?>

Bafra'da ABD'nin Kudüs kararı protesto edildi

Eğitim-Bir-Sen Bafra Şubesi Başkanı Yıldız, "Kudüs, Filistin'in başkentidir. Bütün Müslümanların kutsalıdır. Hiçbir zaman İsrail'in başkenti olmayacaktır." dedi.

Genel - 8 yıl önce

SAMSUN (AA) - ABD'nin Kudüs'ü "İsrail'in başkenti" olarak tanıması, Bafra ilçesinde protesto edildi.

Memur-Sen tarafından düzenlenen gösteride Bafra Askerlik Şubesi önünden yürüyüşe başlayan grup, "Kahrolsun Amerika" ve "Kudüs bizimdir bizim olacak" sloganları atarak Cumhuriyet Meydanı'na ulaştı.

Kur'an-ı Kerim okunmasının ardından protestoya katılan sivil toplum kuruluşları adına konuşan Eğitim-Bir-Sen Bafra Şubesi Başkanı Hamdi Yıldız, İsrail'in Kudüs'teki varlığının gayrimeşru olduğunu söyledi.

İsrail'in varlık sebebinin işgal olduğunu ve işgale devam ettiğini dile getiren Yıldız, "İsrail'in işgali ulusal ve uluslararası hiçbir hukukta onaylanmış değildir, onaylanması da mümkün olamaz. İslam dünyası, Filistin topraklarına ve Filistin'in başkenti Kudüs'e sahip çıkmalıdır. Ekonomik, hukuki her türlü desteği sağlamalıdır." dedi.

İsrail ile onun yanında duranlara siyasi, ticari, ekonomik her türlü boykot ve ambargonun uygulanması gerektiğine işaret eden Yıldız, sözlerini şöyle sürdürdü:

"Türkiye'de de hükümeti, tüm siyasi partileri, sivil toplum kuruluşlarını ve hangi görüşten olursa olsun, diğer tüm aktörleri Filistin'e desteğe ve Kudüs’ü muhafazaya çağırıyoruz. Öte yandan sadece İstanbul'da 25 bin Yahudi yaşamaktadır. Bu topraklarda rahat ve huzur içinde yaşayan Yahudi halkımızı ABD'nin bu kararına ve İsrail'in Kudüs'ü işgal politikasına karşı açıklama yapmaya davet ediyoruz. Hatırlatmak isteriz ki eğer şiddet sarmalı bölgemizi ve dünyamızı sararsa bütün dünyada Müslüman, Hristiyan, Yahudi ve diğer hiçbir din ayırt edilmeksizin güvenlik riski zafiyeti yaşayacaklardır."

İsrail'in Filistin'i işgal etme, sonrasında işgal topraklarını Suriye ve Türkiye ekseninde genişletme planı yürüttüğünü öne süren Yıldız, "Bu planı uygulamak için başta ABD olmak üzere birçok güçle iş birliği yapmaktadır. İslam dünyasının halihazırdaki iç problemleri, çatışma ve kaos ortamları da onlar için bir fırsat olarak görülmektedir. Derhal iç problemlerin sarmalından çıkıp herkes yüzünü siyonizmin etrafında buluşanlara çevirmelidir. Filistin ve Kudüs'ün müdafaası herkesin mesuliyetidir. Bugün, hemen Kudüs'ün özgürleşmesi için tüm çalışmalar başlatılmalıdır." ifadelerini kullandı.

Müslüman ülkelerin tamamının İsrail ile siyasi, ticari, diplomatik ve ekonomik bütün ilişkilerini kesmeleri gerektiğini savunan Yıldız, sözlerini şöyle tamamladı:

"Türkiye, İsrail ile tüm diplomatik ilişkilerini kesmeli, bugüne kadar Filistin aleyhine, İsrail işgali lehine olan tüm anlaşmaları ve mahkeme kararlarını iptal etmelidir. İnsanlığın kalbi, Filistin'in başkenti, İslam aleminin göz bebeği ve harem-i izzeti olan Kudüs'ün mahremiyetine yönelik bu saldırı karşısında Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan'ın liderliğinde Türkiye'nin ortaya koyduğu güçlü tepkinin sonuna kadar arkasındayız. Kudüs, Filistin'in başkentidir. Bütün Müslümanların kutsalıdır. Hiçbir zaman İsrail'in başkenti olmayacaktır."

Konuşmanın ardından tekbir getiren ve slogan atan grup, daha sonra dağıldı.

Protestoya Bafra Kaymakam Ali Fuat Türkel, Belediye Başkanı Zihni Şahin, İlçe Emniyet Müdürü Hikmet Demirci, AK Parti İlçe Başkanı Tuncay Yurduseven ile 22 sivil toplum kuruluşunun temsilcisi ve vatandaşlar katıldı.

Muhabir: Emre Sahinol

Haftanın Öne Çıkanları

"Göz damarları tıkanıklığı görme kayıplarına yol açabilir"

2017-12-05 14:23 - Sağlık

Abdullah Avcı: 'Önemli olan lider gibi oynamak'

2017-12-04 00:47 - Spor

'Pimi çekilmiş bomba sonucu doğurur'

2017-12-07 14:02 - Gündem

Hummels’den milli futbolcuya övgü

2017-12-04 21:32 - Spor

FETÖ şüphelisi 85 asker tutuklandı

2017-12-03 06:02 - Gündem

'Hayat bir şeyi çok istersen bitmiyor'

2017-12-02 19:37 - Gündem

Girdikleri evin sahibini tornavidayla yaraladılar

2017-12-07 03:02 - Asayiş

Manchester United, Arsenal'i rahat geçti

2017-12-03 02:32 - Spor

Türk futbolunda "Spor Toto" depremi

2017-12-04 21:37 - Spor

Ağrı-Iğdır karayolunda görüş mesafesi 10 metreye düştü

2017-12-05 04:52 - Gündem

İlgili Haberler

Lahey'deki zirvede Trump engeli sebebiyle Ukrayna'nın üyelik yolunda ilerlemesi beklenmiyor

11:21 - Genel

MEB, 15 bin sözleşmeli öğretmen alımına ilişkin sözlü sınav duyurusu yayımladı

10:41 - Genel

İsrail Başbakanı Netanyahu, UCM'nin tutuklama kararına rağmen Macaristan'ı ziyaret edecek

22:37 - Genel

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı 'Yarısı Bizden' kampanyasıyla ilgili soruları cevapladı

20:30 - Genel

Günün Manşetleri

Political Analysis of the Iran-Israel War: Amid Global Silence and the Duality of Diplomacy vs. Aggression -Prof. Dr. Ghadir Golkarian yazdı-

06:29 - En Son Yazılar

Trump'tan, İran'a saldırının amacına ulaşmadığı iddiasını dillendiren CNN ve New York Time

06:18 - Dünya

İsrail, 7 Ekim 2023'ten bu yana Gazze ve Batı Şeria'da 16 bin 802 öğrenciyi öldürdü

06:12 - Dünya

Dr. Recep Albayrak ve Türklerin İran’ı -Kırım Kalkınma Vakfı Başkanı Ünver Sel yazdı-

01:55 - En Son Yazılar

Siyasi parti mali denetimleri Resmi Gazete'de

01:53 - Gündem