?>

Azerbaycanlı milletvekili Tahir Rzayev: 20 Ocak şehitlerimizi asla unutmayacağız! -İrade Celil, Bakü’den bildiriyor-

Azerbaycanlı milletvekili, Milli Meclis Tarım Politikası Komitesi Başkanı Tahir Rzayev 20 Ocak tarihi ile ilgili dikGAZETE.com'a konuştu. Rzayev, “20 Ocak, şehitlerimizi (kan yaddaşımızı) asla unutmayacağız” dedi

Özel Haber - 3 yıl önce

BAKÜ - HABER MERKEZİ

20 Ocak, Azerbaycan halkının trajedisi ile birlikte unutulmaz bir kahramanlık tarihidir. Bağımsızlığımızın sağlanması, vatanımızın hürriyeti için canlarını feda edenlerin kahramanlıkları ve vatan sevgisi bugün mutlu yarınlarımızın ve kalkınmamızın temelidir.

Azerbaycanlı milletvekili, Milli Meclis Tarım Politikası Komitesi Başkanı Tahir Rzayev "20 Ocak Şehitler Günü" ile ilgili dikGAZETE.com'a konuştu.

Azerbaycanlı Milletvekili Tahir Rzayev, “Ulu Önderimiz Haydar Aliyev'in mücadelesinin yollarına baktığımızda, bağımsızlığımızı yeniden tesis etme ve pekiştirme yolunda yaptığı fedakarlıkları hatırladığımızda, büyük zorluklar pahasına başarılarımızın kazanıldığı açıktır” dedi.

AZERBAYCAN’A YENİ BİR MÜCADELE RUHU…

Milletvekili Tahir Rzayev, şunları ifade etti:

“20 Ocak trajedisinden bir gün sonra Azerbaycan'ın Moskova'daki temsilciliğine giderek Mihail Gorbaçov'un Azerbaycan karşıtı politikasını sert bir dille eleştirmek, yaşanan olaylardan Ermeni yanlısı bu devlet başkanını sorumlu tutmak büyük cesaret ve vatanseverlik gerektiriyordu. 

Halkımızın üzerine ve bunu dünyaya ilan etmek. Bu adımı ancak kalıcı halkıyla birleşmiş, toprağı ve vatanı için canını feda etmekten çekinmeyen bir lider, Haydar Aliyev atabilirdi. 

Milli Önderimizin unutulmaz eylemi, o dönemde yasta olan Azerbaycan halkına yeni bir mücadele ruhu verdi.

Tankların ve otomatik silahların önüne, ruhları inanç ve kararlılıkla çıkan şehitlerimizin çocukları ve yakınları, daha büyük bir cesaret ve şevkle istiklal mücadelesine atıldılar. Birinci ve ikinci Karabağ savaşında savaşa giren, kahramanlık gösteren, canını feda eden her halkın, 20 Ocak faciasında şehit düşen, kahramanlık gösterenlerin örneğini izlediği bir gerçek ve yadsınamaz bir gerçektir. 

Masum kardeşlerinin kanı yerde kalmasın diye savaşa giren, düşmanlarımızın bağrına ateş koydular”

30 YILDIR İŞGAL ALTINDAKİ TOPRAKLARIMIZ ARTIK ÖZGÜR

20 Ocak tarihinin bir kahramanlık örneği ve Azerbaycan halkı için bir ders olduğunu vurgulayan Rzayev, dikGAZETE.com'a yaptığı açıklamada şunları ifade etti:

“Halkımız bu dersten doğru sonucu çıkarmıştır. Artık ülkemizde sosyal ve siyasi istikrar var, devletimiz gelişme yolunda, dünyada büyük bir itibara sahip. 

Halk ve Başkan birdir, oybirliğiyle ve birleşmiştir. Azerbaycan Cumhuriyeti Cumhurbaşkanı Sayın İlham Aliyev'in düşünceli politikası, Azerbaycan'ı sosyal, tanınan, sevilen, saygı duyulan, gelişen, kazanan, dünyadaki yeri ve konumu olan bir devlet haline getirmiştir. 

30 yıldır düşman tarafından işgal edilen topraklarımız özgürdür artık.

Dünya artık Azerbaycan'ın gerçeklerini, başarılarını, barışını konuşuyor, halkımız milli ve manevi değerleri, toprağına ve vatanına sadakatiyle tarihte yeni, unutulmaz sayfalar yazıyor.”

