?>

Baba oğul ihtiyaç sahiplerinin yardımına koşuyor

Türk Kızılay Kırıkkale Şube Başkanı Mustafa İşler ve Yeşilay Kırıkkale Şube Başkanı oğlu Muhammet Erkam İşler, yeni tip koronavirüs tedbirleri kapsamında sokağa çıkamayan yaşlı ve hastalara yardımları ulaştırmak için yoğun mesai harcıyor.

Tarayıcınız video oynatmayı desteklemiyor...

Çevre-Hayat - 5 yıl önce

Kırıkkale

KORONAVİRÜS HABERLERİ

Türk Kızılay Kırıkkale Şube Başkanı Mustafa İşler ve Yeşilay Kırıkkale Şube Başkanı oğlu Muhammet Erkam İşler, gönüllü olarak başladıkları sivil toplum kuruluşlarında hem yardıma muhtaçların imdadına yetişiyor hem de bağımlılıkla mücadele ediyor.

Hiç yüksünmeden ve severek insanlara yardım etmeye çalışan 60 yaşındaki baba ve 32 yaşındaki oğlu, son günlerde ise yeni tip koronavirüs (Kovid-19) ile mücadele kapsamında sokağa çıkması sınırlandırılan 65 yaş ve üstü ile kronik rahatsızlığı bulunan vatandaşlar için yoğun mesai harcıyor.

"Biz bu işi severek yapıyoruz"

Baba Mustafa İşler, bu işin bir gönül meselesi, rehberlerinin ise "komşusu açken tok yatan bizden değildir" hadisi şerifi olduğunu söyledi.

"Yarım hurma ile de olsa kendinizi ateşten koruyun" diyen bir Peygamberin ümmeti olduklarını dile getiren İşler, şöyle konuştu:

"İlk prensibimiz bu. İnsanların en hayırlısı insanlara hayırlı olandır. Biz insanız, insanlar bizim kardeşimiz. Onlara her türlü konuda yardımcı olmak insani bir vazifemiz. Dolayısıyla biz bu işi severek yapıyoruz.

Asla yüksünerek, kendimize bir zahmet görerek değil, zevk ve memnuniyetle yapıyoruz. Allah'a şükürler olsun. Oğlumla yapmak çok güzel bir şey.

Sevdiğimiz bir şeyi çocuklarımızda da görmek ayrıca mutlu ediyor. Allah evlatlarımızdan da razı olsun. Allah onlara da daha faydalı ve başarılı hizmetler nasip etsin."

İşler, Türk Kızılay'ın tüm dünyada ve Türkiye'de yardımlarına devam ettiğini, 2019 yılında Kırıkkale'de 2 bine yakın aileye erzak, 40 tona yakın kömür, odun, eşya ve 250 bin lira civarında nakdi yardım yaptıklarını belirtti.

Yardımların bu yıl da aynı şekilde devam ettiğini anlatan İşler, "Yeni tip koronavirüs tedbirleri kapsamında birçok insan evine çekildi ama evine çekilmek açlığı, yoksulluğu, ihtiyacı bitirmiyor hatta biraz daha fazlalaştı. Dolayısıyla şu anda bize talep de fazla. Aynı zamanda Kırıkkale Valiliği Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı ve Vefa Sosyal Destek Grubu içerisinde de çalışmalarımıza devam ediyoruz." dedi.

"Bu konuda bize örnek olan babamız var..."

Yeşilay Kırıkkale Şube Başkanı Muhammet Erkam İşler de Yeşilay'ın bağımlılıklar konusunda mücadele ettiğini ancak Yeşilay ve Türk Kızılay'ın hilalleri kardeş olan sivil toplum kuruluşları olduğunu aktardı.

Bugünlerde tüm dünyayı ve Türkiye'yi saran bir pandemi olduğuna dikkati çeken İşler, şunları kaydetti:

"Bizler de burada Türk Kızılay'a yardım faaliyetlerinde destek oluyoruz ve bu konuda da mutluluk duyuyoruz. Bu konuda bize örnek olan babamız var. Sivil toplum kuruluşunda gönüllü olmayı kendisinden öğrendik.

O şekilde başladık. Babamın da bahsettiği gibi elhamdülillah biz bu işi gönüllü ve severek yapıyoruz. İnşallah bu şekilde de yapmaya devam devam edeceğiz."

Kaynak: AA

dikGAZETE.com

Haftanın Öne Çıkanları

Bangsamoro'daki barış bölgedeki istikrara katkı sağlıyor

2020-03-29 16:18 - Dünya

Avrupa'nın Kovid-19 ile mücadelesi sürüyor

2020-03-24 19:02 - Dünya

T70 helikopteri yer testleri başarıyla devam ediyor

2020-03-25 17:22 - Gündem

ABD'de uzmanlar Kovid-19 salgınını değerlendirdi

2020-03-27 13:39 - Genel

Dünya borsaları desteklerle 'nefes aldı'

2020-03-29 16:12 - Ekonomi

AK Parti'den CHP'ye infaz düzenlemesi ziyareti

2020-03-24 15:47 - Siyaset

Fatih Terim'in sağlık durumu iyiye gidiyor

2020-03-27 15:27 - Spor

Sahil ve parklarda 'koronavirüs sessizliği'

2020-03-28 19:42 - Gündem

İtalya'daki Türk öğrenciler Kovid-19 nedeniyle yurda dönüş yolunda

2020-03-24 23:42 - Dünya

Bankalar zorlu dönemde müşterilerine omuz verdi

2020-03-25 18:33 - Ekonomi

İlgili Haberler

Ümraniye'de Yaz Spor Okulu öğrencileri Ormanya'yı keşfetti

16:28 - Çevre-Hayat

Antalya'da siyam ikizi yavru caretta caretta görüntülendi

16:02 - Çevre-Hayat

12 yaşındaki Atlas "Efsane Matematikçi" ünvanı aldı

13:43 - Çevre-Hayat

Annelerinden öğrendikleri mangala ve dokuz kumalakta dünya şampiyonu oldular

12:48 - Çevre-Hayat

Parklara konulan "acil durum konteynerleri" hayat kurtaracak

12:43 - Çevre-Hayat

Günün Manşetleri

FETÖ'ye yönelik operasyonlarda 49 şüpheli yakalandı

08:27 - Asayiş

Batı, Putin-Trump tokalaşmasından paniğe kapıldı! -Fuad Safarov, Moskova'dan yazdı-

07:28 - En Son Yazılar

‘Tahtasız’dan kurtul CHP!.. -Ali Mevlüt Kaya yazdı-

07:12 - En Son Yazılar

Trump yönetimi, başkent polisinin görevi geri almasını kabul etti

06:57 - Dünya

Alaska'daki Trump-Putin zirvesi sırasında Ukrayna destekçileri gösteri düzenledi

01:52 - Dünya