?>

Bakan Bak: Türkiye spordaki performansıyla bölgesinde ve dünyada lider bir ülke konumundadır

Gençlik ve Spor Bakanı Osman Aşkın Bak, Türkiye'nin yalnızca ekonomi ve ticaret alanında değil spordaki performansıyla da bölgesinde ve dünyada lider bir ülke olduğunu söyledi

Siyaset - 7 ay önce

Ankara

Bakan Bak, Dış Ekonomik İlişkiler Kurulu (DEİK) ile Slovenya Ticaret Odası tarafından Ankara'daki bir otelde düzenlenen Türkiye-Slovenya İş Forumu'na katıldı.

Türkiye-Slovenya Karma Ekonomik Komisyonu (KEK) 9. Dönem Toplantısı sırasındaki müzakere ve tartışmaların başarılı geçtiğini belirten Bak, "Bu KEK toplantısı sayesinde amaçladığımız hedeflere ulaşmak için başarılı bir şekilde güçlü bir yol haritası çizebildiğimizi söylemekten mutluluk duyuyorum. Ayrıca bu iş forumunun KEK toplantısının çıktılarını ekonomik faydaların gerçekleştirilmesinde bir adım öteye taşıyacağını düşünüyorum." dedi.

Bak, 2020 yılında 2 milyar dolar olan iki ülke arasındaki ticaret hacminin 2024'te 3,1 milyar dolara yükseldiği bilgisini vererek, "KEK mekanizması kapsamında çizdiğimiz yol haritasını takip ederek bu rakamın ülkelerimiz arasındaki gerçek potansiyeli yansıtacak şekilde daha da geliştirilebileceğine inanıyorum. Önümüzdeki yıllarda 5 milyar dolar ticaret hacmi hedefimize ulaşacağımızdan eminim. Türk müteahhitlik firmalarının Slovenya'da bugüne kadar toplam değeri yaklaşık 1 milyar doları olan dört proje üstlendiğini görmekten de memnuniyet duyuyorum. Bu alandaki mevcut işbirliği düzeyinin önümüzdeki dönemde artarak devam edeceğini görmeyi bekliyorum." ifadelerini kullandı.

Türkiye'nin Slovenya'yı 2011'den bu yana stratejik ortak olarak gördüğünü dile getiren Bak, "Türkiye sadece ekonomi ve ticaret alanlarında değil spordaki performansıyla da bölgesinde ve dünyada lider bir ülke konumundadır. 2024 yılında Türk sporcu ve kadın sporcuların çeşitli sportif faaliyetlerde dünyada kazandığı toplam madalya sayısı 7500'dür. KEK mekanizmasının eş başkanı olarak hükümetimizin planlanan faaliyetlerin gerçekleştirilmesi için tüm araçlarıyla iş çevrelerine tam destek sağlayacağı konusunda sizleri temin etmek isterim. Sosyal güvenlik, eğitim ve savunma sanayi gibi belli başlı alanlarda oluşturulacak yeni işbirlikleri, mevcut ekonomik ortaklığımızı çeşitlendirmemize yardımcı olacaktır." diye konuştu.

Kaynak: AA

dikGAZETE.com

Haftanın Öne Çıkanları

Çukurova Uluslararası Havalimanı 5 ayda 2 milyondan fazla yolcuya hizmet verdi

2025-01-08 13:13 - Gündem

Köyde kurulan kooperatif 53 yıldır kadınlara gelir kapısı oluyor

2025-01-13 14:58 - Çevre-Hayat

AGD üyeleri, İstanbul'da İsrail Başkonsolosluğu önünde protesto düzenledi

2025-01-12 09:02 - Gündem

Süper Lig'de görünüm

2025-01-13 23:03 - Spor

Trabzonspor, evinde dış sahaya oranla daha başarılı grafik ortaya koydu

2025-01-09 11:13 - Spor

Zelenskiy, hava savunma sistemleri ve füze üretimi için müttefik ülkelerden lisans talep etti

2025-01-12 15:17 - Dünya

Zelenskiy ile görüşen Biden'dan, Ukrayna'ya destek mesajı

2025-01-11 00:43 - Dünya

Cumhurbaşkanı Erdoğan: Kesintisiz bir otoyol ağını hayata geçirmenin gururunu yaşıyoruz

2025-01-10 18:23 - Siyaset

Lübnan'da hükümeti kurma görevi, Uluslararası Adalet Divanı Başkanı Selam'a verildi

2025-01-13 20:03 - Dünya

FETÖ'ye yönelik 'Kıskaç-34' operasyonlarında 110 şüpheli yakalandı

2025-01-14 13:57 - Asayiş

İlgili Haberler

Cumhurbaşkanı Erdoğan: Gazze'de açlıktan bir deri bir kemik kalmış o masum yavruların hesabı mutlaka sorulacaktır

19:23 - Siyaset

TBMM Başkanı Kurtulmuş, Senegal Başbakanı Ousmane Sonko ile görüştü

18:22 - Siyaset

Türkiye ile Senegal arasında 4 anlaşma imzalandı

19:17 - Siyaset

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın 'Terörsüz Türkiye' mektubu Kars'ta şehit annesine ulaştı

18:32 - Siyaset

Dışişleri Bakanı Hakan Fidan, Şam'da

17:32 - Siyaset

Günün Manşetleri

Lübnan'da hükümet Hizbullah dahil tüm silahlı varlığın devlet tekeline alınmasını kabul etti

21:32 - Dünya

ABD basını: Trump, Azerbaycan ile Ermenistan arasında ön anlaşma sağlandığını açıklayacak

21:18 - Dünya

Papua Yeni Gine'de 5,9 büyüklüğünde deprem

20:47 - Dünya

İsrail ordusunun Lübnan'ın doğusuna düzenlediği İHA saldırılarında 6 kişi öldü

20:17 - Dünya

İspanya'da Katolik Kilisesi, Müslümanların dini bayram kutlamalarıyla ilgili yasağa tepki göste

19:42 - Dünya