?>

Bağımsız denetim yönetmeliği ve finansal raporlama için büyük işletme hadlerinde değişiklik yapıldı

Bağımsız denetim kuruluşları ve bağımsız denetçilere ilişkin yönetmelikte ve Kamu Gözetimi, Muhasebe ve Denetim Standartları Kurulu kararıyla finansal raporlamaya esas alınan tabloların hazırlanması için büyük işletme hadlerinde değişikliğe gidildi.

Ekonomi - 1 yıl önce

Ankara

Kamu Gözetimi, Muhasebe ve Denetim Standartları Kurumu tarafından hazırlanan Bağımsız Denetim Yönetmeliğinde Değişiklik Yapılmasına Dair Yönetmelik, Resmi Gazete'de yayımlanarak yürürlüğe girdi.

Buna göre, denetim kuruluşları ve denetim üstlenen bağımsız denetçiler faaliyetlerini, asgari şartları Kurumca belirlenen bir kalite yönetim sistemi çerçevesinde yürütecek.

İnceleme ve denetimler, ihbar ve şikayetler ya da diğer kurum ve kuruluşların bildirimleri sonucunda, yaptıkları denetim çalışmaları ve faaliyetleriyle, ilgili mevzuata ve düzenlemelere aykırı hareket ettikleri tespit edilenlere, aykırılıkların mahiyetine bağlı olarak Kurul kararıyla ikaz, uyarı, faaliyetin kısıtlanması, faaliyet izninin askıya alınması ve faaliyet izninin iptali yaptırımları uygulanacak. Bu işlemler, Kurumca elektronik ortamda tutulan sicile kaydedilecek ve kamuoyuna ilan edilecek.

Finansal raporlama için büyük işletme hadlerinde değişiklik yapıldı

Kurulun konuya ilişkin kararı Resmi Gazete'de yayımlandı.

Buna göre, 660 sayılı Kanun Hükmünde Kararname'nin 9'uncu maddesi uyarınca büyük ve orta boy işletmeler için finansal raporlama standardı (BOBİ FRS) oluşturulurken esas alınan "önce küçükleri düşün" yaklaşımının muhafaza edilmesi ve orta büyüklükteki işletmelerin asgari maliyetlerle finansal tablolarını hazırlamaları için BOBİ FRS'te yer alan "büyük işletme" hadlerinde değişiklik yapıldı.

Buna göre, büyük işletme hadleri, "aktif toplamı 400 milyon ve üstü Türk lirası", "yıllık net satış hasılatı 800 milyon ve üstü Türk lirası" olarak belirlendi. Bu hadler, "aktif toplamı 200 milyon ve üstü Türk lirası", "yıllık net satış hasılatı 400 milyon ve üstü Türk lirası" olarak uygulanıyordu.

Değişiklikler 1 Ocak 2024 ve sonrası başlayan hesap dönemlerinde geçerli olacak.

Kaynak: AA

dikGAZETE.com
Haftanın Öne Çıkanları

Çin otomobil markaları Türkiye pazarından yüzde 10 pay alıyor

2024-06-11 15:30 - Ekonomi

Sporun prestijli organizasyonları yaz boyunca TRT'de olacak

2024-06-11 11:08 - Spor

EURO 2024'E DOĞRU - Köln Stadı 5 maça ev sahipliği yapacak

2024-06-10 16:03 - Spor

Cumhurbaşkanı Erdoğan: Cumhur İttifakı olarak aynı duruşumuzu, aynı dayanışmamızı devam ettireceğiz

2024-06-15 14:37 - Siyaset

Yüzlerce fanatik Yahudi, Mescid-i Aksa'ya baskın düzenledi

2024-06-12 14:27 - Dünya

OECD: Türkiye ekonomisi ilk çeyrekte G20 ülkeleri arasında en yüksek büyümeyi kaydetti

2024-06-12 13:17 - Ekonomi

BM’ye göre Gazze’de çocuklar İsrail’in saldırıları nedeniyle çocukluklarını kaybediyor

2024-06-12 22:47 - Dünya

TÜRKPATENT tasarım merkezlerinin sınai mülkiyet kapasitelerini geliştirmeyi hedefliyor

2024-06-11 22:43 - Ekonomi

İstanbul yılın ilk 4 ayında 5,2 milyon yabancı turist ağırladı

2024-06-09 12:32 - Ekonomi

En sıcak mayıs birçok ülkede ölümlere neden oldu

2024-06-14 11:43 - Dünya

İlgili Haberler

Kremlin: Rusya yaptırımlara karşı bağışıklık kazandı

14:42 - Ekonomi

Ekonomi ağustosa yoğun ajandayla başlayacak

14:28 - Ekonomi

Gayrimenkul Sertifikası işlem kodu "DMLKT" olarak belirlendi

14:03 - Ekonomi

Konya'nın savunma sanayi ihracatı son 10 yılda 5 kat arttı

13:58 - Ekonomi

Savunmadaki millileştirme başarısı ihracata kapı açtı

13:53 - Ekonomi

Günün Manşetleri

TBMM Başkanı Kurtulmuş, Cenevre'de temaslarda bulundu

14:47 - Siyaset

Kremlin: Rusya yaptırımlara karşı bağışıklık kazandı

14:42 - Ekonomi

Fenerbahçe, stat isim ve forma sponsorluğu için Chobani ile sözleşme imzaladı

14:37 - Spor

Adalet Bakanı Tunç: (Orman yangınları) 1 Haziran'dan itibaren 39 kişi tutuklandı

14:32 - Gündem

Ekonomi ağustosa yoğun ajandayla başlayacak

14:28 - Ekonomi