?>

Bakan Dönmez, elektrik koordinasyon merkezinden bilgi aldı

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Dönmez, elektrik kesintilerine anında müdahale için TEİAŞ Genel Müdürlüğü binasında kurulan elektrik koordinasyon merkezinden Türkiye genelindeki enerji akışının son durumuna ilişkin bilgi aldı.

Gündem - 6 yıl önce

Ankara

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Fatih Dönmez, elektrik kesintilerine anında müdahale için Türkiye Elektrik İletim AŞ (TEİAŞ) Genel Müdürlüğü binasında kurulan elektrik koordinasyon merkezinden Türkiye genelindeki enerji akışının son durumuna ilişkin bilgi aldı.

Koordinasyon merkezine video konferansla bağlanarak bilgi alan Dönmez, seçimlerin adeta bir bayram havasında geçtiğini, enerji güvenliği ve sürekliliğini etkileyecek herhangi bir problem olmamasının sevindirici olduğunu söyledi.

Dönmez, oy sayım işlemlerinin devam ettiğini dile getirerek, "Alınan tedbirler gösteriyor ki bir aksaklık yaşanmayacak." ifadesini kullandı.

Sosyal medyada zaman zaman dezenformasyon olabildiğinin altını çizen Dönmez, şunları kaydetti:

"Bir kez daha seslenmek istiyorum. Bakanlığımızdan herhangi bir resmi açıklama duyana kadar vatandaşlarımızın bunlara itibar etmemelerini hassasiyetle istirham ediyorum. Ekiplerimizi gece boyunca zaman zaman arayıp kontrol etmeye devam edeceğim. Çalışan 20 binden fazla personelimize emeklerinden dolayı çok teşekkür ederim. Ekiplerimize Allah kolaylık versin."

Bakan Dönmez, Başkent EDAŞ, ADM EDAŞ, Fırat EDAŞ, Aras EDAŞ, İstanbul Anadolu AYEDAŞ, İstanbul Avrupa BEDAŞ ve İzmir GDZ EDAŞ olmak üzere 7 dağıtım şirketinin genel müdürleriyle görüşerek, son duruma ilişkin bilgi aldı.

Koordinasyon merkezinin başında bulunan Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakan Yardımcısı Tancan da 10 yük tevzi ve 22 bölge müdürlüğü olmak üzere 32 ayrı nokta ile bağlantı gerçekleştirdi.

Şu ana kadar kendilerine intikal eden herhangi bir arıza olmadığını belirten Tancan, çalışmaların sabaha kadar dikkatli bir şekilde sürdürüleceğini ifade etti.

Kaynak: AA

dikGAZETE.com
Haftanın Öne Çıkanları

Seçim takvimi işliyor

2019-03-25 13:30 - Genel

Türkmen soydaşları müzik buluşturuyor

2019-03-26 14:50 - Kültür Sanat

Milliler Eskişehir’de Moldava’yı dağıttı

2019-03-26 01:03 - Spor

“Yusuf o kadına ve temsil ettiği zihniyete ahlak dersi verdi”

2019-03-30 03:04 - Gündem

Galatasaray’da Diagne ve Mitroglou düz koşulara başladı

2019-03-30 17:49 - Spor

Hornets orta sahadan attığı basketle kazandı

2019-03-25 15:34 - Spor

'Çocuklarda abur cubur obeziteye davetiye çıkarıyor'

2019-03-28 15:02 - Sağlık

Günün özeti

2019-03-26 21:01 - Gündem

Sarı yeleklilere Paris'te gösteri yasağı

2019-03-28 03:07 - Dünya

Okinawa'da ABD üssünün inşasına başlandı

2019-03-25 16:02 - Dünya

İlgili Haberler

Manisa Büyükşehir Belediye Başkanı Ferdi Zeyrek hayatını kaybetti

18:03 - Gündem

İstanbul'da bayramın son gününde toplam 79 kişi hastanelere başvurdu

16:52 - Gündem

Gazze'ye insani yardım taşıyan Madleen gemisine İsrail'in saldırısına Türkiye ve dünyadan tepkiler çığ gibi

13:53 - Gündem

İnebolu'dan Kastamonu'ya 95 kilometrelik Atatürk ve İstiklal Yolu Yürüyüşü başladı

13:48 - Gündem

İsrail’in Gazze'ye insani yardım taşıyan Madleen gemisine saldırısına Türkiye ve dünyadan tepki

13:27 - Gündem

Günün Manşetleri

İran ile ABD arasındaki nükleer görüşmeler 15 Haziran'da Umman'da devam edecek

08:42 - Dünya

A Milli Futbol Takımı, Meksika karşılaşmasına hazır

04:18 - Spor

Türkiye, savunma sanayisindeki başarısını diğer sektörlere yaymayı hedefliyor

01:48 - Ekonomi

Hindistan: Provoke edilirsek Pakistan'a saldırı düzenlemeye hazırız

00:47 - Dünya

2026 Dünya Kupası elemelerinde Hırvatistan, Çekya'yı 5-1 yendi

00:27 - Spor