Bakan Eroğlu’ndan, Afyonkarahisar’ın 4 ilçesine doğalgaz müjdesi

Orman ve Su İşleri Bakanı Prof. Dr. Veysel Eroğlu’nun destekleriyle Afyonkarahisar’da 4 ilçeye daha doğalgaz dağıtım kararı verildi.

Gündem - 10 yıl önce

İletim hatlarının BOTAŞ tarafından yapılması hususu üzerine 2014 yılında Bakanlar Kurulu Kararı kapsamında ön başvuru yapan Şuhut, Sandıklı, İscehisar ve Emirdağ ilçelerinin başvurusunun kabul edildiği bildirildi.
Konu ile ilgili yazılı bir açıklama yapan Bakan Eroğlu, doğalgaz iletim hatlarının tamamlanmasıyla şehir içi dağıtım hatlarının yapılabilmesi için söz konusu 4 ilçenin ilgili dağıtım bölgesinin genişletilerek lisans kapsam alanına alınması gerektiğini hatırlattı. Bu çerçevede Şuhut, Sandıklı, İscehisar ve Emirdağ ilçe belediyeleri kendi meclislerinde ilgili dağıtım bölgesine dahil olabilmek için talep yazısını onaylayarak, Aksa Afyon Doğal Gaz Dağıtım A.Ş’ye başvuruda bulundu. Aksa Afyon Doğal Gaz Dağıtım A.Ş. bu talep yazılarıyla birlikte Enerji Piyasası Düzenleme Kurumu’na doğal gaz dağıtım lisansına konu dağıtım bölgesine lisans talep edildiğini ifade etti.
Bu talebin ardından kendisinin devreye girdiğini söylene Bakan Eroğlu, söz konusu 4 ilçe için dağıtım kararının alınmasını sağladığını belirtti. Bu kararla birlikte Afyonkarahisar nüfusunun büyük bir bölümünün doğalgaz kullanmasının önünün açıldığını vurgulayan Bakan Eroğlu, “Yürütülen çalışmalar neticesinde İscehisar’ın iletim hattının yapımı tamamlandı. Şuhut, Sandıklı ve Emirdağ’ın iletim hatlarının ise yapım ihalesi devam etmekte olup, 2017 yılı sonu itibariyle tamamlanması planlanıyor. Şehrimizi yeni doğalgaz hatlarına kavuşturacağız. Böylece Şuhut, Sandıklı, İscehisar ve Emirdağ organize sanayi bölgelerimiz de canlanacak. Bu kararın hem istihdama hem de bölge ekonomisine olumlu katkı yapmasını bekliyoruz” dedi.
dikGAZETE.com
Haftanın Öne Çıkanları

Prof. Şaban Ali Düzgün’ün tasavvuf ve tarikatlerle ilgili sözlerine Müfid Yüksel’den tepki!

2016-08-16 08:25 - Özel Haber

2 PKK'lı terörist öldürüldü

2016-08-15 03:32 - Genel

Fırat Üniversitesi’nde FETÖ Operasyonu: 22 gözaltı

2016-08-17 13:22 - Genel

3000 metre engellide madalyalar sahibini buldu

2016-08-18 00:02 - Spor

'Türkiye’nin Münbiç'teki hassasiyetini anlıyoruz'

2016-08-13 03:00 - Genel

HDP Milletvekili Öztürk, terörist cenazesinde

2016-08-14 03:22 - Gündem

Kutsal topraklar mobil rehberle gezilebilecek

2016-08-17 18:07 - Dünya

Şehit Kantarcı'nın kahramanlığı türküyle anlatılacak

2016-08-12 16:50 - Genel

Yüzme yarışmaları, 4 kategoride dağıtılan madalyalarla sona erdi

2016-08-14 10:57 - Spor

Bağcılar'da bonzai vahşeti

2016-08-15 19:52 - Genel

İlgili Haberler

Adalet Bakanı Gürlek, yorgun mermi isabet etmesi sonucu hayatını kaybeden Emir Yuşa'nın ailesiy

16:37 - Gündem

Cumhurbaşkanı Yardımcısı Yılmaz, Irak Federal Yolsuzlukla Mücadele Komisyonu Başkanı Lami'yi ka

16:28 - Gündem

Yalova'da Marmara Depremi'nin 27. yılında hayatını kaybedenler için anma programları düzen

16:18 - Gündem

RTÜK'ten 4 dijital platforma üst sınırdan ceza

16:03 - Gündem

Siber dolandırıcıların "Ödeme İste" kapora tuzağına karşı uyarı

15:52 - Gündem

Günün Manşetleri

Adalet Bakanı Gürlek, yorgun mermi isabet etmesi sonucu hayatını kaybeden Emir Yuşa'nın ailesiy

16:37 - Gündem

Baykar: Ülkemiz için geliştirmeye, üretmeye, ihraç etmeye ve değer oluşturmaya devam edeceğiz

16:33 - Ekonomi

Cumhurbaşkanı Yardımcısı Yılmaz, Irak Federal Yolsuzlukla Mücadele Komisyonu Başkanı Lami'yi ka

16:28 - Gündem

Gazze’de nüfusun yüzde 90’ı derme çatma çadırlar, barınma merkezleri ve evlerin enkazında yaşıyor

16:22 - Dünya

Yalova'da Marmara Depremi'nin 27. yılında hayatını kaybedenler için anma programları düzen

16:18 - Gündem