?>

Bakan Çavuşoğlu: Beklentimiz Belçika'da çok faal olan PKK kuruluşlarına karşı tedbir

Dışişleri Bakanı Çavuşoğlu, Belçika Dışişleri, Avrupa İşleri, Dış Ticaret ve Federal Kültürel Kurumlar Bakanı Hadja Lahbib'e, "Sizden beklentimiz Belçika'daki şu anda çok faal olan PKK kuruluşlarına karşı tedbir almanız ve mücadele etmeniz." dedi.

Siyaset - 3 yıl önce

Ankara

Bakan Mevlüt Çavuşoğlu, Belçikalı mevkidaşı Lahbib ile görüşmesinin ardından Dışişleri Bakanlığında düzenlenen ortak basın toplantısında konuştu.

Mevkidaşının Türkiye'nin Irak ve Suriye'deki terör hedeflerine yönelik olası bir kara harekatı konusunda "endişelerini" dile getirmesinin ardından söz alan Çavuşoğlu, Türkiye'nin terörle mücadelesinde sivillere ve sivil altyapıya hiçbir zaman zarar vermediğini, doğrudan teröristleri hedef aldığını vurguladı.

Çavuşoğlu, "Keşke Irak, DEAŞ'a olduğu gibi PKK'ya karşı da bu mücadelesini yürütebilse ve ülkesinden temizleyebilse." diye konuştu.

Sincar Anlaşması'nın neden ve nasıl uygulanmadığını da mevkidaşına anlattığını aktaran Çavuşoğlu, "Suriye'de müttefikimiz ABD ve Rusya keşke 2019 anlaşmasında sözlerinde dursaydı da buralar temizlenseydi. Tamam, 'saldırı olduğu zaman teröristi kınayalım ama bu arada Türkiye herhangi bir şey yapmasın, sonra tekrar saldırı olursa yine kınarız dayanışma gösteririz', o öyle olmaz." ifadelerini kullandı.

Bakan Çavuşoğlu, Türkiye'nin terörle mücadelede ne gerekiyorsa uluslararası haktan doğan haklarını kullanabileceğini belirterek şöyle devam etti:

"Suriye'den son 2 yılda gelen 2 bin saldırının sadece 2 tanesi, Irak'tan son bir yıl içinde gelen 937 saldırıdan sadece 2 tanesi herhangi bir Avrupa Birliği ülkesine ya da ABD'ye gelseydi bu ülkeler ne yapardı? Sessiz mi kalırdı? Sessiz kalmazdı."

Siviller ve sivil altyapılar konusunda Türkiye'nin en hassas ülkelerden biri olduğunun altını çizen Çavuşoğlu, ancak "havadan veya karadan operasyon yapmayın" şeklindeki sözlere karşı olduklarını vurguladı.

Mevlüt Çavuşoğlu, DEAŞ'la mücadelede 4 bin 500 teröristi etkisiz hale getiren başka bir ülke olmadığına dikkati çekti.

Terörle mücadelede "amasız ve fakatsız" mücadele etmeleri gerektiğine işaret eden Çavuşoğlu, "Bu konuda da sizden dayanışma bekliyoruz. Sizden de beklentimiz Belçika'daki şu anda çok faal olan ve tüm Avrupa'daki terör faaliyetlerini yürüten PKK kuruluşlarına karşı tedbir almanız ve mücadele etmeniz." dedi.

Kaynak: AA

dikGAZETE.com
Haftanın Öne Çıkanları

Ünlü Azerbaycan ve Sovyet ses sanatçısı Bülbül'ün doğumunun 125. yılı anısına Moskova'da gece düzenlendi

2022-12-08 20:09 - Özel Haber

Fas'ın tarihinde ilk kez Dünya Kupası'nda yarı finale yükselmesi coşkuyla kutlanıyor

2022-12-10 21:32 - Spor

16 ülkeye yeni büyükelçi atandı

2022-12-10 23:09 - Gündem

İstanbul'da vapur seferlerine lodos engeli

2022-12-10 11:32 - Gündem

Cumhuriyet'in 100. yılında 450 milli yük vagonu üretilecek

2022-12-12 12:03 - Ekonomi

Bulgaristan Cumhurbaşkanı Radev, yarın Türkiye'ye gelecek

2022-12-08 22:04 - Dünya

Japon milyarder Maezawa, 2023'teki Ay seyahatinin yolcularını duyurdu

2022-12-09 08:21 - Teknoloji

AB, Macaristan'ın 6,3 milyar avroluk fonunu dondurdu

2022-12-13 14:02 - Ekonomi

Dünya Şampiyonu festival filminde -Selçuk Aka yazdı-

2022-12-09 19:19 - Magazin

1. Lig'de 18. hafta heyecanı başlıyor

2022-12-15 10:02 - Spor

İlgili Haberler

Adalet Bakanı Tunç, Suudi Arabistan'ın Milli Gün resepsiyonunda konuştu

00:47 - Siyaset

Cumhurbaşkanı Erdoğan ile ABD Başkanı Trump'ın da katıldığı Gazze toplantısı yapıldı

00:32 - Siyaset

Cumhurbaşkanı Erdoğan New York'ta temaslarda bulunuyor

22:38 - Siyaset

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Birleşmiş Milletler Genel Sekreteri Guterres ile görüştü

21:02 - Siyaset

Cumhurbaşkanı Erdoğan, İsrail'in Gazze'deki soykırımını fotoğraflarla dünyaya anlattı

20:33 - Siyaset

Günün Manşetleri

Cumhurbaşkanı Erdoğan, ABD'li düşünce kuruluşu temsilcileriyle bir araya geldi

03:17 - Gündem

KKTC Cumhurbaşkanı Tatar'dan Erdoğan'ın BM'deki "KKTC'yi tanıyın" çağr

02:53 - Dünya

KKTC Cumhurbaşkanı Tatar 2025 seçim bildirgesini açıkladı

01:53 - Dünya

AFAD'dan Doğu Karadeniz'deki yağışların ardından yapılan çalışmalara ilişkin açıklama

01:18 - Gündem

Adalet Bakanı Tunç, Suudi Arabistan'ın Milli Gün resepsiyonunda konuştu

00:47 - Siyaset