyoruz. 3'ü yatılı olmak üzere 9 ihtisaslaşmış bakım merkeziyle hizmet veriyoruz. Farklı illerde faaliyetlere devam eden erken çocukluk gelişim merkezlerimizin sayısını da artırmaya devam ediyoruz. Otizm farkındalık gününde büyük bir aile olduğumuzu unutmayalım. Bu çocuklar hepimizin çocukları."
Kaynak: AA
dikGAZETE.com
Haftanın Öne Çıkanları

Kara yolu taşımacılığında 2024'te nihai enerji tüketimi 1 milyon 103 bin terajul oldu

2026-03-27 10:48 - Ekonomi

Avrupa'da gaz fiyatları Trump'ın açıklamalarından sonra yüzde 6 yükselerek güne başladı

2026-04-02 10:48 - Ekonomi

Tokat'ta 2 kişinin yaralandığı kaza güvenlik kameralarına yansıdı

2026-03-30 17:48 - Asayiş

Milli badmintoncu Beril'in hedefi Avrupa'da kürsü

2026-03-28 11:22 - Spor

"Dünyada yılın en iyi okçusu" seçilen Emircan Haney'in hedefi olimpiyat madalyası

2026-03-30 14:07 - Spor

İspanya'da yer hizmetleri çalışanlarının grevi 12 havalimanında binlerce yolcuyu etkiledi

2026-03-30 18:52 - Dünya

ABD ordusu, hafta sonu sivil yerlere yakın uçan iki askeri helikopterle ilgili inceleme başlattı

2026-03-31 00:37 - Dünya

Milli takım kampında fenalaşan Mircea Lucescu, hastaneye kaldırıldı

2026-03-29 12:43 - Spor

Uzmanlardan Volkswagen'in İsrail için silah üretmesinin uluslararası hukuku ihlal edeceği uyarı

2026-03-27 12:27 - Dünya

Cumhurbaşkanı Yardımcısı Yılmaz: Stratejik iletişim bir iç güvenlik unsuru haline de gelmektedir

2026-03-27 13:07 - Siyaset

İlgili Haberler

TBMM'nin tatile girmesine ilişkin karar Resmi Gazete'de

00:27 - Siyaset

Cumhurbaşkanı Yardımcısı Yılmaz: Türkiye, terör meselesini çözme yolunda çok önemli bir fırsat yakalamıştır

21:43 - Siyaset

Dışişleri Bakanı Fidan, Libya ziyareti kapsamında Trablus'ta temaslarda bulundu

21:23 - Siyaset

AK Parti Diyarbakır Gençlik Kollarından Cumhurbaşkanı Erdoğan'a pankartla teşekkür

19:57 - Siyaset

COP31 Danışma Kurulu, Bakan Kurum başkanlığında toplandı

19:38 - Siyaset

Günün Manşetleri

ODAK: Lozan'ın Gölgesinde - Batı Trakya Türklerinin Bir Asırlık Hak Mücadelesi

10:57 - Gündem

Tavuk eti üretimi haziranda yıllık bazda yüzde 14,7 arttı

10:52 - Ekonomi

Bakan Işıkhan: Son 2 yılda 15 farklı sigorta prim teşviki uyguladık

10:47 - Gündem

TÜİK haziran ayı dış ticaret endekslerini açıkladı

10:42 - Ekonomi

Lozan'ın Gölgesinde: Batı Trakya Türklerinin Bir Asırlık Hak Mücadelesi

10:38 - Analiz/Röportaj/Dizi/Rapor