?>

Bakan Elvan: Ekonomi politikalarının yönü sağlam

Hazine ve Maliye Bakanı Lütfi Elvan, Alman şirketlerinin üst düzey yöneticileriyle bir araya gelerek, Türkiye'nin ekonomi politikalarının yönünün sağlam olduğunu ve Ortodoks ekonomi politikasında herhangi bir değişiklik olmayacağını vurguladı.

Ekonomi - 4 yıl önce

Ankara

Bakanlıktan yapılan açıklamaya göre, Elvan, Almanya'nın Ankara Büyükelçisi Jürgen Schulz ile Türkiye'de faaliyet gösteren Alman şirketlerinin üst düzey yöneticileriyle Hazine ve Maliye Bakanlığında bir araya geldi.

Elvan toplantıda, Türkiye ekonomisine ilişkin değerlendirmelerde bulunarak, katılımcılara Türkiye'deki yatırım fırsatlarını anlattı.

Geçen yıl Türkiye ekonomisinin yüzde 1,8 büyüdüğünü anımsatan Elvan, bu yılki büyümeye ilişkin öncü göstergelerin çok olumlu geldiğini, Türkiye ekonomisinin yıl sonunda yüzde 7 civarında bir büyüme gösterebileceğini kaydetti.

Emtia fiyatlarındaki artışa rağmen cari işlemler tarafında umut verici gelişmeler olduğuna da işaret eden Elvan, güçlü ihracat performansı, azalan altın ithalatı ve turizm gelirlerindeki ılımlı toparlanmanın bu olumlu görünümün ana itici unsuru olduğunu belirtti.

Elvan, ekonomi politikalarının yönünün sağlam olduğunu ve Türkiye'nin Ortodoks ekonomi politikasında herhangi bir değişiklik olmayacağını vurguladı.

"Maliye ve para politikaları el ele yürüyecek"

Maliye politikaları ile para politikalarının el ele yürüyeceğine işaret eden Elvan, mali disiplinin son 19 yılda Türkiye ekonomisinin en önemli kazanımlarından biri olduğunu ve bunu sürdüreceklerini ifade etti.

Mart ayında Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından açıklanan Ekonomi Reformları kapsamında kırılganlıkları azaltma, verimliliği ve rekabeti artırmaya yönelik ekonomik eylemler dizisi tasarladıklarını belirten Elvan, tüm bu eylemlerin güçlü, sürdürülebilir ve dengeli büyümenin sağlanmasında önemli bir rol oynayacağını ifade etti.

Yatırımları teşvik etmek için atacakları adımlar hakkında da bilgi veren Elvan, Yatırım Teşvik Sistemini sadeleştirip yeniden düzenleyeceklerini bildirdi.

Elvan, şunları kaydetti:

"Öngörülebilirliği artırmak ve bürokrasiyi azaltmak için Yatırım Uyuşmazlığı Kurumu’nu kuracağız.

Proje bazlı teşvikler için nakit teşvik uygulamalarını başlatacağız. Yeni yatırımlar için diğer vergi ödemelerinden belirli bir oranda yatırım katkı payı düşülmesine izin vereceğiz.

Küresel değer zincirlerinin ilave entegrasyonu için ürün bazlı destek programları uygulayacağız."

Bakan Elvan konuşmasının ardından, programa katılan Alman şirketlerinin üst düzey yöneticilerinin Türkiye ekonomisine ve Türkiye’de yatırım imkanlarına ilişkin sorularını da yanıtladı.

Öte yandan Elvan, resmi Twitter hesabından konuya ilişkin yaptığı paylaşımda, "Ülkemize yatırım yapan Alman şirketlerinin üst düzey yöneticileriyle bir araya geldik. Ekonomik görünüm, politika çerçevemiz, vergisel düzenlemeler, yatırım teşvikleri ve yeşil dönüşüm alanlarında atacağımız adımları paylaştık. İlişkileri daha da güçlendireceğiz!" değerlendirmesinde bulundu.

Kaynak: AA

dikGAZETE.com

Haftanın Öne Çıkanları

Türkiye, 2020 Tokyo'da 108 sporcuyla madalya mücadelesi verecek

2021-07-12 13:02 - Spor

Borsada, yarınki işlemlerde 12 günlük takas süresi

2021-07-13 13:43 - Gündem

Dünyada 'iklim afetleri' kaynaklı ölümlerin yüzde 99'una sıcak hava neden olabilir

2021-07-13 14:56 - Ekonomi

Soğan ekmek yeriz ama hürriyetimizden asla vazgeçmeyiz!

2021-07-07 23:32 - En Son Yazılar

Afganistan'da Taliban'ın yayılması hız kazandı

2021-07-12 16:31 - Gündem

Futbolda 2021-2022 sezonunda görev yapacak hakemler açıklandı

2021-07-12 17:07 - Gündem

Türkiye'de pedal çeviren sayısı artıyor

2021-07-11 14:37 - Spor

Güney Afrika'da Zuma'nın hapsedilmesi sonrası başlayan ayaklanma 4'üncü gününde

2021-07-12 18:26 - Dünya

Bosna Hersek'in kanayan yarası Srebrenitsa

2021-07-10 14:51 - Dünya

Balon balığının derisi ve zehri sanayide kullanılacak

2021-07-10 15:35 - Gündem

İlgili Haberler

Sıfır Atık Vakfı ile TÜİK arasında işbirliği protokolü imzalandı

15:27 - Ekonomi

Tarım Kredi Market'e uluslararası alanda "sürdürülebilirlik" ödülü

15:22 - Ekonomi

Rusya, Kuzey Deniz Yolu'nda artan trafikle nükleer buzkıran filosunu büyütüyor

14:13 - Ekonomi

Bakan Uraloğlu: Bu proje, uluslararası barış ve refah için bir yol haritasıdır

13:37 - Ekonomi

Rekabet Kurulundan Google'a "ödeme hizmetleri"ne ilişkin soruşturma

13:17 - Ekonomi

Günün Manşetleri

Almanya, Gazze'de yaşanan kıtlığa dikkati çekerek yardım sağlanması için İsrail'e çağrıda

15:37 - Dünya

DSÖ ve WMO, aşırı sıcakların işçiler üzerindeki riskleri konusunda uyardı

15:33 - Gündem

Sıfır Atık Vakfı ile TÜİK arasında işbirliği protokolü imzalandı

15:27 - Ekonomi

Tarım Kredi Market'e uluslararası alanda "sürdürülebilirlik" ödülü

15:22 - Ekonomi

İzmir'de tarım alanında başlayan yangın ormana sıçradı

15:08 - Gündem