?>

Bahçeli'den tam destek: 'OHAL ve hassas bölge oluşturulsun!'

Başbakan’ı ziyaret eden MHP Lideri Bahçeli, Güneydoğu’da terör olaylarının yaşandığı bölgelerde olağanüstü hal ilan edilmesini, büyükşehirlerde de güvenlikli “hassas bölgeler” oluşturulmasını istedi.

Siyaset - 10 yıl önce

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, Başbakan Ahmet Davutoğlu’nu ziyaret ederek Kızılay patlaması ve terörle mücadele konusunda görüş alışverişinde bulundu.

‘MORAL ZİYARETİYDİ

Görüşmeye MHP’den Genel Sekreter İsmet Büyükataman, Genel Başkan Yardımcısı Semih Yalçın katıldı. AK Parti’den Genel Başkan Yardımcıları Mehmet Ali Şahin ve Ömer Çelik yer aldı. Bahçeli, görüşmenin ardından partide Başkanlık Divanı’nı topladı. Genel Başkan Yardımcısı Semih Yalçın, başsağlığı dileklerini ilettiklerini söyledi, “Terörle mücadele konusunda desteğimizi ilettik. Bir moral ziyaretiydi” dedi.

Başbakan Davutoğlu görüşmede, randevu talebinin Bahçeli’den gelmesinden duyduğu memnuniyeti dile getirdi. Davutoğlu, terörle mücadelede iktidar ve muhalefetiyle ortak hareket etme konusundaki eksiklikten yakındı, siyasetin, siyasetçilerin parti ve görüş farkı gözetmeksizin terör karşısında birlik içinde olmasının terörle mücadelede etkili sonuç almanın olmazsa olmazı olduğunu vurguladı.

Bahçeli ise sınır ötesi operasyon dahil MHP’nin hükümete terörle mücadelede tam destek vereceğini dile getirirken, özellikle son dönemde terörün hedefi olan büyükşehirlerde güvenlikli hassas bölgeler oluşturulmasını, Güneydoğu’da terör operasyonu yapılan bölgelerde de olağanüstü hal ilan edilmesini istedi.

Bahçeli, sorumluların ve arkasındaki odakların ortaya çıkarılması konusunda hükümetten etkili bir çalışma beklediklerini vurgularken, sürecin uzamamasının en samimi temennileri olduğunu ifade etti. Bahçeli, “Hükümet bu konuda hiçbir zaaf ve ihmale izin vermemelidir. Türkiye’nin milli güvenliği kırmızı alarm vermektedir” dedi.

Bahçeli, 17 Şubat’taki saldırının ardından böyle bir olayın yaşandığını belirterek, bu saldırının arkasındaki hedeflerin derinlemesine analiz edilmesini istedi. Bahçeli, emniyet ve istihbarat zafiyeti olup olmadığının da araştırılmasını talep etti.

Bahçeli, görüşmede bahar aylarıyla birlikte terörde tırmanış beklentisine de işaret ederken etkili tedbirler alınmasını istedi; MHP olarak hükümetin yanında olacaklarını vurguladı.

45 DAKIKA SÜRDÜ

Başkent’i kana bulayan Kızılay’daki terör saldırısının ardından görüşme talebi MHP Lideri Bahçeli’den geldi. Saat 16.00’da randevu veren Davutoğlu, başkanlık ettiği Bakanlar Kurulu’na ara vererek Bahçeli’yi Çankaya Köşkü’nde kabul etti. Görüşme 45 dakika sürdü.

dikGAZETE
Haftanın Öne Çıkanları

Beşiktaş’a Oğuzhan’dan kötü haber!

2016-03-13 16:36 - Spor

Şirketlerde yapay zekanın önemi

2016-03-12 13:03 - Ekonomi

Paralel yapıya büyük darbe: 51 gözaltı!

2016-03-14 14:40 - Genel

Rus gemisi Boğaz’dan geçti

2016-03-09 15:07 - Asayiş

Kovulduğunu dişçi koltuğunda öğrenmiş

2016-03-09 20:08 - Spor

YGS sona erdi

2016-03-13 14:40 - Eğitim

Arda Turan’dan müthiş rövaşata golü

2016-03-12 21:19 - Spor

Fenerbahçe, Final-Four’da

2016-03-12 01:49 - Spor

KKTC’li Bakana by-pass

2016-03-09 20:16 - Dünya

Euroleague’de İstanbul derbisi heyecanı yaşanacak

2016-03-10 18:03 - Spor

İlgili Haberler

Bakan Fidan: (Gazze) Türkiye üzerine düşeni yapmaya hazır

13:32 - Siyaset

Cumhurbaşkanı Erdoğan: Bağımlılıkla ve zararlı alışkanlıklarla mücadelede beraber olmalıyız

11:38 - Siyaset

Vakıflar Kanunu ile Bazı Kanunlarda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Resmi Gazete'de

19:34 - Siyaset

Cumhurbaşkanı Erdoğan: Kadınların yerel yönetimlerde etkin olması kritik önemdedir

16:28 - Siyaset

Adalet Bakanı Tunç: 11. Yargı Paketi, 12 farklı kanunda değişiklik öngörüyor

14:37 - Siyaset

Günün Manşetleri

İş dünyası ve mali müşavirler "enflasyon muhasebesi"nin kaldırılmasını talep ediyor

13:48 - Ekonomi

KDK'den "derece/kademe ilerlemesi 2 ay sonra yapılan kişiye maaş farkı ödenmeli" kara

13:42 - Gündem

Kocaeli'deki meslek lisesinde yetişen bakım teknisyenleri sanayinin ihtiyacını karşılayacak

13:37 - Ekonomi

Bakan Fidan: (Gazze) Türkiye üzerine düşeni yapmaya hazır

13:32 - Siyaset

Türkiye genelindeki havalimanları 11 ayda 229,7 milyon yolcuya hizmet verdi

13:27 - Ekonomi