?>

Azerbaycanlı firma Türkiye'deki gayrimenkul yatırımlarını büyütmeyi planlıyor

Azerbaycan merkezli Pasha Holding CEO'su Gasimov, Türkiye'de yeni bir gayrimenkul projesi üzerinde çalıştıklarını belirterek "Bodrum ya da yakınlarında bir gayrimenkul sermayesi olacaktır. Turizm yatırımımız 100 milyon dolardan aşağı olmayacak" dedi.

Ekonomi - 1 gün önce

Bakü

Azerbaycan merkezli Pasha Holding'in Üst Yöneticisi (CEO) Celal Gasimov, Türkiye'deki mevcut yatırımları ve yeni planlarına ilişkin değerlendirmede bulundu.

Türkiye'de bankacılık, gayrimenkul ve turizm sektörlerinde yatırımlarının olduğunu belirten Gasimov, "Bankamız var, gayrimenkul sektöründe yatırımlarımız var. Bodrum'da 5 yıldızlı butik otelimiz mevcut. Ayrıca birkaç yıl önce Mandarin Bodrum'un yüzde 50'sine sahip olduk." diye konuştu.

????

Türkiye'de yeni bir gayrimenkul projesi üzerinde çalıştıklarını dile getiren Gasimov, şunları söyledi:

"Büyük ihtimalle Bodrum ya da yakınlarında bir gayrimenkul sermayesi olacaktır. Ancak bu henüz düşünce aşamasında. Bir markayla görüşmelerimiz sürüyor. Görüşmeler tamamlandıktan ve fizibilite çalışmaları yapıldıktan sonra şirketimizin kurucularının onayıyla bu projeye başlayacağız. Turizm yatırımımız 100 milyon dolardan aşağı olmayacaktır. Ultra lüks bir markayla işbirliği söz konusu. Proje hayata geçerse otel, rezidans ve villa satışını kapsayacak. Her şey yolunda giderse, gelecek yılın ilk yarısında fizibilite onaylanacak, yılın ikinci yarısında arazi aranacak ve yaklaşık 2 yıl içinde proje tamamlanacak."

"Türkiye'de bildiğimiz alanlarda yatırım yapacağız"

Pasha Holding CEO'su Gasimov, bankacılık faaliyetlerine de değinerek, Türkiye'deki bankalarının zor dönemlerde operasyonlardan gelir elde ettiğini ancak Türk lirasındaki değer kaybı nedeniyle sermayelerinin azaldığı dönemlerin de olduğunu ifade etti.

Türkiye piyasasının çok büyük olduğunu belirten Gasimov, bankanın bu piyasada küçük bir yüzdeyle bile yer almasının Azerbaycan bankacılığı için ciddi büyüme potansiyeli anlamına geldiğini söyledi.

Gasimov, gelecekte Türkiye'deki bankalarının sermayesini büyütmeyi planladıklarını, Türk lirası ile dolar ilişkisinin daha istikrarlı olduğu dönemde bu adımı atacaklarını dile getirdi.

Azerbaycan'da gayrimenkul, bankacılık, sigorta, tarım ve zincir market alanlarında iş yaptıklarını belirten Gasimov, Türkiye'de de bildikleri alanlarda yatırım yapacaklarını ve bilmedikleri sektörlere girmeyeceklerini ifade etti.

Kaynak: AA

dikGAZETE.com
Haftanın Öne Çıkanları

Vanlı genç, kurduğu çiftlikte Yeni Zelanda ırkı etlik tavşan yetiştiriyor

2025-10-03 12:52 - Çevre-Hayat

Beşiktaş ile Galatasaray, 359. randevuya çıkıyor

2025-10-03 12:53 - Spor

Nostaljik tren 'Orient Express' ikinci defa Türkiye'ye gelecek

2025-09-28 11:37 - Magazin

Babasından öğrendiği berberliği 62 yıldır aynı heyecanla sürdürüyor

2025-10-03 12:58 - Magazin

Yüzmede tarihe geçen otizmli genç, olimpiyat için kendinden emin

2025-10-03 12:18 - Spor

Dünyanın Gazze'deki insanlık dramına sessiz kalmasına tepkisini sanatıyla duvara yansıttı

2025-10-03 11:32 - Kültür Sanat

"Emzirmek hem anneyi hem bebeği obeziteden de koruyor"

2025-10-03 12:57 - Sağlık

Edirne'de çeltik üreticisi hem hasat hem kurutma mesaisi yapıyor

2025-10-03 12:48 - Ekonomi

Azerbaycanlı firma Türkiye'deki gayrimenkul yatırımlarını büyütmeyi planlıyor

2025-10-03 13:03 - Ekonomi

Kocaeli'de karaya oturan gemiden sızıntı olmadan 35 metreküp yakıt tahliye edildi

2025-10-03 12:58 - Ekonomi

İlgili Haberler

Bakan Yumaklı Nemrut Kalderası'nda incelemelerde bulundu

20:12 - Ekonomi

Kısa dönem araç kiralama sektörü yılın ilk yarısında 176,8 milyar lira aktif büyüklüğe ulaştı

14:42 - Ekonomi

Geçen yıl 105 tarımsal amaçlı kuruluş "birinci derece örgüt belgesi" aldı

13:18 - Ekonomi

Tornacı olarak başladığı işte 4 fabrika kurup 350 kişilik istihdam sağladı

12:58 - Ekonomi

Küresel piyasalar ABD'de hükümetin yeniden açılma sürecine odaklandı

11:18 - Ekonomi

Günün Manşetleri

Galatasaray, 10 kişi kaldığı derbide Beşiktaş'tan 1 puan aldı

22:28 - Spor

Sumud Filosu'ndaki aktivistler İsrail'in kendilerine uyguladığı şiddeti anlattı

22:13 - Dünya

Derbide Galatasaray ile Beşiktaş 1-1 berabere kaldı

22:07 - Spor

Hamas ile İsrail heyetleri 6 Ekim'de Mısır'da esir takasını müzakere edecek

22:03 - Dünya

İsrail'in alıkoyduğu Yunan aktivistlerin yakınlarından Dışişleri Bakanlığına mektup

21:18 - Dünya