20 OCAK ŞEHİTLERİ BÜGÜNLERİN YOLUNU AÇTI…

Tahir Rzayev, “Kuşkusuz 20 Ocak şehitlerinin ruhları bunu görmekten mutluluk duymaktadır. Gururlular ve gurur duymakta haklılar çünkü mutlu hayatımızın yolunu açtılar. Halkımızın gururu olan şehitlerimiz unutulmayacak ve ölmeyecektir. Onlar en büyük onuru ve saygıyı hak ettiler” dedi.

20 OCAK ŞEHİTLER GÜNÜ…

Sovyetler Birliği'nin çöküşü ve bağımsızlığın kazanılmasında önemli bir dönüm noktası kabul edilen "Kanlı Ocak" olayları, aynı zamanda Azerbaycan tarihinin şanlı bir sayfası olarak görülüyor. 

Her yıl 20 Ocak'ta yüz binlerce Azerbaycanlı, katliamın kurbanlarının defnedildiği Bakü'deki Şehitler Hiyabanı'nı ziyaret ediyor.

1990 yılının başlarında Ermenilerin artan toprak taleplerine ve Sovyet yönetimine tepki göstermek için protesto gösterileri düzenleyen Azerbaycanlıları dağıtmak için Bakü'ye gelen 26 bin kişilik Sovyet ordusu, 20 Ocak'ta aralarında kadın ve çocukların da bulunduğu 147 sivili katletmiş, yüzlerce kişiyi yaralamıştı. (AA)

.

İrade Celil, dikGAZETE.com

İradə Cəlil Köşe Yazıları için tıklayınız...

https://www.dikgazete.com/yazar/irad-clil-60.html

Haftanın Öne Çıkanları

Çavuşoğlu, Türkiye'nin Houston Başkonsolosluğunun yeni hizmet binasının açılışını yaptı

2023-01-20 03:24 - Dünya

Cumhurbaşkanı Erdoğan: Ülkemizi küresel ligin en üst sıralarına çıkarmanın hazırlığını yapıyoruz

2023-01-15 20:28 - Siyaset

Hemşire anne ile doktor kızı aynı hastanede görev yapıyor

2023-01-13 13:08 - Çevre-Hayat

Fransa'da yenidoğan sayısındaki artış, 2. Dünya Savaşı'ndan bu yana en düşük seviyede

2023-01-17 16:56 - Dünya

İlham Aliyev: Azerbaycan'ın şimdiki hedefi yenilenebilir enerji

2023-01-16 16:11 - Dünya

İYİ Parti Genel Başkanı Akşener taburcu edildi

2023-01-13 14:24 - Siyaset

Cumhurbaşkanı Erdoğan: Cumhuriyetimizin ikinci asrını terakki devri haline dönüştürmekte kararlıyız

2023-01-19 14:39 - Gündem

"Omega blokajı" kaynaklı kuraklık ve yüksek su tüketimine karşı acil tasarruf çağrısı

2023-01-15 12:40 - Teknoloji

Buzla kaplı Çıldır Gölü'ne gelen turistler eğlenceli zaman geçiriyor

2023-01-17 14:24 - Magazin

Almanya'nın Ukrayna'ya Leopard tankı vermek için ön koşul sunduğu iddia edildi

2023-01-19 00:57 - Dünya

İlgili Haberler

Büyükelçi Bilgiç, Moskova Crocus Expo’da InterCHARM fuarına katılan Türk firmalarını ziyaret etti

19:14 - Özel Haber

Moskova: Rusya ve Türkiye arasındaki enerji iş birliği, istikrarın itici gücü olmaya devam ediyor

08:37 - Özel Haber

Ermenistan, Sünik İli’nin büyük kısmını Azerbaycan’a teslim etmeye hazırlanıyor

20:02 - Özel Haber

Türk firmaları, Moskova Crocus Fuarı’na katıldı

17:09 - Özel Haber

Rusya Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Katırin, Türkiye'nin Moskova Büyükelçisi Bilgiç ile görüştü

18:34 - Özel Haber

Günün Manşetleri

Türkiye'nin 17. "İyilik Gemisi"ndeki yardım malzemelerinin indirme işlemleri tamamlan

08:47 - Dünya

İstanbul'da Cumhuriyet Bayramı provası nedeniyle bazı cadde ve yollar trafiğe kapatıldı

08:37 - Çevre & Seyahat

KKTC'de cumhurbaşkanı seçiminin ilk turu için oy kullanma işlemi başladı

08:12 - Dünya

İsrail, işgal altındaki Tubas kentine buldozerlerle baskın düzenleyerek saldırı başlattı

08:03 - Dünya

Pendik'te seyir halindeki otomobil yandı

07:57 - Gündem